Thyboerne tog første stik i Kvindepokalen

image
20. marts 2021 kl. 20:35
Odense Q løb ind i et 1-3 nederlag, da de lørdag tog imod FC Thy-ThistedQ i det første af to semifinaleopgør i Kvindepokalen.

Lørdag eftermiddag var der lagt i ovnen til en spændende kamp i Marienlyst, hvor FC Thy-ThistedQ kom på besøg i det første af opgør om en plads i pokalfinalen. Læs om kampen og se alle billederne i galleriet længere nede på siden.

Gæsterne startede som lyn og torden, og efter blot 6 minutter kom belønningen. Sarah Dyrehauge fandt Rikke Dybdahl på kanten af feltet og i to forsøg fik hun bragt FC Thy-ThistedQ på 1-0. Blot to minutter senere var den gal igen. Gæsterne brød igennem i venstre side, og et fladt indlæg fra Malene Nielsen ramte først Odense Q's Arna Thráinsdóttir og dernæst Julie Jensen, som på uheldig vis måtte lade sig notere for et selvmål.

Udeholdet sad på tingene gennem det meste af 1. halvleg, og efter en lille halv times spil blev føringen udbygget yderligere. En hjørnesparksbold fandt Olivia Bergmann i det lille felt, og hun headede bolden i nettet til en 3-0 føring til gæsterne, som der heller ikke blev ændret på inden pausen.

Hjemmeholdet kom bedre med fra starten af 2. halvleg. Få minutter efter genstarten stod Sofia Hvidbak for en tunnel og en afslutning i gæsternes felt, men Maya Bay i nordjydernes mål leverede en stor redning.

Odense Q kørte på, og efter 54 minutters spil faldt reduceringen. Fra venstre side sendte Sarah Sundahl et frispark over mod bagerste stolpe, og det skruede spark overrumplede keeper Maya Bay, der måtte se bolden ryge ind i det fjerneste målhjørne.

En potentielt livgivende scoring, som værterne dog ikke formåede at følge op på i en mere jævnbyrdig 2. halvleg, der bød på gode tilbud i begge ender. For gæsterne var Rikke Dybdahl umådeligt tæt på at score sit andet mål – først med et spark på overliggeren og senere med en afslutning, som blev clearet på stregen af Odense Q's Julie Jensen. I den anden ende nærmede værterne sig endnu en reducering, da indskiftede Nicoline Bæksted testede Maya Bay, som også fik afværget i en en-mod-en situation over for Kamilla Ø. Jensen i kampens døende minutter.

Det blev ved den ene scoring i 2. halvleg, og således endte det første semifinaleopgør med en 3-1 sejr til gæsterne fra FC Thy-ThistedQ. Der venter nu Odense Q-spillerne en stor opgave, når de næste lørdag skal forsøge at vende op og ned på tingene i det nordjyske.

Se eller gense hele kampen på vores Facebookside samt alle billederne i galleriet herunder.