Skarpheden manglede mod Farum

image
24. august 2019 kl. 21:45
Læs reportage fra lørdagens 3-1 nederlag til Farum BK i Gjensidige Kvindeliga.

Lørdag eftermiddag tog Odense Q imod Farum BK i 5. spillerunde af grundspillet i Gjensidige Kvindeligaen. Læs om kampens største begivenheder herunder eller se højdepunkter derfra på mycujoo.tv.

1. halvleg

Hjemmeholdet startede bedst, og efter blot fire minutters spil var Tenna Kappel tæt på at gøre det til 1-0, men Odense Q-anførerens afslutning gik tæt forbi mål. Fem minutter senere var det Kamilla Ø. Jensens tur til at true Farum-målet efter et flot opspil i højre side. Odense Q-angriberens afslutning blev dog pareret af Farum-keeper Kathrine Larsen, som få sekunder senere kunne se Tenna Kappel halvflugte bolden over mål.

Mens gæsterne måtte kigge langt efter scoringsmulighederne i 1. halvleg, fortsatte hjemmeholdet med at presse på for en scoring. Efter 13 minutter fik hjemmeholdets Lykke Kildegaard sparket på mål inde i feltet, men afslutningen sad lige på Farum-keeperen.

26 minutter inde i opgøret viste Lykke Kildegaard sit proklamerede fighterinstinkt frem, da hun efter en lang spurt erobrerede bolden fra en Farum-forsvarer på gæsternes baglinje. Inde i feltet fandt hun Cecilie Fløe, som heller ikke sparkede yderligt nok til at true Kathrine Larsen i gæsternes mål.

Det blev ikke til flere store målchancer i en ensidig første halvleg, der ikke bød på en eneste målsøgende afslutning fra gæsterne.

2. halvleg

2. halvleg startede ud på ærgerligste vis, da hjemmeholdets Malaika Din Hashmi måtte udgå med det, der senere viste sig at være et brækket skinneben. Et ærgerligt setback for hjemmeholdet og den 19-årige midtbanespiller, der frem til uheldet rangerede blandt banens bedste.

Gæsterne gjorde mere væsen af sig i 2. halvleg. Efter 53 minutters spil faldt kampens første nordsjællandske afslutning mod mål, da Linnéa Borbye sparkede lige på Sarah Jacobsen i Odense Q-målet.

De to duellerede igen fire minutter senere. Farums Amalie Vangsgaard trykkede af fra 25 meter, men forsøget blev pareret af Sarah Jacobsen. Linnéa Borbye var hurtigt over riposten, og hun fremkaldte endnu en blokering fra Odense Q-keeperen. Men da bolden for anden gang på få sekunder faldt for fødderne af Linnéa Borbye, lagde den unge Farum-angriber bolden i nettet og sikrede nordsjællænderne en 1-0 føring.

Føringsmålet rystede hjemmeholdet, og få minutter efter viste Farum-offensiven igen tænder. Et opspil i gæsternes venstre side endte hos Amalie Vangsgaard på kanten af det lille felt, men hendes afslutning gik et par meters penge forbi mål. To minutter senere kom nordsjællænderne endnu tættere på, da færøske Ásla Johannesen traf trekantssammenføjningen med et følt spark fra kanten af feltet.

Herefter blev kampen afbrudt i et kvarters tid, så den skadede Malaika Din Hashmi kunne blive tilset og transporteret til OUH af ambulancefolkene, inden spillet blev genoptaget i det 80. minut.

87 minutter inde i kampen fik værterne en stor chance for at udligne. Under hårdt pres spillede Farum-keeper Kathrine Larsen bolden ud til Odense Q’s Nicoline Bæksted på kanten af feltet. Hun sendte bolden ind til Cecilie Fløe, der sparkede under den fremadstormende Kathrine Larsen, blot for at se afslutningen blive clearet på målstregen af Farum-forsvarer Freja Lähteenmäki.

I det 93. minut fik gæsterne endnu en gylden mulighed for at udligne. En misforståelse i Farum-defensiven blev udnyttet af Lykke Kildegaard, som dog ikke nåede at afslutte, inden hun blev fældet af Catrine Gryholt i gæsternes straffesparksfelt. Det blev takseret til et Odense Q-straffespark samt et rødt kort til Farum-anføreren.

Odense Q's anfører, Tenna Kappel, eksekverede sikkert fra 11-meterpletten til stor jubel for hjemmepublikummet, som knap var færdige med at juble, før den var gal i den anden ende.

På det efterfølgende angreb spillede gæsternes sig igennem til et indlæg fra venstre side, og inde foran mål dukkede indskiftede Camilla Kur op og genetablerede gæsternes føring.

Minutterne efter 2-1 scoringen forsøgte hjemmeholdet at svare igen med forsøg fra både Cecilie Fløe og Lykke Kildegaard, mens Farums Laura Juul Hansen også fik testet Sarah Jacobsen med et par skudforsøg.

Efter 106 minutter blev kampen definitivt afgjort. Et Farum-hjørnespark blev sendt ind i hovedet på Camilla Kur, der tæt under mål kunne gøre det til slutresultatet 1-3.

Dermed tog nordsjællænderne alle tre point med fra lørdagens opgør. For hjemmeholdet var det et bittert nederlag, som dog blev overskygget af den skade, som Malaika Din Hashmi udgik med i starten af 2. halvleg. På vegne af alle i og omkring Odense Q ønsker vi ligaholdets unge kriger en rigtig god bedring.

Alt at kæmpe for i Gjensidige Kvindeliga

Med nederlaget ligger Odense Q fortsat på 7. pladsen i Gjensidige Kvindeliga-grundspillet – et enkelt point fra VSK Aarhus over stregen.

Lørdag tabte århusianerne på hjemmebane med 2-0 til FC Thy-Thisted Q, mens Brøndby på udebane besejrede BSF med hele 6-1. Søndag tager Fortuna Hjørring imod i KoldingQ i spillerundens fjerde og sidste kamp.

Næste ligakamp for Odense Q-tropperne finder sted på udebane mod Fortuna Hjørring lørdag den 7. september kl. 15:00.