Stort Odense Q-nederlag i egen hule

image
19. oktober 2019 kl. 19:51
Læs om lørdagens hjemmekamp, der bød på intet mindre end syv scoringer til gæsterne fra FC Thy-Thisted Q.

Odense Q-tropperne løb ind i et gevaldigt nederlag, da FC Thy-Thisted Q lørdag var på besøg i 11. spillerunde af Gjensidige Kvindeligaen. Kampen endte med en opsigtsvækkende 7-1 sejr til gæsterne, som især offensivt viste sig fra deres bedste side.

Læs om kampen i artiklen her og se alle målene på Mycujoo.tv.

1. halvleg

Begge hold lagde hårdt ud i lørdagens opgør. Gæsterne fik imidlertid den bedste start, da FC Thy-Thisted Q-topscorer Rikke Dybdahl kom fri i dybden og gjorde det til 1-0 efter syv minutters spil.

Fem minutter senere svarede hjemmeholdet igen med en udligning. Sofie Søderholm fandt Tenna Kappel, som fik vendt rundt i feltet og bragt balance i regnskabet. Odense Q-anføreren har nu scoret i de seneste fem ligakampe i streg.

Udeholdet fik etableret et vedvarende pres midtvejs i første halvleg, og i det 27. spilminut gav det pote. Her var det Malene Sørensen, der i et tæt befolket straffesparksfelt – og via en Odense Q-spiller – sparkede FC Thy-Thisted Q i front.

Værterne jagtede udligningen, men det var lige-ved-og-næsten i de afgørende aktioner på banens sidste tredjedel. I stedet øgede Sarah Dyrehauge til 3-1 for gæsterne i det 37. minut, efter hun i samarbejde med oplægger Malene Sørensen straffede en misforståelse i Odense Q-defensiven.

Fem minutter inden pausefløjt var kampens først målscorer, Rikke Dybdahl, tæt at gøre det 4-1. Et flot sologennembrud fra højresiden bragte hende i en god position tæt under mål, men Sarah Jacobsen sørgede for, at det forblev ved en nordvestjysk tomålsføring ved pausen.

2. halvleg

Der var action i begge ender fra anden halvlegs start. 50 minutter inde i kampen var gæsternes Lotte Bak tæt på at score, men Odense Q’s Laura Petersen kom i vejen med en målreddende tackling ved bagerste stolpe. Og minuttet efter flugtede Rikke Dybdahl bolden i favnen på Sarah Jacobsen, inden Tenna Kappel lidt senere sparkede forbi mål fra en lovende position i gæsternes straffesparksfelt.

Hjemmeholdet fik sjældent vist de takter, der banede vejen for sidste weekends sejr over KoldingQ, og midtvejs i anden halvleg blev kampen for alvor sat over styr. En time inde i opgøret gjorde FC Thy-Thisted Q-anfører Matilde Kjeldgaard det først til 4-1, da hun var hurtigst over en ripost tæt under mål. Og blot to minutter senere udbyggede Sarah Dyrehauge til 5-1 med et følt spark i det fjerneste målhjørne.

Odense Q forsøgte at svare igen, bl.a. via forsøg fra Lykke Kildegaard og Tenna Kappel, men det helt store modsvar fra hjemmeholdet udeblev. Gæsterne kørte derimod på, og 20 minutter før tid blev Rikke Dybdahl dobbelt målscorer, efter hun kom på enden af en veltimet dybdestikning fra Malene Sørensen.

Kampens sidste scoring faldt efter et hjørnespark i det 81. minut. Her var det udeholdets Line Saustrup, der dukkede op ved bagerste stolpe og gjorde det til slutresultatet 1-7.

Med nederlaget har Odense Q nu fire point op til KoldingQ på femtepladsen, efter koldingenserne lørdag vandt 1-0 hjemme over Farum BK. VSK Aarhus – som er et point fra Odense Q i tabellen og har spillet to kampe færre – tørner søndag sammen med Brøndby i Århus.

Søndag er vi klar med alle billederne fra lørdagens ligakamp i Marienlyst.