Odense Q tabte chancerigt opgør på Right to Dream Park

image
17. november 2019 kl. 21:04
Se billederne og læs referat af begivenhederne i lørdagens ligakamp mod Farum BK/FCN på Right to Dream Park.

Lørdag eftermiddag måtte Odense Q-tropperne indkassere et udebanenederlag på 3-0 til Farum BK/FCN i årets sidste ligakamp. Læs et oprids af kampens begivenheder i artiklen her, og se alle billederne fra opgøret i galleriet længere nede på siden.

1. halvleg

Værterne viste mest initiativ i kampens indledende fase. Et højt pres fra hjemmeholdet stressede Odense Q-opspillet i flere omgange, og det resulterede i et par gevaldige chancer i startfasen. Efter 18 minutters spil tog Farum BK/FCN føringen, da Florentina Olar headede et indlæg fra Amalie Vangsgaard i nettet.

Fem minutter senere var de to igen på spil, denne gang med Amalie Vangsgaard i afslutterens rolle, men hun fik ikke drejet sit hovedstødsforsøg inden for målrammet.

Odense Q kom bedre med, som første halvleg skred frem. Cecilie Fløe og Kamilla Ø. Jensen og Lykke Kildegaard fik alle sendt varselsskud afsted, men gæsterne havde svært ved at spille sig frem til de helt åbne målchancer i lørdagens kamp.

Det gjorde sig ikke gældende for hjemmeholdet, der rundede de første 45 minutter af med mere eller mindre nærgående forsøg fra Sofie Nielsen, Kamilla Kur og Büsra Barut.

2. halvleg

Odense Q's Kamilla Ø. Jensen noterede sig for første afslutning efter pausen, da hun sendte et frispark snært forbi mål efter 48 minutter. Og kort efter var værterne tæt på at komme på 2-0, da et indlæg fra Farums Sofie Nielsen traf overliggeren i Odense Q-målet.

Efter 54 minutter fik Odense Q en oplagt mulighed for at udligne. Cecilie Fløe fandt Kamilla Ø. Jensen i en gunstig position i feltet, men symptomatisk for lørdagens indsats, manglede gæsterne den sidste kvalitet og skarphed i de afgørende aktioner.

Herefter tog værterne over, og den midterste fase af 2. halvleg bød på både mål og en kavalkade af store chancer til nordsjællænderne. Amalie Vangsgaard gjorde det til 2-0 i det 58. minut, da hun tæt under mål kom på enden af et fladt indlæg fra Florentina Olar. Fem minutter senere fik Vangsgaard testet en travlt beskæftiget Sarah Jacobsen med en afslutning fra kanten af feltet, og blot et halvt minut efter måtte Odense Q-keeperen diske op med en flot dobbeltredning for at afværge skudforsøg fra Büsra Barut og Kamilla Kur.

Netop Kamilla Kur fik taget revanche et minut senere, efter hun fra knap 25 meters afstand dirigerede bolden over i det fjerneste målhjørne og bragte gæsterne på 3-0.

Kur kunne såmænd også have øget til 4-0 kort efter, men Farum-topscoreren kiksede sin afslutning i en ellers lovende overtalssituation foran gæsternes mål.

Oven på en svær periode for Odense Q sendte Julie Jensen en flad afslutning afsted mod mål efter 72 minutters spil, men Farum-keeper Kathrine Larsen fik reddet til hjørne. Farum-offensiven svarede dog hurtigt igen, og et kvarter inden slutfløjt viste Sarah Jacobsen igen sit værd i Odense Q-målet med en stor refleksredning på et forsøg fra indskiftede Linnea Borbye. En anden indskifter, Odense Q's Anna Frida Grødem, var tæt på at få reduceret efter 82 minutter, men hendes hovedstødsforsøg endte i favnen på Kathrine Larsen i værternes mål.

Opgøret sidste store chance tilfaldt Florentina Olar, der afsluttede på stolpen fra tæt hold, efter hun på egen hånd havde tilkæmpet sig bolden foran gæsternes straffesparksfelt.

Således endte det 3-0 til værterne fra Farum BK/FCN i Odense Q's sidste ligakamp i 2019. Odense Q-tropperne ender på en 7. plads i Gjensidige Kvindeliga-grundspillet, og dermed kan man se frem til at kæmpe om ligapladser mod AaB, B.93, BSF, HB Køge Pigefodbold og Vildbjerg i forårets Kvalifikationsliga. Nordsjællænderne ender på 3. pladsen i grundspillet og tager 6 point med over i forårssæsonens medaljeslutspil.

Pokalkvartfinaler på lørdag

Både Odense Q og Farum BK/FCN skal på lørdag i aktion i Kvindepokalens kvartfinaler. Fra 13:00 tager Odense Q-tropperne imod FC Thy-Thisted Q i Marienlyst, og kl. 15:00 får Farum BK/FCN besøg af Brøndby på Right to Dream Park.

Se alle billederne fra årets sidste ligakamp i galleriet herunder.