Menu

Svanerne jagter en plads i semifinalen

image - Det vil betyde rigtig meget for vores sæson at tage en sejr og slutte året af på en god måde, fortæller Tenna Kappel.
23. november 2019 kl. 07:54
Læs optakt til lørdagens kvartfinaleopgør i Kvindepokalen, hvor Odense Q på hjemmebane tørner sammen med FC Thy-Thisted Q.

Lørdag kl. 13:00 tager Odense Q-tropperne imod FC Thy-Thisted Q i en direkte duel om en plads i Kvindepokalens semifinaler. I artiklen her varmer vi op til den spændende knald-eller-fald kamp.

Ikke nogen ønskemodstander

Dagens gæster fra FC Thy-Thisted Q endte på en 4. plads i grundspillet, bl.a. takket være en flot slutspurt i sidste fire spillerunder, hvor man hentede tre sejre og en enkelt uafgjort. Bedømt på resultaterne i de indbyrdes kampe er FC Thy-Thisted det hold, der har voldt Svanerne størst problemer i efteråret grundspil, bedst illustreret i thyboernes 7-1 sejr i Odense for en god måneds tid siden.

Gæsternes offensiv tæller profiler som Rikke Dybdahl og Malene Sørensen, der begge har vist storform i Gjensidige Kvindeliga dette efterår. Det gælder ikke mindst i de to indbyrdes opgør mod Odense Q, hvor den nordvestjyske duo tilsammen nettede fem gange, og Odense Q-defensiven kan se frem til endnu en stor test, når de skal forsøge at tøjle den målfarlige offensivkæde i lørdagens kamp.

Tenna Kappel: Vil betyde rigtig meget

Et af efterårets store lyspunkter i Odense Q har været Tenna Kappel, der bl.a. nettede syv mål i Gjensidige Kvindeliga, hvor hun også blev udvalgt til Månedens Hold i august, september og oktober.

Den seneste måneds tid har dog været præget af svigtende resultater, hvilket i sidste ende kostede Svanerne en plads i forårets medaljeslutspil. Tenna Kappel og resten af svaneflokken er dog klar til at investere alt for at runde efterårssæsonen af med en sejr i lørdagens knald-eller-fald kamp.

- Jeg forventer, at det bliver en god kamp med en masse fight. Vi vil i den semifinale, og vi er klar til at gøre alt, hvad vi kan, for at komme videre. Det vil betyde rigtig meget for vores sæson at tage en sejr og slutte året af på en god måde, fortæller Odense Q-kaptajnen forud for lørdagens kvartfinaleopgør.

Vejen til kvartfinalen

Sidste år måtte begge hold give fortabt i netop kvartfinalerne. Her tabte Odense Q 1-5 på hjemmebane til Brøndby, mens FC Thy-Thisted Q led et 2-0 nederlag ude mod KoldingQ.

I denne sæsons udgave kom gæsterne fra FC Thy-Thisted Q fra land med en udesejr over Romalt IF (1-4) fra 1. division, inden man i den efterfølgende runde avancerede til kvartfinalen med en storsejr (0-10) på udebane mod Støvring IF fra Jyllandsserien.

Odense Q-troppernes kvartfinaleplads kom i hus efter udesejre over Albaniserie-holdet MG & BK (0-6) fra Middelfart og 1. divisionsholdet HB Køge Pigefodbold (0-1), der sidste weekend sikrede sig en plads i forårets Kvalifikationsliga.

Trods kvalificeret modstand – især i kampene mod holdene fra 1. division – kan både Odense Q og FC Thy-Thisted Q se frem til at være hinandens foreløbigt største udfordring i Kvindepokalen i denne sæson. Der er lagt i ovnen til en spændende dyst om det videre avancement i lørdagens kamp, som sparkes i gang kl. 13:00 på Marienlystcentrets bane 1. Der er gratis entré til opgøret.

Kampen bliver ikke livestreamet, men følg med på vores Instagram, hvor vi  i dagens Story vil bringe opdateringer fra begivenhederne i Marienlyst.

Luk