Sikker sejr da Odense Q sikrede sig en plads i kvalspillet

image
Frederik Hestbjerg
19. november 2022 kl. 15:51

Odense Q skulle blot have point i dagens kamp mod Østerbro IF, for at sikre sig en plads i forårets kvalspil. Omvendt var Østerbro IF pisket til at vinde, hvis de skulle gøre sig nogen tanker om Kvindeliga efter sommerferien.

Der var dog ikke spillet mange minutter før at Østerbro IF skulle indstille sig på at det ville blive endnu en sæson i 1.division. Først kunne Arna Thrainsdottir gøre det til 1-0 på straffe og 4 minutter senere kunne Anna Krog knalde bolden  i nettet og gøre det til 2-0 - og der havde uret ikke rundet det første kvarter.

Trods at Østerbro IF var kommet hurtigt bagud, så bød de alligevel op til dans i flere dele af kampen - det var dog også tydeligt at i det haglende vejr, at Odense Q var de toneangivende. Flere gange kom en velspillende Sofia Hvidbak frem til god oplægsmuligheder og samtidig var Ajla Habibovic også i vældigt spillehumør på den modsatte fløj.

Mens haglen tog til, gjorde stemningen fra Odense Qs fanklub, De Bordeauxrøde Svaner, også til. Der var igennem hele første halvleg, hørt humør fra dem - også i de lange perioder uden mål.

Kort før pausen kunne Ajla Habibovic gøre det til 3-0, da hun efter en teknisk vidunderdans i feltet kunne udplacere Østerbro IFs målmand.

Anden halvleg startede i lavere tempo og det virkede til at haglen og de meget lave temperatur havde taget farten ud af kampen. Det var i hvert fald 2 hold, som begge brugte på noget tid på at komme i omdrejninger.

Efter 67 minutter kunne, kampens spiller, Sofia Hvidbak definitivt lukke kampen med et flot mål til 4-0.

Små 7 minutter senere kunne Anna Krog kalde sig dobbelt målscorer da hun kunne heade bolden i mål til 5-0 på et oplæg af Dikte Bang.

Dernæst skulle kampen blot fløjtes af Østerbros vedkommende. Selvom at Odense Q pressede på, så lykkedes det ikke at gøre det til 6-0.

Med kampens resultat er Odense Q nu definitiv sikker på en plads i forårets kvalspil.