Menu

Steen Hansen evaluerer efteråret i Gjensidige Kvindeliga

image - Jeg synes måske, at BSF-kampen står tilbage som den største oplevelse, fortæller Steen Hansen.
31. december 2019 kl. 14:00

I Gjensidige Kvindeliga leverede Odense Q-tropperne en spændende efterårssæson med indsatser og resultater i begge ender af skalaen.

Vi har taget et kig på det begivenhedsrige halvår i selskab med Steen Hansen, der i det nye år skifter cheftrænerhvervet ud med en rolle som manager for Odense Q's sportslige sektor.

 

Godt fra start

Efter en kort opstart kom Odense Q-tropperne overraskende godt fra land i Gjensidige Kvindeliga-grundspillet med en hjemmesejr på 3-0 over BSF i premieren den 3. august.

- Vi sluttede sent af i kvalifikationspillet i foråret og var lidt udfordret frem mod sæsonstart. Pigerne skulle have en eller form for sommerferie, og med første ligakamp i starten af august måned blev det en udfordrende og lidt hektisk opstart. Set i lyset af at vi kun var samlet i 14 dage inden premieren, synes jeg, vi klarede os godt igennem starten på sæsonen, og især i kampene mod BSF og Brøndby så vi stærke ud, fortæller Steen Hansen om den lidt kaotiske sæsonstart.


Presset på fysikken

Premieresejren blev fulgt op af et 4-2 nederlag i Kolding, inden Odense Q-tropperne få dage senere leverede spænding og en stærk præstation i hjemmebanenederlaget (1-2) til Brøndby. Men i 4. spillerunde løb man dog ind i en regulær dukkert på hele 5-0 ude mod FC Thy-Thisted Q. Kampen var holdets tredje på otte dage, og det tætte program i sæsonens første måned havde sat sine spor i den unge Odense Q-lejr.

- Spillerne leverede nogle stærke præstationer i starten, men jeg tror også, det var hårdt, og at det sled på rigtig mange. Vi har kun et par stykker på holdet med flere års seniorfodbold i benene, og som har både fysikken og erfaringen til at klare sig igennem de faser af sæsonen. Og så har vi ellers rigtig mange unge spillere, der har været udfordret på lige præcis de parametre, når vi har stået over for mere etablerede ligahold.

- Når man for første gang møder så meget tempo og fysik inden for kort tid, så rammer man en grænse på et eller andet tidspunkt, og det er jo helt naturligt, uddyber Steen Hansen om de til tider svingende præstationer.

Mange mål i begge ender

Flere af efterårets kampe var regulære målfester, og især 5-8 nederlaget til Fortuna Hjørring løftede øjenbryn. Spillere som Kamilla Ø. Jensen, Cecilie Fløe og Tenna Kappel sprudlede til tider foran mål, men den flotte målhøst kom også med en pris.

- I løbet af sæsonen fik jeg indtrykket af, at vi blev set som et offensivt stærkt hold, der var i stand til at true selv de bedste på dagen. Vi lavede mange mål, men vi var desværre også dem, der indkasserede flest. Som sæsonen skred frem, viste vi os sårbare andre steder på banen, hvor vi måske manglede de rette konstellationer og de rette kvaliteter – især fysik og rutine – for at stå imod. Og det var modstanderne gode til at udnytte.

- I flere af kampene havde vi nogle store udfald i 15-20 minutter, og det koster på det her niveau, fordi de andre hold er så dygtige, som de er. I de perioder manglede vi noget mere selvsikkerhed og rutine, fortæller Steen Hansen.

Historiske sejre

Steen Hansen og co. fejrede et par store, historiske sejre i efterårets grundspil. Odense Q-historiens første sejr over Fortuna Hjørring blev en realitet, da man overraskende vandt 3-2 på Energi Nord Arena den 21. september. Og tre uger senere tog Svanerne også historiens første ligasejr over KoldingQ, som blev besejret med 3-0 i SuperMatchen på Odense Atletikstadion.

Alligevel peger Steen Hansen på sæsonpremieren mod BSF som sit bedste minde fra efterårssæsonen.

- Jeg synes måske, at BSF-kampen står tilbage som den største oplevelse. Vi blev blæst lidt ud af banen i de første 20-25 minutter, og vi havde en masse unge spillere, som først dér fik at mærke, hvor meget tempo og fysik de skal modstå. Men de reagerede helt fantastisk, og ender med at levere en rigtig god indsats og laver tre mål. Der viste pigerne virkelig, at de kan udrette store ting sammen, når de tror på sig selv og investerer alt i det. Det var en rigtig fed fornemmelse, jeg gik fra kampen med, fortæller han om premierekampen, der også var Odense Q-historiens første hjemmesejr over BSF.

Den overraskende 3-2 sejr på udebane mod Fortuna Hjørring får dog også en kommentar med på vejen.

- Og så var det en speciel følelse at tage til Hjørring og vinde. Pigerne skal have al ære og kredit for det, de leverede i den kamp. Det var en stor oplevelse for mig som træner, og det var helt vildt fedt at mærke den glæde, det gav spillerne, lyder det fra Odense Q-manageren.

Kappel og Fløe i fokus

Trods de svingende resultater gjorde flere af Odense Q-spillerne sig særdeles godt bemærket i efteråret.

Unge Cecilie Fløe viste stor målform fra start, og i september blev hun kåret til Månedens Spiller i Gjensidige Kvindeliga – blot få dage efter sin 18-års fødselsdag.

Cecilie Fløe blev overrasket som månedens Gjensidige Kvindeligaspiller

💥⚽️ Månedens Gjensidige Kvindeligaspiller blev Odense Q's Cecilie Fløe 👏 Hun var netop hjemvendt fra samling med Ungdomslandsholdene - kvinder og sluttede en perfekt uge af med titlen som Månedens Gjensidige Kvindeligaspiller for september 🇩🇰🇩🇰 Stort tillykke til Cecilie Fløe 🎉🏆

Posted by Gjensidige Kvindeliga on Friday, October 11, 2019


Også Tenna Kappels præstationer i grundspillet vandt stor anerkendelse. Odense Q-anføreren var med på tre ud af fire udgaver af Månedens Hold, og hun var også blandt de 11 udvalgte på Efterårets Hold i Gjensidige Kvindeliga – som den eneste spiller fra den nedre halvdel af tabellen.

I starten af det nye år vender vi tilbage med et kig på trænernes kåringer af Efterårets Spiller, Efterårets Fighter og Efterårets Bobler i ligatruppen.

Luk