Menu

Q3 sejrede i Albani Pokalen

image
28. august 2021 kl. 16:59
Læs om fredagens finaleopgør i Albani Pokalen, og få en reaktion fra kampens dobbelte målscorer, Freya Rødekilde.

Fredag aften sikrede Q3 sig titlen som vindere af Albani Pokalen 2021 efter en flot 4-1 sejr over Kildemosens BK i KFUM Parken.

Der var lagt i ovnen til endnu en spændende finaledyst mellem de to klubber, og spillerne svigtede ikke i dette års udgave trods svære vejrmæssige forhold gennem hele kampen.

Det gik vildt for sig i den regnvåde finalekamps indledende fase. Odense Q's Cecilie Nikolaisen bragte Svanerne i front efter blot 3 minutters spil, men fem minutter senere fik Kildemosens Josefine Johannsen udlignet på et flot langskud.

Der var rigeligt med målchancer i de første 45 minutter, især til Odense Q-offensiven, som dog manglede den sidste skarphed ved flere lejligheder. Den trend blev brudt for en stund efter 39 minutter, da Freya Rødekilde dukkede op i feltet og sikrede Svanerne en 2-1 føring ved pausen.


Freya Rødekilde nettede to gange i fredagens finaleopgør.

Både den massive regn og Svanernes gode takter fortsatte fra starten af 2. halvleg mod et stærkt kæmpende Kildemosen-hold, der lå på lur for at straffe små som store fejl i Odense Q-opspillet. Kampbilledet bar stadig præg af stor bordeauxrød dominans, og efter 74 minutters spil øgede Freya Rødekilde til 3-1 med sit andet mål i kampen.

Den scoring eliminerede den helt store spænding om udfaldet i kampens slutfase, og i de døende minutter satte Freja Christiani trumf på med en flot scoring til 4-1, der på værdig vis lukkede og slukkede dette års finale i Albani Pokalen.

Fra klubbens side skal der lyde et stort tillykke til spillere og trænere for indsatsen, som sikrede den tredje Albani Pokal-titel i klubbens historie. 

Freya Rødekilde: En rigtig god kamp

Vi fangede kampens dobbelte målscorer, Freya Rødekilde, til et kort interview oven på kampen.


I vinder 4-1. Hvad tager I med jer fra kampen?

- Jeg synes, det var en rigtig god kamp. En af de ting, vi fik med, var nok, at vi lærte hinanden bedre at kende, og det er vigtigt, da mange af os ikke rigtigt har spillet sammen før. Vi viser, at vi er et bedre hold, og at vi kan finde hinanden inde på banen, og i perioder får vi vores samspil til at køre rigtig godt. Og så tager vi selvfølgelig selve sejren og pokalen med herfra.


Hvad betyder det for jer at få en succesoplevelse som den her i starten af sæsonen?

- Jeg tænker, det er en rigtig god start. Det giver meget. Havde vi startet sæsonen med to nederlag, kunne det godt være, at man – både som spiller og som hold – havde været nødt til at dykke lidt ned for at finde sig selv. Så det, at vi vinder i dag og sidste weekend, gør også, at vi har en god gejst frem mod de øvrige kampe i efteråret.


Du var meget i fokus i dag med flere nærgående forsøg og to mål, der reelt set afgør kampen. Hvordan var det?

- Det var fedt. Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, at jeg også får brændt nogle gode chancer undervejs, men det var rigtig fedt at være med til at afgøre kampen.

 

Freya og co. skal i aktion igen på onsdag, hvor de gæster Vindinge i Albaniseriens 2. spillerunde.