Menu

Sofie Søderholm: Alt eller intet nu

image - Det handler meget om at finde den rette indstilling frem til kampene, og med vores indsats, koncentration og fight vise, hvor vigtige de her point er for os, fortæller Sofie Søderholm.
07. juni 2019 kl. 19:12
Læs interview med Odense Q-forsvarer Sofie Søderholm, der fortæller om søndagens kamp i Aalborg og om at være en del af det dramatiske kvalspil.

Søndag skal Odense Q-tropperne på besøg hos AaB i Kvalifikationsligaens næstsidste spillerunde. Fire hold kæmper om de to ligabilletter, og realistisk set er en sejr påkrævet, hvis ikke det bordeauxrøde kvalifikationhåb skal slukkes i Aalborg.

En af dem, der skal være med til at holde håbet i live, er 20-årige Sofie Søderholm, der siden ankomsten i sommeren 2018 har etableret sig som en vigtig brik på Odense Q-holdet. Det har hun bevist ved mange lejligheder i forårssæsonen, ikke mindst i sidste weekends udekamp mod Vildbjerg, hvor den unge centerforsvarer stod for oplægget til Tenna Kappels livsvigtige sejrsmål.

Vi har fanget Sofie til en snak forud for søndagens vigtige kamp i Aalborg.

 

Et sent comeback sikrede jer en 2-1 sejr i sidste weekends kamp mod Vildbjerg. Hvordan har stemningen været oven på den sejr?

- Den har været helt vildt god. Vi var selvfølgelig sindssygt glade for, at vi kunne komme tilbage og tage de tre point. Vi blev ved med at tro på det, og det betalte sig af med den her succesoplevelse til sidst. Det giver en masse selvtillid og styrker troen på, at vi også kan vinde de sidste to kampe.

 

Søndag gæster I AaB. Hvordan skal I gribe kampen an?

- Vi skal gå ud og spille vores eget spil og sørge for, at kampen kommer til at foregå på vores præmisser. Det er det, vi er bedst til, og det er det, vi skal fokusere på.

I vandt 4-0, da AaB var i Odense tidligere på foråret. Hvad kan I tage med jer fra den kamp?

- I den kamp, eller i hvert fald i store perioder af den, lykkedes vi netop med at spille på vores præmisser. Og fra kampens start viste vi en masse gejst og vilje, som vi skal finde frem igen på søndag.

 

Det spidser til i forårets Kvalifikationsliga, der virkelig har leveret på spænding og dramatik. Hvordan oplever du som spiller at være en del af det hektiske kvalspil?

- Det er spændende, men samtidig er det jo lidt nervepirrende. Det er alt eller intet nu, og mentalt kan det godt være lidt hårdt at gå ind til de to sidste kampe, som vi ved, at vi skal vinde. Men det handler meget om at finde den rette indstilling frem til kampene, og med vores indsats, koncentration og fight vise, hvor vigtige de her point er for os.

 

Hvordan synes du, at I rent defensivt har udviklet jer i løbet af foråret?

- Der har været en del udskiftning, og vi har arbejdet med flere konstellationer. Både individuelt og som hold kan det være svært at håndtere, men jeg synes, det er gået rigtig fint. Nu er Sille (red. Sille Struck) kommet tilbage, og vi har fundet hinanden ret hurtigt. Vi supplerer hinanden godt, også i forhold til kommunikationen omkring det taktiske, som vi efterhånden har fået godt styr på.


Søndagens kamp sparkes igang kl. 13:00 på AaB's anlæg. Der er desuden god grund til at holde et vågent øje med udviklingen i rundens to øvrige opgør, B.93-Farum BK/FCN og Næsby-Vildbjerg SF, der afvikles samtidigt.

Luk