Menu

Ronnie Reifling stopper som cheftræner i Odense Q

image - Jeg står tilbage med en følelse af, at vi har arbejdet med de rigtige ting, og at den mentalitet vi har forsøgt at indstille, har vundet frem hos spillerne, fortæller Ronnie Reifling.
10. december 2017 kl. 19:37
Læs vores afskedsinterview med Ronnie Reifling, der fortæller om baggrunden for sit stop og de mange erfaringer, han tager med sig fra trænerbænken i Odense Q.

I sidste måned annoncerede Jakob Pavar sin afsked med Odense Q, og han får nu følgeskab af cheftrænerteamets anden halvdel, Ronnie Reifling, der tidligere på ugen meddelte klubben sit ønske om at stoppe.

Siden januar har Ronnie Reifling udgjort cheftrænerteamet i Odense Q sammen med Jakob Pavar, og de to trænere har i årets løb nået en række nye og store milepæle i klubbens historie, ikke mindst gårsdagens kvalifikation til 3F Ligaens slutspil. Vi tog en snak med Ronnie om afskeden med spillerne og de mange minder fra et stort fodboldår i Odense Q.

Kan du forklare baggrunden for din beslutning om at stoppe som cheftræner i Odense Q?

- Jakob (red. Pavar) og jeg gik ind til det her projekt sammen som et cheftrænerteam, og da han besluttede sig for at stoppe, ændrede vilkårene sig også for mig og min rolle. Derfra har det ikke været muligt at finde en løsning på et fortsat samarbejde, som gav mening for begge parter.

Hvad betød det for dig, at I klarede jer til slutspillet?

- Det betyder jo, at jeg med stolthed kan efterlade et hold med det bedste resultat i klubbens historie - en plads i slutspillet og den ene fod i en pokalsemifinale. Det betyder meget for mig, at pigerne nu har fået den sejr, fordi det har uden tvivl været hårdt undervejs.

Hvad hæfter du dig ved, når du ser tilbage på året der gik?

- Jeg synes jo, at oprykningen fra Kvalifikationsligaen til 3F Ligaen var stort. Og så hæfter jeg mig generelt ved den udvikling, vi har været igennem i efteråret. Hvor vi startede med store nederlag, spillede vi til slut næsten lige op med de store 3F Liga-hold. Så jeg står tilbage med en følelse af, at vi har arbejdet med de rigtige ting, og at den mentalitet vi har forsøgt at indstille, har vundet frem hos spillerne.

Hvilke oplevelser og erfaringer har arbejdet med kvindefodbolden givet dig?

- Det er et mere komplekst trænerjob, fordi man ikke kun skal omfavne elitespilleren, men også mennesket bag. Samtidig er det meget positivt og nærværende, i og med man ikke kun træner fodbold, men også skal være en skulder at læne sig op ad.

Hvad er du mest stolt af fra din tid som cheftræner?

- Den individuelle udvikling, jeg har været med til at dyrke hos spillere, der måske var i perferien i januar, men som har udviklet sig til at blive nøglespillere her i efterårssæsonen. Det er jeg stolt af.

Hvordan bliver det at skulle tage afsked med 3F Liga-spillerne i Odense Q?

- Jeg er selvfølgelig ked af at skulle tage afsked med holdet. De har betydet og betyder meget for mig, og det har været en fantastisk rejse sammen med dem. Jeg håber, at pigerne har været glade for de ting, vi har opnået sammen, og at holdet fortsætter den positive udvikling i det nye år.

På vegne af spillere og ledere i Odense Q takker vi Ronnie Reifling og Jakob Pavar for en kæmpemæssig indsats, der har været med til at løfte klubben på flere fronter. Vi vil snarest muligt fortælle nærmere om planerne på trænerfronten frem mod foråret '18, der – bl.a. takket være det afgående cheftrænerteam - byder på både 3F Liga-slutspil og en spændende kvartfinale i pokalturneringen.

Luk