Selvmål i slutfasen sikrer Odense Q sejren mod B93

image
Frederik Hestbjerg
06. juni 2020 kl. 21:49
En lige kamp, mellem 2 af favoritterne til at rykke op, blev afgjort i kampens overtid på et selvmål af B93.

Trods 3 måneders corona pause, var det 2 toptændte mandskaber, der var at finde ved Sporsløjfen 10 i dag. For både Odense Q og B93 var der 3 vigtige point på spil i Gjensidige Kvindeligaens Kvalifikationsspil, som bliver afgjort over 5 kampe i juni.

Nervøs start med og tungt pres

Odense Qs cheftræner Bo Sundahl udtalte tidligere på ugen at han forventede en nervøs start fra begge hold, dette var dog ikke til at se i dag. I en kamp der bølgede frem og tilbage, var det B93 der lagde det første pres og tog styring over kampen. Som tiden gik, fik Odense Q dog kæmpet sig mere ind i kampen. Derfor var det heller ikke helt ufortjent, at Odense Q kunne bringe sig foran på et mål af Julia Hansen efter 26 minutters spilletid.

Det var en utrolig jævnbyrdig kamp, med 2 hold der gerne ville spille fodbold” udtaler Bo Sundahl om kampens indledende forløb. En indledning der bød på tung B93 pres, men som senere blev overtaget af Odense Q.

Marginalerne hos Odense Q

Trods kampen bølgede frem og tilbage forblev 1-0 til Odense Q, stillingen frem til pause. 2. Halvleg var mere jævnbyrdig fra start, men stadig skiftede holdene til at have styring over kampen. Dette blev udnyttet af B93, der efter et hjørnespark reducerede på et hovedstødsmål af Silke Sofie Holme Bonnén.

Dette kunne sagtens være blevet stillingen, men i overtiden satte Odense Q et kontraangreb i gang. Odense Q kommer efterfølgende frem til et skud, dette bliver afværget og de efterfølgende sekvenser forsøger B93 at få sparket bolden væk fra dangerzonen, men ender i stedet med at sparken bolden i eget net. Selvmålet blev scoret af B93s Selma Svendsen, i en sekvens hvor B93s målmand var uden chance for at redde. Derved ender sejren og de 3 point på Fyn hos Odense Q.