Menu

Malaika Din Hashmi: Vildt at tænke på

image - Det er vildt at tænke på, at man har været et sted i så lang tid og været så meget igennem med ét hold, fortæller Malaika Din Hashmi om sit 75-kampsjubilæum.
02. juni 2021 kl. 20:57
75-kampsjubilar Malaika Din Hashmi fortæller om seniorkarrierens op- og nedture, og ser frem mod lørdagens sæsonfinale på Odense Atletikstadion.

Lørdag eftermiddag spillede Malaika Din Hashmi sin 75. førsteholdskamp i Odense Q-trøjen. I den anledning har vi taget en snak med den unge midtbaneprofil, der deler sine tanker om milepælen, et langt skadesforløb og lørdagens meget afgørende kamp mod AGF.


Du spillede din 75. førsteholdskamp i weekenden. Hvordan føles det at have nået sådan en milepæl?

- Det er selvfølgelig virkelig fedt. Jeg havde faktisk ingen idé om, at jeg havde spillet så mange kampe. Det betyder rigtig meget at få lov at spille på højt niveau her i Odense, og at jeg har fået tilliden til at spille med førsteholdet. Det er vildt at tænke på, at man har været et sted i så lang tid og været så meget igennem med ét hold.

 

Hvilken rolle har du på holdet i dag, og hvordan adskiller den sig fra den rolle, du havde i din første tid som seniorspiller?

- Da jeg rykkede op, var jeg den yngste, og i dag er jeg en af de ældste, fordi vi har så ungt et hold, som vi har. Når man rykker op, er man som regel lidt tilbageholdende. Man har fokus på at lære det hele og forstå det miljø, man skal finde sig til rette i. Sådan havde jeg selv, men nu er det spillere som mig – og den kultur vi har opbygget – som de nye spillere skal op og tilpasse sig. Jeg har også en slags mentorrolle for nogle af de unge, fordi jeg som oprykker og seniorspiller har nogle erfaringer, de måske kan bruge. På den måde har min rolle ændret sig en del.

Hvilke øjeblikke – både positive og negative – skiller sig ud, når du ser tilbage på din tid i Odense Q indtil videre?

- Noget af det bedste har været de gange, hvor vi er rykket op i ligaen fra kvalspillet. Det er en virkelig fed følelse. Især den seneste, hvor vi måtte vente en times tid på resultatet fra den anden kamp, fordi den var blevet udsat. Vi sad alle spændt og ventede, indtil den blev fløjtet af, og det var selvfølgelig en stor forløsning, da det skete.

- Et andet godt minde var, da vi vandt over Fortuna Hjørring på udebane. Jeg var ikke selv med, da jeg brækkede benet i runden inden, men det var stort og motiverende at se holdkammeraterne levere sådan et resultat. Vi havde aldrig været tæt på at slå dem før, så det var en stor ting for hele holdet. Det bekræftede os i, at vi var på rette vej, og for mig var det en god succesoplevelse i en ellers ret svær tid.

- Den negative må være, da jeg brækkede benet. Jeg skulle igennem et langt forløb uden fodbold, så det var et kæmpe setback.

Du var ude et års tid pga. skaden. Hvordan oplevede du det lange skadesforløb?

- Til at starte med føltes det bare som rigtig dårlig timing. Jeg var lige begyndt at finde min plads på holdet og starte hver kamp. Jeg havde kæmpet med at sidde meget på bænken, og lige så snart det begyndte at gå godt, løb jeg ind i den her skade. Det var hårdt, både mentalt og fysisk. Men lige så snart jeg kunne gå igen, var jeg med ude på banen. At se holdet træne og præstere motiverede mig til at komme tilbage hurtigst muligt.

- Da jeg først begyndte at kunne træne igen, var jeg heller ikke bare klar med det samme. Man skal virkelig kæmpe for at komme helt tilbage rent fysisk, og det tog jeg til mig. Gennem mit forløb fokuserede jeg på at tage de små steps fremfor bare at sætte barren højt og tro, at man er tilbage i startopstillingen den første måned. Så jeg jagtede en masse små succeser i stedet for at holde fokus på ét stort mål. Det kan hurtigt blive lidt negativt, hvis ikke man får de små succeser undervejs.

I står over for en spændende sæsonfinale, når I på lørdag tørner sammen med AGF på Odense Atletikstadion. Hvordan skal I gå til opgaven?

- Det er jo en vigtig kamp, der afgør, om vi rykker op eller ej. Vi skal være velforberedte og mentalt klar, men ikke lade vores nerver gå ud over spillet. Når vi først går ud på banen, skal vi bare spille fodbold. Kan vi spille forbi deres første pres, som er meget stærkt, tror jeg på, vi har gode chancer. Men vi skal turde spille vores spil – ellers kommer vi ingen vegne.

 

Hvad vil en oprykning betyde for jer?

- Det betyder rigtig meget at komme op og spille mod de allerbedste i landet. Det er det, vi alle kæmper for. Mange af de spillere, der er rykket op på holdet, har ikke prøvet det endnu, og det er bare en helt anden oplevelse. Det betyder også rigtig meget for klubben. Vi har mange spillere med store ambitioner om at nå langt med fodbolden, og det er vigtigt for klubben og for spillerne, at vi kan vise os frem på den største scene herhjemme.


Dermed er rammerne sat for lørdagens sæsonfinale mod AGF, som sparkes i gang kl. 14:00 på Odense Atletikstadion. Køb billet til kampen via linket her, eller se med på vores livestream på Facebook.

Se Malaikas vindermål fra 2018 i videoen her: