Menu

Midtvejstjek med Bo Sundahl: Ingen tvivl om at vi kan mærke fraværet af rutinerede spillere

image
Frederik Hestbjerg
04. oktober 2022 kl. 11:28
Halvdelen af 1.division er nu blevet spillet og holdene mødes nu for 2. gang i dette efterår. I den forbindelse tog vi en snak med cheftræner Bo Sundahl umiddelbart efter 3-0 sejren over Vildbjerg. Hvad er lykkedes indtil videre? Kan man se fraværet af de rutinerede spillere? Og er oprykning stadig en mulighed? Mange spørgsmål - men også mange svar.

Kan du sætte et par ord på sæsonen indtil videre? 

"Det har været en mærkelig sæson for os indtil nu. Vi føler vi er på rette spor og har haft opadgående præstationer men som slet ikke har givet os det pointudbytte vi havde forventet. Kigger vi på de sidste tre kampe (før Vildbjerg kampen) som endte med 3 nederlag, så er det også vanvittigt at vi stod med 0 point i disse kampe, da vi i alle tre kampe følte os marginalt bedre på dagen"

 

Flere har nævnt at dette års 1. division måske er den stærkeste nogensinde, kan du/i mærke det? 

Jeg synes det er en rigtig fin række. Alle holdene er seriøse og møder velforberedte op til kamp. Der er rigtig mange tætte kampe, hvor det er marginaler på dagen som er afgørende. Det er lige som der skal være og vi er godt stimulerede.  

 

I sidste sæson stod den på 3 point i stort alle kampe, det har den ikke gjort i år, hvad er forskellen på sidste år og i år? 

Sidste sæson i 1 division vandt vi mange tætte kampe i starten som gav spillerne den selvtillid og tro på egne evner som skal til for at et ungt hold vokser. Samtidig havde vi flere stærke possession spillere som gjorde at vi bedre kunne dominere kampene. I år har vi nogle andre type spillere som gør at vi også er nødt til at justere konceptet lidt.  

 

Op til sæsonen har i sagt farvel til over 250 kampes erfaring, hvordan kan man se det i spillet? eller kan man se det i spillet? 

Ingen tvivl om at vi kan mærke fraværet af rutinerede spillere. I alle kampene har vi stillet med 8-9 førsteårs seniorer + 2 spillere som kommer fra Kvindeserien, så det tager lidt tid inden at alle kender konceptet og sin rolle på holdet. Det er især de defensive aftaler som skal tunes plus at vi har tendens til at stresse os selv når vi kommer bagud.  

 

Hvad har I lykkedes med i år? 

Jeg synes at vi er lykkedes godt med at holde fokus og humør trods det at resultaterne i har flasket sig som vi gerne ville. Synes også at vores defensiv er kommet rigtig godt på plads trods det at vi reelt har skiftet ud på 3-4 pladser og haft problemer med sygdom og skader i bagkæden. Vi begynder også at se rigtig spændende ud i vores offensive omstillinger. Her har vi meget spidskompetence og potentiale, men vi har haft svært ved at omsætte 3:3 og 4:4 situationer til reelle chancer. Men måske weekendens kamp var vendepunktet – her scorede vi to fine mål efter omstillinger.  

 

Hvad har I haft problemer med at lykkedes med i år? 

Det er helt sikkert vores possession og opbygning.... og konvertere gode omstillinger til chancer. Vi har andre typer spillere end tidligere og rigtig mange helt unge. Det går rigtig fint i perioder og typisk i 1h, men fejlraten på simple pasninger og beslutninger er stadig for høj - plus at vi ikke har de rutinerede som kan tage tempoet ud når det er påkrævet.  

 

Data viser at i flere gange har gået fra banen og scoret færre mål end chancer var til, hvordan skal der rettes op på det i næste halvdel af sæsonen? 

Det har helt sikkert akilleshæl i øjeblikket. Vi har skabt rigtig mange gode situationer hvor vi er 3:3, 3:2 eller 4:3 hvor den sidste aflevering spilles for stejlt eller indlægget ryger ind til målmanden. Så omstillinger, 3:2 og lignende er fast inventar i vores træninger i øjeblikket.  

 

Før Vildbjerg kampen lå i under stregen. Hvad skal der justeres for at I slutter i top 4 når sæsonen er slut? 

Jeg synes ikke der er så meget der skal justeres. Men vi skal blive endnu bedre til det som vi gør godt. Vi har kun lukket 7 mål ind i 8 kampe hvilket er mere end godkendt – men flere af målene var det jeg kalder begynderfejl fra vores side, så her er potentiale for forbedring. Og så skal vi blive bedre til at komme til chancer på gode omstillinger, hvilket allerede så bedre ud mod Vildbjerg i weekenden.  

 

Og hvorfor tror du stadig på at oprykning er muligt? 

Fordi truppen og holdet har niveau til top 4 og vi kan afgøre det selv på hjemmebane. 3 sejre i de sidste 6 kampe burde være tilstrækkeligt. 

Luk