Menu

Morten Christiansen: Positiv debut for alle fire

image - Vi har nogle unge spillere, der viser, at de allerede nu er klar til at gå ind og hjælpe holdet, fortæller Morten Christiansen.
18. februar 2019 kl. 16:02
Morten Christiansen giver en selvkritisk evaluering af Brøndby-kampen og roser holdets debuterende firkløver.

Odense Q-troppernes pokaleventyr sluttede, da titelfavoritterne fra Brøndby tog en 5-1 sejr med fra lørdagens kvartfinaleopgør i Marienlyst. Vi har taget en snak med cheftræner Morten Christiansen om holdets første officielle kamp i 2019.


I forlader pokalturneringen oven på et 5-1 nederlag i lørdagens kvartfinaleopgør mod Brøndby. Hvordan ser du tilbage på kampen?

- Vi var på en meget svær opgave mod et Brøndby-hold, som var godt forberedt. Fra kampens start foregår det på deres præmisser, og selvom de sparer et par landsholdsspillere, er de stadig hurtigere end os på næsten alle parametre i første halvleg. Der var for meget usikkerhed i vores spil i de første 45 minutter, og det må vi trænere tage en stor del af skylden for. Vi udfordrer vores unge spillere på nogle nye positioner, og når vi gør det over for så stærk en modstander, presser vi også spillerne og holdet til det absolut yderste. Når vi ser tilbage på kampen og på vores organisation i 2. halvleg, kunne vi godt have stillet anderledes op fra start for at undgå den helt store omvæltning i defensiven. Efter pausen går vi til gengæld ud og viser, at vi tør spille med dem, og pigerne skal have stor ros for den reaktion, de kom med. Brøndby løsner måske grebet lidt, som kampen skrider frem, men det tror jeg også skyldes den forbedrede indsats, vi leverede efter pausen.

I gav seniordebut til fire unge spillere – Cecilie Nielsen, Emilie Lajmiri, Nicoline Bæksted og Sascha Munk – der normalvis optræder for Team Odense Q's U18 DM-hold. Hvordan klarede de unge debutanter det?

- Alle fire ydede en rigtig god indsats. På venstrebacken stod Cecilie over for landsholdsspillere gennem hele kampen, men hun løste det helt fantastisk. Det var også en fornøjelse at se Lajmiri, der meget uimponeret gik til den, da hun kom ind fra starten af 2. halvleg. Hendes involvering centralt var med til at trække Malaika og Sarah (hhv. Hashmi og Sundahl, red.) længere frem, og det gjorde, at vi til tider kunne komme frem og spille noget af den offensive fodbold, vi så gerne vil. Jeg synes også, at Nicoline gjorde det godt, men ligesom de andre offensivspillere havde hun meget svære arbejdsbetingelser i første halvleg, hvor det meste af spillet foregik på vores banehalvdel. Og Sascha kom ind til sidst og stabiliserede i forsvarskæden uden problemer, så alt i alt synes jeg, at det var en meget positiv debut for alle fire.

Hvad kan I tage med fra kampen?

- Først og fremmest har vi fundet ud af, at vi har en bredere trup, end vi havde regnet med, fordi vi har nogle unge spillere, der viser, at de allerede nu er klar til at gå ind og hjælpe holdet. Vi kan også være godt tilfredse med, at vi i perioder af 2. halvleg spiller op med nogle af landets allerbedste spillere, og for første gang vinder vi en halvleg mod Brøndby. Det er måske lidt naivt at hæfte sig ved – det samlede resultat taget i betragtning – men det er også en anerkendelse af Brøndby-holdets klasse. Der er naturligvis også en masse tekniske og taktiske ting, vi kan tage med, og kampen gav os nogle positive overraskelser, som lover godt for fremtiden.

De kommende uger kører Odense Q-holdet på med forberedelserne frem mod forårets kvalifikationsspil. Næste weekend er holdet samlet til træningsweekend på Efterskolen ved Nyborg, hvor Odense Q-tropperne om lørdagen spiller testkamp mod Farum BK/FCN. Kampen sparkes i gang kl. 13:00 i Nyborg.

Luk