Menu

Odense Q præsenterer eliteprojekt og investor

image Cheftræner Bo Sundahl, investor Carsten Eriksen og anfører Kamilla Ø. Jensen var på talerstolen til fredagens pressemøde.
25. september 2021 kl. 21:28
Fredag den 24. september præsenterede Odense Q en ny investor og et nyt eliteprojekt, der skal etablere klubben som en fast del af Gjensidige Kvindeliga.

Fredag præsenterede Odense Q nye planer for klubbens elitesetup på et pressemøde på Anarkist i Odense. Samtidig blev offentligheden præsenteret for projektets investor, Carsten Eriksen, der sammen med klubben har dannet Odense Q Elite ApS, som fremadrettet vil stå for drift og udvikling af Odense Q’s elitesetup. Målet er, at Odense Q skal etableres som en fast del af Gjensidige Kvindeliga, og at klubben fortsætter med at udvikle trygge og ambitiøse træningsmiljøer for øens kvindelige fodboldspillere.

Vi bringer her de vigtigste takes fra fredagens pressemøde.

 

Bo Sundahl: Fyn skal være repræsenteret på øverste hylde

Odense Q-cheftræner Bo Sundahl tog ordet og uddybede om klubbens baggrund og den massive udvikling, der har været i dansk og international kvindefodbold de senere år. De seneste fem år er Odense Q drevet på et smalt budget, der er langt fra liganiveau. Derfor er det også helt centralt, at der kommer en større økonomi i projektet, hvis Odense Q skal være konkurrencedygtige i landets bedste række.

- Fyn skal være repræsenteret på øverste hylde i dansk kvindefodbold. Vi har vist, at vi kan udvikle talenterne, men det er nødvendigt med et ekstra økonomisk skub, hvis vi også skal fastholde dem, fortæller Bo Sundahl.

Ny investor: Spillerne overbeviste mig

Investor Carsten Eriksen er en travl erhvervsmand med et hjerte, der banker for fynsk elitesport. Hans første besøg i klubben fandt sted til en Odense Q-træning tidligere på året, og her var det især en snak med to spillere, der gjorde indtryk.

- Jeg fik en god snak med Kamilla og Sarah (red. Kamilla Ørskov Jensen og Sarah Sundahl), som gav mig et indblik i de udfordringer, klubben og spillerne stod over for. Den snak og den energi, der blev lagt i træningen, overbeviste mig om, at det var noget, jeg ville investere i, forklarede Carsten Eriksen om sit første møde med Odense Q.

Kamilla Ø. Jensen: Betyder enormt meget

Odense Q har de senere år mødt stor opbakning fra klubbens samarbejdspartnere, ligesom flere nye sponsorer har meldt sig på banen. Den øgede støtte fra omverdenen betyder da også en hel del for klubbens spillere.

- Det kan godt være svært at sætte ord på som spiller. Jeg taler på vegne af hele holdet, når jeg siger, at det betyder enormt meget, at nogen udefra kommer og viser os den interesse og støtte, lød det fra Odense Q-anfører Kamilla Ø. Jensen, der står noteret for 82 kampe og 63 mål siden ankomsten i sommeren 2018.

Det er ikke første gang, der har været store tanker om fremtidens elitesetup i Odense Q, men først nu – takket være støtten fra investor og sponsorer – har man været rustet til at gennemføre en større optimering. Målet er at udvikle og fastholde de bedste spillere på Fyn, og det kræver bl.a., at spillerne får bedre muligheder for at prioritere fodbolden.

- Mindsettet hos os spillere har hele tiden været, at vi vil spille med blandt de bedste. Vi spiller alle sammen, fordi vi elsker fodbold, men nogle gange skal der noget mere til, for at vi kan være med mod de allerbedste, konstaterer Odense Q-kaptajnen.

I den kommende tid følger vi op med mere flere reaktioner på præsentationen.