Menu

Optakt: Næsby-Odense Q

image Sofie Søderholm har – som så mange andre spillere i lørdagens kamp – optrådt for både Odense Q og Næsby.
12. april 2019 kl. 21:19
Læs optakt til lørdagens lokaldyst i Næsby med inputs fra Odense Q-cheftræner Morten Christiansen.

Lørdag skyder vi langt om længe gang i forårets kvalifikationsspil, når Odense Q-tropperne gæster Næsby på ALPI Arena fra kl. 12:00. I optakten her ser vi nærmere på det spændende lokalbrag tilsat lidt kloge ord fra cheftræner Morten Christiansen.


En lang opstart

Odense Q-holdet har været igennem et langt opstartsforløb siden årets første træning i januar måned. Kampformen er blevet finpudset med syv testkampe samt en pokalkvartfinale mod Brøndby, men trods de mange kampe har vilkårene for trænere og spillere ikke været helt optimale frem mod sæsonstart.

Den oprindelige forårspremiere – som skulle være spillet sidste weekend på hjemmebane mod Farum BK/FCN – blev udskudt, og uden en træningskamp til at erstatte den med er det nu knap 14 dage siden, Odense Q-tropperne sidst trak i kamptøjet. Det gør sig ikke gældende hos lørdagens værter fra Næsby, der sidste weekend tog hul på kvalspillet med en 2-1 sejr på udebane mod Aab.

- Alt andet lige må det være en fordel for Næsby, at de har rystet nerverne af sig og lavet et godt resultat oppe i Aalborg. På nogle områder skal vi bruge noget tid til at hente ind på Næsby, og det kan selvfølgelig godt få betydning for kampens forløb i morgen. Men pigerne har prøvet det før, og jeg har stor tiltro til, at de er klar til at gå ind og løse den opgave, fortæller Odense Q-cheftræner Morten Christiansen.

Den ekstra ventetid har dog også haft sine fordele – ikke mindst hos et par af holdets erfarne skikkelser. Anfører Tenna Kappel, som var ude det meste af marts måned, har haft mere tid til at komme sig oven på sin skade. Og samtidig har den udskudte premiere givet klubbens nye brasilianer, Nádima Skeff, bedre forudsætninger for at tilpasse sig de nye omgivelser.


- Fyns to bedste hold

Odense Q og Næsby er øens to bedste kvindelige seniorhold, og begge trupper er traditionen tro spækket med talent. Derfor er der også lagt i ovnen til en tæt og tempofyldt duel på ALPI Arena, og på Odense Q-trænerbænken glæder man sig til lørdagens lokalbrag.

- Jeg ser frem til en spændende fodboldkamp. Det er Fyns to bedste hold, der mødes, så det vil altid være en stor begivenhed i mine øjne. Det er det, vi har trænet for, og det er den slags kampe, der er sjove at være en del af. Jeg så, at Fyens Stiftstidende kaldte os for storesøster i deres optakt til kampen. Det ved jeg nu ikke, om jeg er helt enig i, da Næsby trods alt er en meget ældre klub. Samtidig har de en masse rutine på holdet, og det er ikke en dårlig ting at have i et lokalopgør som det her, pointerer Morten Christiansen.

Relationer på kryds og tværs

Flere af spillerne har en fortid i modstanderklubben eller som holdkammerater i OB's hedengangne kvindeafdeling, og det tilfører lørdagens kamp en ekstra gnist.

- Det betyder meget for pigerne. Mange af dem er veninder eller går i skole sammen, og der er det altid sjovt at have håneretten. Men når vi kigger ud over det, er det en fodboldkamp som alle andre med 3 point på spil, lyder det fra Morten Christiansen, der selv er stærkt knyttet til Næsby Boldklub, hvor han gennem årene har indtaget forskellige roller i den sportslige sektor.

- Mit hjerteblod har altid været i Næsby, men det er pigerne her i Odense Q, som jeg bruger en masse tid sammen med til daglig, og for mit vedkommende er det ikke anderledes, end hvis vi havde mødt Farum i morgen. Det vigtigste for mig er, at pigerne går ud og leverer, slutter Odense Q-cheftræneren.

Lørdagens kamp sparkes i gang kl. 12:00 på ALPI Arena (Stærehusvej 31, 5270 Odense N).

Luk