Menu

Maria Olsen: Det kom lidt bag på mig

image - Der er mange på holdet, som har gjort det rigtig godt både på og uden for banen. Så det er jeg alligevel lidt stolt af, fortæller Maria Olsen om kåringerne som Årets Spiller og Årets Odense Q'er.
21. december 2018 kl. 17:48
Hold 2-anfører Maria Olsen ser tilbage på fodboldåret 2018, som hun rundede af med to personlige priser.

Hold 2 kan se tilbage på en særdeles vellykket efterårssæson med vigtige sejre på og uden for banen. På banen er det blevet til en pokaltitel og en stensikker oprykning til Kvindeserien, og bortset fra en enkelt nulløsning mod Tåsinge har efteråret budt på lutter sejre.

En imponerende præstation af et hold, der i sommers fik tilgang af intet mindre end 10 nye spillere samt en ny cheftræner i form af Claus BertelsenFra start lagde han da også stor vægt på den vigtige opgave, der lå i at få integreret den store gruppe af nye spillere. Og bedømt på spillernes og trænernes tilbagemeldinger — og på holdets generelle udtryk i efteråret — har man fået etableret et socialt miljø, som både rummer de unge oprykkere og de erfarne seniorspillere.

Dobbelt prisvinder: Maria Olsen

De gode resultater og den sociale succes skyldes ikke mindst en dedikeret indsats fra spillerne selv. Og en af de Odense Q-spillere, som har engageret sig allermest i årets løb, er anfører Maria Tonsborg Olsen. Til holdets afslutningsfest blev hun hyldet for en ekstraordinær indsats i 2018 — som spiller og som holdets sociale anker — da hun både blev kåret til Årets Spiller og Årets Odense Q'er.

I interviewet herunder har vi taget en snak med Maria om priserne og om oplevelserne fra fodboldåret 2018.

Hvordan føltes det at blive kåret til både Årets Spiller og Årets Odense Q'er?

- Det var dejligt. Det kom lidt bag på mig, fordi der er så mange på holdet, som har gjort det rigtig godt både på og uden for banen. Så det er jeg alligevel lidt stolt af.


Mens titlen som Årets Spiller blev afgjort ud fra spillernes egne stemmer i løbet af sæsonen, fik du prisen som Årets Odense Q'er pga. det sociale engagement, du bringer uden for banen. Hvordan kan det være, at du har valgt at engagere dig så meget i holdet?

- Jeg tror, at det rigtigt tog til med Claus’ ankomst i sommers, fordi han havde brug for en at sparre lidt med i starten. Og så er det jo bare nogle skønne piger, og det er sjovt at bruge tiden sammen med dem. Derfor virker det meget naturligt at bruge den ekstra tid på det, og jeg tror på, at det gode fællesskab, som vi har skabt på holdet, har vundet kampe for os her i efteråret.


Hvilke fodboldminder fra 2018 står stærkest i din hukommelse?

- Det første, der falder mig ind, er Middelfart-kampen i foråret. Vi kommer bagud 3-2 med 10 minutter igen, men får vendt kampen til allersidst. Og så er der selvfølgelig pokalfinalen mod Kildemosen. Vi havde virkelig set frem til den kamp, men vi kommer hurtigt bagud og kæmper i lang tid for at få udlignet. Til slut får vi scoret tre gange, og det betød helt vildt meget, hvilket man også kan se på jubelscenerne fra kampen. Den sejr gav os det, der skulle til for at vinde Albaniserien på den måde, som vi gjorde.

I fik en masse nye spillere ind på holdet henover sommeren — ikke mindst en god håndfuld oprykkere fra Team Odense Q. Hvordan føler du, I er blevet rystet sammen her i efteråret?

- Det var lidt turbulent i starten, fordi vi ikke helt vidste, hvem og hvor mange af de nye der skulle spille på holdet. Det skulle lige falde på plads, men allerede i de første kampe føltes det jo som om, at vi havde spillet sammen i flere år.


Hvad er dine forventninger til den kommende halvsæson i Kvindeserie Vest?

- Jeg vil bare gerne have, at vi sikrer os overlevelse. Jeg tænker ikke, at vi kommer op med målsætninger om at rykke op eller noget. Vi skal blive ved med at vokse som hold og så ellers bare fokusere på at spille så godt, som vi nu kan, og få det bedste ud af det.


Søndag runder vi interviewserien med de prisvindende Odense Q-spillere af. Her skal vi høre fra 3F Liga-anfører Tenna Kappel, der ligesom Maria Olsen sluttede året af med to priser.