Menu

Sent Odense Q-comeback sikrede pokaltriumf

image
01. september 2018 kl. 19:47
Fredag aften vandt Odense Q Albani Pokalen med en 3-1 sejr over Kildemosens BK. Læs om finalen og se en masse gode billeder fra både kamp og præmieoverrækkelse.

Efter en intens optakt i ugens løb var det fredag aften blevet tid til at få afgjort finalekampen mellem Odense Q og Kildemosen BK i Albani Pokalen, den rent fynske pokalturnering. Læs om det spændende opgør her og se alle billederne fra kampen og præmieoverrækkelsen i gallerierne længere nede på siden.

1. halvleg

Oven på en tæt og jævnbyrdig indledning på kampen viste Malene Rodríguez i flere omgange prøver på sin farlighed efter godt et kvarters spil, men Odense Q-topscorerens afslutninger manglede den sidste præcision.

Kildemosen var en konstant trussel på dødboldene, og midtvejs i første halvleg scorede Amalie Rhode Rasmussen kampens første mål efter et nærgående hjørnespark fra de grønblusede.

Odense Q-tropperne fik bedre styr på spillet, som kampen skred frem, og det udmundede i et par store tilbud foran Kildemosen-målet. Men effektiviteten hos ellers målfarlige folk som Ida Rosholm og Malene Rodríguez var til at overse i de første 45 minutter, der heller ikke bød på flere scoringer i den anden ende.

2. halvleg

Det bordeauxrøde pres fortsatte i 2. halvleg mod et hårdt fightende og godt organiseret Kildemosen-hold, der også lejlighedsvis spillede sig frem til farlige situationer i omstillingerne.

Odense Q-pigerne havde svært ved at få konverteret det store spilovertag, og det var først i kampens slutfase, at forløsningen kom. En lang, høj bold fra Ida Lauridsen blev opfanget af Sofie Heide-Ottosen, der sled sig fri og prikkede bolden forbi den udfarende Kildemosen-keeper. En flot energisk indsats af Odense Q-angriberen, som havde misbrugt et godt tilbud minuttet forinden.

Udligningsmålet gav et solidt rygstød til Odense Q-tropperne, der fortsatte det tunge pres mod Kildemosens mål. Og i det sidste minut af den ordinære spilletid tog Odense Q så føringen for første gang i kampen. Et hjørnespark fra Nanna Christensen resulterede i en gang klumpspil i det lille felt, hvor Jane Holm dukkede op og – via en Kildemosen-spiller – fik sendt bolden i nettet.

Odense Q’erne havde i den grad fået hul på bylden, og det blev manifesteret få minutter senere, da Malene Rodríguez lukkede og slukkede til 3-1 efter et fornemt og uselvisk oplæg af Sofie Heide-Ottosen. Således endte det med en 3-1 sejr til Odense Q over et Kildemosen-hold, der formåede at gøre det svært for de bordeauxrøde i et dramatisk og meget værdigt finaleopgør. I Odense Q-spillernes afstemning efter kampen måtte anfører Maria Olsen og Malaika Din Hashmi pga. stemmelighed deles om titlen som kampens bedste Odense Q'er.

Se billeder fra kampen og den efterfølgende fejring i gallerierne længere nede på siden.

Odense Q-Kildemosens BK 3-1 (0-1)
'22 Amalie Rhode Rasmussen (0-1)
'86 Sofie Heide-Ottosen (1-1)
'89 Jane Holm (2-1)
'90 Malene Rodríguez (3-1)