Menu

Tæt på Jonas Nielsen, den nye Head of International Recruitment

image
04. august 2023 kl. 10:18
Tidligere på ugen kunne OB Q præsentere, at man havde hentet Jonas Nielsen ind til at styrke staben i rollen som Head of International Recruitment. 

Jonas Nielsen er indehaver af en A-licens, er uddannet pædagog, ejer et opholdssted og driver samtidig et firma, der sælger sports supplementer til idrætsudøvere. Firmaet drives i øvrigt med Maddie Pokorny som Jonas, i sin tid var med til at scoute og få til HB Køge.

Vi tog en snak med det nyeste ansigt i setuppet omkring OB Q, for at blive klogere på, hvem han er, hvad hans baggrund er og hvorfor man tager turen fra mestrene HB Køge og ned til 1. division? 

- Jeg takkede ja i første omgang fordi jeg er fascineret over det projekt OB Q har gang i. Det minder om det vi havde i HB Køge, hvor der var grobund for en masse. Rejsen i HB Køge var magisk og jeg var jo med hele vejen fra grundlæggelsen sammen med Søren Østergaard til at stå i Champions League. 

fortæller Jonas Nielsen og fortsætter:

- Håber er selvfølgelig, ligesom med HB Køge, at vi kan få OB Q i Champions League. Det er selvfølgelig på lang sigt, men det er der da et håb og en drøm, jeg har for dette projekt.

 

En proces-fyr med store drømme

Jonas Nielsen var som sagt med til at grundlægge HB Køge og var med på hele rejsen fra Serie 1 til Champions League. En rejse, der vel og mærke, blev gennemført på noget, der kan minde om rekordtid. Tidligere i 2023, valgte Jonas dog at takke af i HB Køge og søge nye udfordringer, men hvorfor gøre dette og hvorfor så tage til OB Q?

- Jeg er vel det man kan kalde en ‘proces-fyr’. Jeg følte at jeg havde opnået det jeg kunne med HB Køge og derfor var det på tide at finde en ny og spændende udfordring. OB Q er en god udfordring og kan også sammenlignes med HB Køge. Jeg ser gode muligheder for at OB Q kan vokse og blive til det næste store kvindehold

I OB Q kommer Jonas til at bære titlen som “Head of International Recruitment”. En titel, der ikke er langt fra den titlen og det ansvar han havde i HB Køge som "Head of Recruitment". Selvom titlen er ændret, er opgaverne det dog ikke. 

- Mit job bliver først og fremmest at finde nordamerikanske spillere, der reelt er for gode til OB Q, men som har lyst til at spille for OB Q. Det var meget af det samme vi gjorde i HB Køge.

 

Kunsten at finde for gode spillere

At scoute spillere i udlandet er noget HB Køge har haft rigtig god succes med, og var også en stor grund til, at de på rekordtid har kunne manifestere sig som det nyeste tophold i Gjensidige Kvindeligaen. Det er blandt andet dele af den taktik, som den nye Head of International Recruitment, skal bruge for at rykke OB Q.

- Mange af de spillere vi i HB Køge hentede var over vores niveau og også 1. divisions dengang. Det er det samme vi skal kunne gøre i OB Q, hente spillere der virkelig rykker i toppen. Det bliver selvfølgelig svært, men vi har en stærk organisation og et klart projekt med en klar strategi, som skal lokke spillere til.

 

Vigtigheden af at købe ind på en kultur

Udover at selvfølgelige at være dygtige nok, så er der også en anden ting, som der bliver vægtet højt når Jonas scouter:

- Det vigtigste når jeg henter spillere er at de har forståelse for kulturen. Uanset om de skal være her i 3 måneder eller 3 år, så er det vigtigt at hver enkelt spiller køber ind på kulturen og ikke går sine egne veje. Det gjaldt både i HB Køge eller når jeg har været i herrefodbold. Du kan ikke have spillere, der har deres egen agenda, som de sætter over klubben. Det er derfor vigtigt, at alle køber ind på den kultur vi har og skal viderebygge i OB Q.

Allerede nu befinder Jonas sig i USA, opgaven er nemlig allerede klar:

- Min første opgave er at finde et par nordamerikanere, der kan være klar når vi forhåbentlig skal spille kvalifikationsspil til næste forår. Vi skal bruge 2 mere og det er det jeg i første omgang skal finde.



Blå bog:

Tidligere head of recruitment & founder hos HB Køge

Tidligere scoutet for Eintracht Frankfurt

Uddannet pædagog og ejer af et opholdssted

Indehaver af Axel Sports Nutrition

Luk