Menu

Sarah Sundahl: En super god oplevelse

image - Det er mest af alt for at få en større udfordring, men det er også en beslutning, som kommer efter en god dialog med trænerne på begge hold, fortæller Sarah Sundahl.
02. februar 2019 kl. 12:23
Læs interview med U19-landsholdsaktuelle Sarah Sundahl, der for nylig er rykket op som seniorspiller i Odense Q.

Fodboldåret 2019 er skudt igang med et par spændende nyheder på 3F Liga-holdet. Det gælder ikke mindst tilgangen af Laura Worsøe og Sarah Sundahl fra Team Odense Q's U18 DM-hold, der fra årsskiftet er rykket  i Odense Q's 3F Liga-trup.

Vi har taget en snak med Sarah Sundahl om oprykningen og U19-landsholdssamlingen i januar, som hun deltog i sammen med Odense Q-holdkammeraterne Fie Steenberg, Laura Petersen og Malaika Din Hashmi.


Du rykker op som seniorspiller et halvt år før tid. Hvad har motiveret dig til at tage det spring?

- Det er mest af alt for at få en større udfordring, men det er også en beslutning, som kommer efter en god dialog med trænerne på begge hold.


Hvad kan du tage med fra din tid som ungdomsspiller i TOQ?

- Jeg føler, jeg har fået en masse grundlæggende værdier, som kan bruges. Det er nogle værdier, som også er blevet prædiket meget gennem årene, og de har haft stor betydning for, hvordan vi spiller og hvordan vi er over for hinanden. Det har været med til at skabe et rigtigt godt træningmiljø, så det er i høj grad Team Odense Q-værdisættet og tankerne omkring det, jeg tager med mig.

Er der nogle rent fodboldmæssige ting, som du skal fokusere på i din omstilling til seniorfodbolden?

- Jeg skal helt klart være bevidst om, at tempoet er højere og mere fysisk end i U18 DM Ligaen. Og så tror jeg det er vigtigt, at vi alle er 100% klar på det pres, der ligger på os, og at vi er klar til at tackle de nederlag, der måske kommer på vejen.

 

Hvad ser du mest frem til i din første halvsæson som seniorspiller?

- Jeg ser frem til nogle hårde og tætte kampe og til at spille med et hold, der er klar til at gøre alt for at blive i ligaen. Jeg forventer, at vi klarer den opgave, og at vi står sammen om at give den hele armen her til foråret.

 

Tidligere på måneden var du til U19-landsholdssamling med holdkammeraterne Fie Steenberg, Laura Petersen og Malaika Din Hashmi. Hvordan gik det?

- Det var en super god oplevelse. Der er et højt niveau og et højt tempo til de samlinger, så det minder på en måde lidt om 3F Liga-træning. Og så var det rart, at vi var så mange fra Odense Q. Det viser, at vi er på rette vej, og det er en fed belønning for den indsats, vi lægger i det herude.


I dag, lørdag den 2. februar, spiller Sarah Sundahl og co. årets første træningskamp, når Odense Q-tropperne gæster BSF fra kl. 13:00. Husk også, at vi lørdag den 16. februar inviterer til pokalkvartfinale i Marienlyst. Her skal vi op imod Brøndby i et knald-eller-fald opgør om en plads i Kvindepokalens semifinaler.

Luk