Skarp milepæl giver 3 point på udebane

image 30 mål er det blev til for Kamilla, og hele 4 gange har hun scoret 4 mål i samme kamp.
Frederik Hestbjerg
22. maj 2021 kl. 17:13
Med sit 30. sæsonmål var Kamilla Ørskov en af grundene til at Odense Q kunne sikre 3 vigtige point i det meget tætte kvalifikationsspil

Ufarlig indlægsbonanza førte til ingenting

Det spidser for alvor til i Gjensidige Kvindeligaens Kvalifikationsspil, før dagens runde var der 3 kampe til tilbage og kun 1 point mellem AaB på 2. pladsen og Odense Q på 3. pladsen. Mens at Odense Q skulle et smut til København, spillede AaB på samme tidspunkt mod AGF. Her kunne AGF sikrer oprykning med sejr, mens at AaB kunne sætte Odense Q under maksimalt pres med en sejr, hvis resultaterne flaskede sig for dem. Det var derfor kun en sejr der gjaldt i dag.

Mens det regnede i Odense var der dog tørt og en pæn brise i København til dagens kamp. Første halvleg var primært domineret af Odense Q, dog uden at det blev farligt. Det var klart for den neutrale seer at Odense Q ønskede at spille med mange indlæg, ofte blev højre back, Isabella Ohle, sat i spil af den dynamiske midtbaneduo bestående af Sarah Sundahl og Emilie Lajmiri. Desværre for Odense Q havde man problemer med at dominere luftrummet.

Da B93 også havde svært ved at spille sig frem til store chancer, forblev 1. halvleg uden mål.

I Aalborg var der mere tjubang på, da AGF kunne gå til pause med en 3-0 føring.

Livlig start på 2. halvleg

Mens at 1. halvleg havde været en ufarlig affære, så startede med 2. halvleg med et ordentlig brag. Først åbnede skyerne for regnen og dernæst kunne Malaika Dim Hashmi heade Odense Q foran, blot 5 minutter i 2. halvleg. Målet blev kickstartet af Sascha Nielsen der drev en bold frem og fra egen banehalvdel kunne sende en dyb stikning til Kamilla Ørskov, der lagde den til rette for Malaika i menneskefattigt B93 felt.

Glæden varede dog maksimalt 30 sekunder for Odense Q, der nærmest agerede træningskegler for B93 der ved boldopgivelse brugte 6 berøringer og 3 afleveringer på at reducere til 1-1. Målet blev scoret af Omewa Joy Ogochuckwu, der på elegantvis fik sparket bolden forbi målmand Laura Worsøe.

Med den livlige start var kampen igen åben for ny, dette på trods at B93 kun spillede for matematisk teoretisk chance for at rykke op.

Jubilæumsmål sikrede 3 point

Knap 7 minutter før tid kunne anfører Kamilla Ørskov Jensen dog heade sejren i hus, på det samme sted som Malaika Dim Hashmi kunne heade Odense Q i front tidligere. Målet blev startet af en Sofia Hvidbak, der fra en central position på banen, kunne spille Isabella Jeppesen, som dernæst kunne ligge en velplaceret bold bagerst i feltet i panden på Kamilla Ørskov.

Efter målet kunne man mærke at energidepoterne var ved at være tømte hos B93, der havde svært ved at ligge et sidste pres på Odense. Der blev derfor ikke scoret mere i dagens kamp, samtidig kunne AGF trække sig sejrerigt ud af deres opgør mod AaB, dermed kunne Odense Q og AaB bytte plads i rækken. AGF sikrede sig samtidig oprykning til Gjensidige Kvindeligaen og næsten sikker på at blive nr. 1 i kvalifikationsspillet.

Næste kamp for Odense Q er på udebane i Århus d. 29/05 kl. 14.00 mod ASA Aarhus, der hev en 4-3 sejr hjem mod Sundby BK i dagens 3. kamp.