Menu

Til afslutning med Stjernespillerskolen

image 70 piger fra 12 fynske klubber og 16 spillere fra Team Odense Q U18 DM var mødt op til den store afslutning på Fodboldfabrikken.
29. november 2018 kl. 20:00
70 piger fra TOQ Stjernespillerskole rundede året af sammen med profiler fra Team Odense Q's U18 DM-hold på Fodboldfabrikken. Læs reportage fra dagen her.

Blandt de mange sunde initiativer i fynsk pigefodbold finder vi den populære TOQ Stjernespillerskole. Med ugentlige træninger for pigespillere på tværs af klubber og alderstrin har Stjernespillerskolen formået at tiltrække og aktivere fodboldpiger fra hele Fyn i den ekstra trænings tjeneste — alt sammen med involvering af elitespillere i Team Odense Q og Odense Q.

Torsdag den 15. november rundede Stjernespillerskolen fodboldåret af med et arrangement på Fodboldfabrikken i Odense, der samlede 70 piger samt en lang række profiler fra Team Odense Q's U18 DM-hold. Vi bringer her en reportage fra dagen.


Hygge på tværs af klubber

Fodboldfabrikken på Odense Havn summer af liv og forventning forud for kickoff i Stjernespillerskolens afslutningsarrangement. 70 piger i alderen 9-13 år fra 12 Fynske klubber trisser rundt mellem hinanden. De snakker, hygger, griner og hopper rundt i forventningens glæde. Om lidt skal de til det de elsker allermest, nemlig at spille fodbold. De kender alle hinanden fra Team Odense Q’s stjernespillerskoler i Tarup Paarup Idrætsforening og Boldklubben Marienlyst. Pigerne mødes en gang om ugen til Stjernespillerskole-træning og til kampe mod hinanden eller — som i tilfældet her — når TOQ er vært for et af årets mange fælles events for skolerne.

Glædelige gensyn

Kl. 16:55 falder lydniveauet i nogle sekunder, da 16 store piger — alle klædt i lyseblåt med Team Odense Q-logo på brystet — træder ind i hallen. Det er U18 DM, der har meldt deres ankomst — og de vil også lege med. De små finder straks de store piger, de allerede kender fra de træninger og events, som U18 DM-pigerne jævnligt deltager i. Holdene deles op med 5 små piger + 1-2 U18 DM spillere på hvert hold, og dermed er scenen sat for 2 timers god fodbold og udvikling af realtioner på tværs af klub og alder.

Præmier på spil

Arrangementet på Fodboldfabrikken er blevet en tradition, og efter ønske fra pigerne er turneringskonceptet i år Præmiefodbold. Det betyder, at der er en præmie til holdet, hver gang en spiller laver en flot detalje. Og efter hver kamp kan det ofte høje antal præmier hentes ved præmiebordet og anbringes i en stor pose, som holdet kan dele, når stævnet er færdigt.

Der bliver vendt bag støtteben, lavet skudfinter, rullet under fodsål, spillet i "barca trekanter", skudt med udviklingsbenet og udvist modig adfærd hos målmændene, når skuddene bragede afsted. Præmiedommerne er gavmilde, og de belønner alle hold med op til 15 præmier pr. kamp for gode detaljer. Resultatet af kampen bliver der ikke spurgt ind til. I stedet går pigernes spørgsmål på, hvor mange præmier de fik denne gang.

- Tak for opbakningen

Efter 2 timer er det slut. Det har været højintenst, der er uddelt mere end 1000 præmier, som nu holdene nu skal finde ud af at dele mellem sig. For arrangørerne var det 2 timer, der bare er fløjet afsted i godt selskab med masser af god fodbold, højt humør og præmier til alle. Stjernespillerskolens leder Morten Jensen havde da også en venlig hilsen til de involverede oven på det vellykkede arrangement:

Tak igen til alle de piger, som gang på gang bakker op omkring de events, vi arrangerer her i Team Odense Q. Det er altid en fornøjelse at arrangere noget, når opbakningen er så stor. Og tak til spillere og trænere fra Team Odense Q U18 DM, fordi I lagde vejen forbi og tog en træning på Fodboldfabrikken med de små piger. I er nogle fantastiske rollemodeller.

Her fra redaktionen skal der også lyde en stor tak til Morten Jensen for sit store bidrag til reportagen fra arrangementet.