Menu

Optakt til Næstved HG: “Vi skal have styr på premierenerverne og finde vores egen rytme”

image Cheftræner Bo Sundahl
Frederik Hestbjerg
11. august 2023 kl. 09:58
Ny sæson, nyt navn og i den grad nye tider for OB Q. Meget er nyt - og så alligevel ikke for det fynske fodboldflagskib, der stadig går efter at rykke op Gjensidige Kvindeligaen.

OB Q går en spændende tid i møde i 1. division med en målsætning om dominans og udvikling. Vi har haft fornøjelsen af at tale med cheftræner Bo Sundahl om holdets pre-season-forberedelser og forventningerne til den første kamp mod Næstved HG.

 

Dominerende spil & passion i kampene

Vi skal være dominerende i de fleste kampe i 1. division. - Så klar er meldingen fra cheftræner Bo Sundahl når han kigger frem mod den kommende sæson i 1. division og begrunder det:

- Modsat de seneste sæsoner, hvor vi hver sommer er startet lidt forfra med nye unge talenter fra akademiet, så har vi til denne sæson stort set intakt trup. Vi er ydermere blevet forstærket med 4 erfarne profiler. Der er en verden til forskel, og det skal kunne ses på banen i både kvalitet og i flow.

Og tilføjer

- Vi har fået en kæmpe chance i Odense, idet OB er gået ind i kvindefodbolden. Det forpligter, og vi skal være med til at udvikle produktet med seværdig og passioneret fodbold. Kvaliteten kan aldrig blive den samme som herrefodbold, men drømmene, passionen og udstrålingen skal være den samme eller bedre.

Sommeropstarten er notorisk kort, sammenlignet med vinteren, i damefodbold. Der er kort tid at gøre godt med, så hvad har OB Q fokuseret på i denne korte tid?

- Vores fokus har været, at spillerne skulle følge deres løbeprogrammer i sommerferien, så vi kunne starte træning med rimelig intensitet Selve opstarten har været ren repetition af taktiske elementer samt balancering af intensitet, så vi har trænet mest muligt uden for mange opstartsskader.

 

Velkendt men uforudsigelig modstander

I sæsonens første kamp hedder modstanderen Næstved HG. En modstander OB Q har stået overfor flere gange, både i 1.division og i kvalifikationsspillet. Sidste sæson bød på 4 indbyrdes opgør, hvor Næstved HG vandt 2 og de resterende 2 endte uafgjort. Fælles for de 4 kampe er de få mål og de snævre sejre. 

På trods af at det er en velkendt modstander, så tager cheftræner Bo Sundahl ikke let på opgaven.

- De er en yderst velkendt modstander og så er det alligevel en ukendt størrelse denne gang. De har mistet en håndfuld af deres profiler, men har hentet 3 nye udenlandske spillere med gode CV’er. Samtidig har de skiftet trænerteam 10 dage før sæsonstart, så det er svært at vide, hvad de kommer med. 

 

Premierenerver og et smugkig på startopstillingen

Selvom at OB Q ikke kan vide sig helt sikker på hvad Næstved HG kommer, så er det en cheftræner, der ved hvad hans eget hold selv skal arbejde med, hvis det skal blive til 3 point på lørdag.

- Vi skal have styr på premierenerverne og finde vores egen rytme. Der er sket meget henover sommerferien, og der vil være meget mere mediefokus end, vi er vant til, så vi skal helst ikke have en uheldig start. Det har set rigtig fornuftigt ud i vores 2 træningskampe, så når vi får styr på nerverne, ligger det godt til os.

Henover sommeren har OB Q kunne præsentere tre amerikanske spillere, samtidig er Julie Jensen vendt tilbage et år i FC Thy - Thisted FC Q og så er der blevet suppleret yderlig med spillere fra akademiet, Team Odense Q og Emma Bernth fra Kolding IF. Flere af dem banker allerede på til startopstillingen, hvem der er starter inde af disse, vil cheftræneren selvfølgelig ikke ud med, men han vil dog gerne løfte sløret for hvor mange spillere man formentlig vil kunne se i startopstillingen

- Vi er i den helt nye situation, at der er konkurrence om stort set alle pladser, så vi må se, hvem der står skarpest sidst på ugen. Jeg tænker, at I vil se 2-3 af de nye spillere fra start.

 

Dette kan du forvente til din første OB Q-kamp

Det er som sagt den første kamp under navnet OB Q og derfor gav vi cheftræneren mulighed for at tale direkte til de nye fans og til de nuværende OB-fans om hvad de skal forvente af OB Q.

- Hvis man er OB-fan og skal se sin første OB Q-kamp, så skal man være forberedt på, at tempoet er meget forskelligt fra Superligaen. Men hvis man har blik for det taktiske spil og tekniske detaljer, vil der være mange fine ting at holde øje med. Derudover er glæden ved at score mål nøjagtigt den samme som i Superligaen. Så forhåbentlig kan vi vække denne glæde mange gange i sæsonen, udtaler Bo Sundahl og afslutter:

- Jeg synes også, at fans skal nyde, at øen nu er samlet om et fodboldprojekt, hvor alle små drenge og piger kan heppe på øens hold og drømme om at spille i den stribede trøje, når de bliver store.

 

Hvis du vil se lørdagens brag, så kan du sikre dig billet lige her. Har du sæsonkort til OBs herrehold, så giver det også adgang til alle OB Qs kampe. Billetter sælges også på dagen foran stadion.

Luk