Odense Q sender IF Lyseng tomhændet hjem til Århus

image Fotograf: Iver Tidemand
Frederik Hestbjerg
03. oktober 2020 kl. 15:22
Odense Q hev 3 point hjem på en flot 2. halvleg mod IF Lyseng. [Referat & Galleri]

Fin boldomgang uden store chancer

Mens Odense Q var matematisk sikret 1. pladsen i pulje 3, så var det et IF Lyseng hold der med 3 point kunne sikre sig en 2. plads i puljen. Ét point kunne også være nok, dog ville man være afhængig af at ASA Aarhus ikke fik point i deres kamp mod Aarhus 1900

Odense Q var allerede fra første fløjt toneangivende på bolden, mens IF Lyseng satsede på at krige 1 point hjem. Trods dominans på bolden formåede Odense Q aldrig at komme til andet end halve chancer grundet en solid Lyseng defensiv, hvor forsvaret stod tæt og forsvaret flot.

Efter 30 minutters spil var det stik mod spil IF Lyseng, der kom frem til halvlegens største chance. En dårlig clearing og miskommunikation mellem målmand og forsvar førte til at Lyseng havde mulighed for at score på frit mål, en redning på stregen af Arna Thráinsdóttir betød dog at resultatet forblev 0-0 til pausen.

Inden 1. halvlegs slutfløjt scorede ASA Aarhus 1-0, hvilket betød at IF Lyseng nu var tvunget til at vinde hvis de skulle have nogen chance for at komme med i oprykningsspillet.

Målrig 2. halvleg og spil til et mål

Allerede fra første sekund af 2. halvleg var det et Lyseng-hold der ville mere offensivt, forsvaret var ændret til fra et 5-mands til 4-mands. Efter 56 minutter Odense Q udnyttede at forsvaret var reduceret. Først driblede Laura Hansen en halv bane og serverede dernæst bolden til Kamilla Ørskov, der brændte en dobbeltchance, efterfølgende landede bolden hos Isabella Jeppesen, der kunne sende bolden i nettet til 1-0.

Efter den første scoring var det spil til et mål, Lyseng kom stort set ikke over midterlinjen. Efter 68 minutters spil kunne Odense Q fordoble føringen. Et veltimet indlæg fra Kamilla Ørskov blev headet i mål af anfører Tenna Kappel. Det var desuden lige ved at blive til 3-0 i det efterfølgende angreb, men overliggeren stod i vejen for Sarah Sundahls langskudsforsøg.

Kamilla Ørskov kunne i det 84. minut endegyldigt afgøre kampen. En dårlig tilbagelægning midt på banen af Lyseng blev opsnappet af Kamilla Ørskov, der efterfølgende kunne afdrible målmanden og dernæst scorer i et tomt mål til 3-0. Selvsamme Kamilla Ørskov kunne fordoble sin egen måltotal i kampen da hun scorede til 4-0 i det 91. minut.

Med sejren er det derfor Odense Q og ASA Aarhus, der går videre fra 1. Division Pulje 3 til oprykningsspillet. Her bliver modstanderne ASA Aarhus, Vildbjerg IF og JAI Aarhus.