Taktisk disciplin og effektivitet sikrede videre avancement i Sydbank Kvindepokalen

image Drømmen lever så sandelig stadig!
Frederik Hestbjerg
09. september 2020 kl. 22:00
Det blev til en 2-1 sejr mod AaB i Sydbank Kvindepokalen

Der var lagt i kakkelovnen til stort opgør mellem top og bund i Sydbank Kvindepokalen, toppen af 1.division og bunden af Gjensidige kvindeligaen stødte sammen. Det var to topmotiverede hold der gik på banen, AaB med et par udskiftninger i forhold til deres normale start-11 og Odense Q der var på en vinderstreak.

Hvad der udspillede sig de næste 90 minutter var en kamp med masser af tænding og fight. Selvom Odense Q var primært bedst på bolden og skabte flest chancer, så var det dog et AaB-hold der igennem hele kampen ikke lagde sig ned, men kæmpede flot videre.

80 Stærke taktiske minutter

"Indtil de sidste hektiske 10 min lykkedes rigtig godt med at spille vores eget spil. Vi er blevet meget bedre og mere sikre i spilopbygningen og det gør en kæmpe forskel mod de gode hold, når vi ikke bliver brudt på vej frem på banen." Udtaler Bo Sundahl om kampens forløb

I en kamp hvor Odense Q var de dominerende på bolden og kom frem til flest chancer, var det dog AaB der kom foran først. En flot tværaflevering fra AaB ind i Odense Qs felt og fejlkommunikation mellem forsvar og målmand betød at Cecilie Christensen kunne bringe AaB foran efter 37 minutters spil. Den flotte tværaflevering var leveret af Stine Nørgaard.

På trods af føringen til AaB så kæmpede Odense Q videre og 3 minutter senere fremtvang de et straffespark. Et hjørnespark blev slået ind i AaBs felt og efter klumpspil havde en AaB-spiller hånd på bolden. Straffesparket blev sikkert eksekveret af Kamilla Ørskov Jensen, der scorede for 4. kamp i streg.

Vigtigt udligning inden pausen

"Jeg synes ikke vi "kommer tilbage". Vi var bedst i 1. halvleg og havde de fleste chancer, så det var mere en naturlig udvikling udfra spil og chancer. Men havde vi ikke fået udlignet inden pausen, så kunne kampen godt have udviklet sig anderledes" Vurderer cheftræneren.

Efter pausen var kampbilledet det samme, Odense Q kæmpede og kom til flest chancer, mens at AaB ikke lagde sig ned og kom frem til deres andel af chancer.

Efter 60 minutter blev Nicoline Bæksted sendt i dybden af Kamilla Ørskov Jensen, og kunne fra en skarp vinkel udplacere AaBs målmand og score til 2-1. Flere mål blev ikke scoret i kampen og dermed sikrede Odense Q sig videre avancement.

Før kampen snakkede cheftræneren om at møde god modstand og om at måle sig med de andre hold fra Gjensidige Kvindeligaen:

"Det er stadig svært at sige. Det var det bedste hold som vi har mødt i efteråret, men AAB havde også skiftet lidt ud i forhold til deres normale start 11. Vi fik en rigtig god kamp og så må vi se om vi får en ny test match i næste pokalrunde"