Menu

Årets kåringer på Hold 2: Se vinderne her

image Den suveræne oprykning til Kvindeserien blev fejret med manér efter årets sidste turneringskamp.
09. december 2018 kl. 12:15
Se hvem der blev kåret til Årets Fund, Årets Spiller og Årets Odense Q'er på Hold 2.

Sidste weekend rundede Odense Q-trænerne fodboldåret 2018 af med at kåre Årets Fund, Årets Spiller og Årets Odense Q'er på deres respektive hold. Vi lægger ud med en gennemgang af kåringerne på Hold 2.

Pokaltitel og oprykning

Odense Q's Hold 2 kan se tilbage på en fornem halvsæson, der kastede en pokaltitel og en stensikker oprykning til Kvindeserien af sig. De gode resultater bliver ikke mindre imponerende af, at holdet i sommers fik ny cheftræner samt tilgang af en masse nye spillere, der alle har været med til at sætte deres præg på den succesrige efterårssæson.

Herunder kan du se, hvem der blev kåret til Årets Fund, Årets Spiller og Årets Odense Q'er på Hold 2 samt læse cheftræner Claus Bertelsens kommentarer til valgene.

Årets Fund: Anna Hyldig

Med mange nye tilgange henover sommeren var der stor konkurrence om prisen som Årets Fund, der gives til den nye spiller, som har imponeret allermest i sin første tid på holdet. Foran en lang række værdige kandidater var det 18-årige Anna Hyldig, der løb med titlen oven på karrierens første halvsæson som seniorspiller. Fra sin position på den centrale midtbane har Anna imponeret med en stor ro, et godt overblik og et sæt tekniske færdigheder, der gjorde hende til Albaniseriens måske mest sikre spilstation i efteråret.

Claus Bertelsen: - Anna er nyoprykker, og hun er med det samme gået ind og udfyldt en meget væsentlig plads på holdet. I min verden skal den bagerste midtbane få det hele til at hænge sammen, og det er Anna rigtig god til. Hun binder tingene godt sammen for os, fordi hun træffer mange gode beslutninger, løber mange vigtige meter og er god til at vende med bolden. Hun tager stor andel i den måde, vi spiller på, og i de kampe, hvor vi har manglet hende, har det også været til at se på vores spil.

Årets Spiller: Maria Olsen

Kåringen af Årets Spiller på Hold 2 faldt på baggrund af spillernes egne stemmer fra årets kampe, og her var anfører Maria Olsen den helt store topscorer. Igen i 2018 har hun leveret på et højt og stabilt niveau i holdets bagkæde, hvor hun med beslutsomme indgreb og godt lederskab har medvirket til, at man kun lukkede 6 mål ind i Albaniserien dette efterår.

Claus Bertelsen: - Maria læser spillet godt, og hun er god til at komme ind og få brudt modstandernes angreb. Og skulle de alligevel smutte forbi, har hun hurtigheden til at nå langt det meste. Så de få fejl, hun laver, får hun som regel selv rettet op på — en gang i mellem med nogle flotte glidende tacklinger. Derudover så sparker hun godt til bolden, kan let indgå i kombinationsspillet, og hun har en god højde, der har været med til at gøre en forskel for os på dødboldene. Hun har mange strenge at spille på, og det har været til stor gavn for holdet.


Årets Odense Q'er: Maria Olsen

Årets Odense Q'er gives til en spiller, som i løbet af sæsonen har ydet en ekstraordinær indsats, der også rækker ud over de rent sportslige parametre. Her er Hold 2-trænernes valg faldet på Maria Olsen, der i efteråret har løftet en tung opgave som anfører oven på tilgang af en ny cheftræner og en masse nye, unge holdkammerater. Også på mediefronten har Marias engagement været værdifuldt. Det gælder ikke mindst hendes bidrag til optakten forud for pokalfinalen mod Kildemosen, der står tilbage som nogle af de sjoveste videoindslag i klubbens historie.

Claus Bertelsen: - Her i efteråret har jeg gjort meget brug af Maria, som jeg har kunnet spørge til råds og vende mine ideer med. Der sker mange ting i et omklædningsrum, og som mandlig cheftræner er jeg nødt til at gøre brug af andre for at forstå den gruppedynamik, der hersker derinde. Der har Marias hjælp været enormt vigtig. Hun er også med i alle fællesarrangementer uden for banen, og generelt set er hun bare et stort aktiv for holdet og for klubben, både fodboldmæssigt og socialt.

Søndag kigger vi nærmere på 3F Liga-trænernes kåringer, hvor der også var en enkelt spiller, der — ligesom Maria Olsen — løb med 2 ud af 3 priser.