Menu

Steen Hansen: Vi kan være et Top 6-hold

image - Vi kan være et top 6-hold, hvis vi hele vejen rundt kan indstille os på, at vi hører til i ligaen og tror på os selv i alle kampene, fortæller Steen Hansen.
16. september 2019 kl. 16:30
Cheftræneren vender VSK Aarhus-kampen, og gør status midtvejs i Gjensidige Kvindeliga-grundspillet.

Lørdag var cheftræner Steen Hansen tæt på at kunne fejre sin fødselsdag med tre point i SuperMatchen mod VSK Aarhus. Skæbnen ville det dog anderledes, og kort før tid nettede gæsternes Sofie Bloch og sørgede for, at århusianerne ikke kørte tomhændet hjem.

Vi tog en snak med Odense Q-cheftræneren om lørdagens kamp og udsigterne til en tæt kamp om slutspilspladserne i Gjensidige Kvindeliga.

 

Hvordan ser du tilbage på indsatsen i lørdagens SuperMatch?

- Vi har jo en idé om, at vi skulle starte med en større energi, end vi gjorde. I starten forsøgte vi at få spillet bolden ned i bagrummet og lægge pres på deres bagkæde. Det gør vi også rigtig fint i starten, men så falder vi i kadence i løbet af 1. halvleg. Vi glemmer lidt nogle af de ting, vi har øvet og aftalt, og så ender vi med at blive for passive. Og så synes jeg ellers, VSK Aarhus fik overtaget, og de var ovenpå inden pausen.

- I 2. halvleg fik vi rettet op på noget af det. Vi holdt os bedre til aftalerne, og vi bragte os selv i en god position til at vinde kampen. Selvom det ikke lykkedes, er der mange gode ting at tage med. De udfald, vi har, skal vi til træning italesætte og øve os på at forhindre, men vi vil ikke acceptere at ligge under de andre hold, når det gælder aggressivitet og løbevillighed i kampene.


VSK Aarhus udlignede kort før tid og tog det ene point. Hvordan var reaktionen i omklædningsrummet efter kampen?

- Vi ærgrer os jo, fordi vi står med tre point så langt inde i kampen. I 2. halvleg bliver det til tider fuldstændigt åbent med omstillinger til begge hold, og vi sad med følelsen af, at vi kunne lukke kampen med en scoring yderligere. Det havde vi også mulighederne til at gøre, ligesom VSK Aarhus havde deres muligheder til at få udlignet i den anden ende.

- Når nu vi fører så langt ind i kampen, og der kommer så stor afstand mellem kæderne, skal vi blive bedre til at organisere os inde på banen. Det gælder i forhold til vores placeringsevne, men også i evnen til at få bragt noget ro i spillet, når vi har brug for det. Det gjorde vi kun i momenter, og en af de spillere, der udmærkede sig positivt på den konto, var Emilie Lajmiri inde på midtbanen.

Med udgangspunkt i VSK Aarhus-kampen – hvor skal I så lægge jeres fokus den kommende uges tid?

- Nu har vi jo først og fremmest en pokalkamp i Middelfart på onsdag, som vi skal koncentrere os om. Men vi skal have fokus på aggressiviteten og på at gå fremad og lægge tryk på modstanderen. Vi får en del omstillinger imod os, fordi vi lader dem spille forbi os i det første pres. Det resulterer i nogle lange løbedueller, som vi kan undgå ved at være mere aggressive og mere strukturerede i vores presspil.

 

Vi er midtvejs i grundspillet. Hvilke indtryk har du gjort dig forud for returkampene?

- Vi kan være et top 6-hold, hvis vi hele vejen rundt kan indstille os på, at vi hører til i ligaen og tror på os selv i alle kampene. Når jeg ser på kampene indtil nu – og det vi har lært fra dem – så føler jeg helt sikkert, at vi har noget at gøre, når vi skal møde dem igen.

- Sidste gang vi var oppe, fik vi syv point i grundspillet. Nu står vi med samme pointtal halvvejs inde i turneringen, og det kan forhåbentlig være med til at fjerne noget af den tvivl og det pres, der måtte være blandt spillerne. Vi ved, at der skal arbejdes hårdt for det, men jeg tror på, at vi kan tage de point, der skal til for at ende i top 6.

Pokalkamp og Fortuna-retur i vente

Denne uge byder på opgør i både liga- og pokalturnering for Odense Q's førstehold.

Onsdag aften er Steen Hansen og co. – for andet år i træk – på besøg hos MG & BK i 2. spillerunde af Kvindepokalen. Der er kickoff onsdag kl. 19:00 på MG & BK's anlæg i Middelfart.

Læs også: Masser af pokalmål i Middelfart

Og lørdag står den igen på ligabold i Marienlyst, hvor Odense Q-tropperne skal op imod et formentligt revanchetørstigt Fortuna Hjørring-hold. Siden nederlaget til Odense Q har nordjyderne vist styrke på fremmed græs med udesejre over albanske KS Vllaznia (0-1) i Champions League samt mod BSF (1-4) i søndagens ligakamp. Lørdagens kamp mod Fortuna Hjørring sparkes i gang kl. 13:00 på bane 1.

Luk