Menu

Laura Worsøe i forbindelse med EM "Jeg skal være en stærk spiller på træningsbanen så alle kan stå skarpere."

image
Frederik Hestbjerg
27. juni 2022 kl. 13:06
Det er gået meget hurtigt for målmand Laura Worsøe. For en måned siden vendte hun tilbage og spillede sin første Odense Q-kamp siden hun i sommeren 2021 drog til USA - I dag, en måned senere, er hun samlet med nogle af de største danske fodboldstjerner og forbereder sig til EM i England. I et stramt og tætpakket program, har hun alligevel fundet tid til at reflektere og tage en snak om EM, fremtiden og rollen som 3.målmand.

Det er ikke nogen hemmelighed at det er et travlt program som Laura Worsøe har i de her dage. Flere daglige træninger, taktiske videosessions og så et stort medie-fremstød. Det er ikke meget fritid, men alligevel har Laura tid til at sætte tid til at reflektere over den seneste tid.

Det er nemlig gået stærkt. På rekordtid er Laura gået utallige træningstimer i USA til at være en del af den landsholdstrup der skal England og kæmpe for Danmark. Der gik nemlig kun små 14 dage fra Laura var blevet bekræftet til at skulle spille mod Østrig til at hun var en del af EM-truppen. 

 

 • Kan du sætte et par ord på de sidste 6 måneder, det er ikke nogen hemmelighed at der er meget på den korte tid?

Der er sket rigtig meget, jeg tog til USA igen efter juleferien og tog derover trænede en hel masse. I USA er sæsonen primært i efteråret, så foråret går med at træne - rigtig meget endda. Jeg kommer så hjem til Danmark for at have sommerferie, men får så spillet nogle kampe for Odense Q og så lige pludselig så ringer Lars Søndergaard og vil have mig med til Østrig.

 

 • Hvad var dine umiddelbare tanker da du blev udtaget til Østrig kampen?

Det var ikke noget jeg havde forventet da jeg var taget til USA. Generelt så er det ikke normalt at man bliver udtaget, hvis man har været USA grundet den måde sæsonen falder på. Jeg var derfor overrasket og selvfølgelig glad for muligheden. Det er jo lidt skørt at få sådan et opkald, da det kommer så uventet, så det hele er jo lidt surrealistisk når man står i det. Jeg er jo kun 20 og at blive udtaget til at være sammen med “de store piger”, er virkelig fedt. Det er noget jeg har drømt om i mange år.

 

 • Hvordan var den første kamp?

Jeg kommer ind efter pausen, hvor vi er bagud og selvfølgelig spændt på det hele - Dog var holdet var rigtig gode til at bakke mig op og gøre mig rolig. Vi spillede med en rigtig stærk bagkæde, hvor der var god kommunikation så jeg vidste hvad jeg skulle gøre og det gav mig ro på. Derudover kunne jeg jo se hvad Østrig kunne, da jeg sad på bænken i første halvleg og derved forberede mig. 

 

 • Hvordan har man det så efter en landsholdsdebut?

Jeg var selvfølgelig pisse glad og helt oppe at køre efter kampen. Alle var glade, vi vandt jo. Så bare det at kunne give alle en krammer det var sindssygt fedt. Det var bare en virkelig fed følelse, det var jo gået godt og jeg har fået et clean sheet. Det er jo alt hvad man kan forlange i en debutkamp, også selvom det kun var en halvleg.

 

Ingen indikationer om EM, trods clean sheet

Efter debuten, som gav et clean sheet og blod på tanden, var det en Laura, der var forberedt på at skulle på sommerferie. Sådan gik det som bekendt ikke. Efter landsholdsdebuten gik der ganske få dage og så var Laura præsenteret som en del af den EM-trup der skal til England og kæmpe for de rød-hvide farver. 

 

 • Tænkte du at EM kunne være en mulighed efter sådan en halvleg?

Jeg tænkte slet ikke EM - overhovedet. Jeg tænkte at jeg havde fået en mulighed og tillid af Lars og det ville jeg selvfølgelig gerne udnytte. Derudover tænkte jeg at det her skulle være starten på en god landsholdskarriere, som jeg håber varer flere år. Jeg har dog meget at lære endnu før jeg kan ramme min top. Det var en god start, men jeg havde ikke EM i tankerne.

 

 • Hvad syntes Lars så om din første kamp og fik du snakket med ham efter kampen?

 

Jeg fik snakket med Lars om kampen da vi landede i Danmark. Han syntes jeg havde spillet en fornuftig halvleg og var meget tilfreds, men han gav ingen indikationer på at jeg skulle bruge noget af min sommerferie på at være med til EM. 

 

 • Hvad tænkte du om EM-udtagelsen selv?

Jeg er mega stolt og er så glad for at være her. Det er en fed mulighed at komme med og få lov til at træne med. Jeg er sindssygt stolt og beæret, da det er en unik mulighed det her, vi træner jo sammen rigtig meget og det er ikke alle der får sådan en mulighed. Derudover er det en stor ting at være en del af. Jeg ved dog også at det har været en svær beslutning for Lars og resten af teamet at tage, da der er så mange gode keepere i Danmark, som har spillet på højere niveau end mig

 

 • Hvad tænker du om EM-udtagelsen som Odense Q spiller?

Det er kæmpe stort, jeg er vidst den første Odense Q’er der har fået landsholdsdebut. Det er fedt for klubben og jeg håber at jeg kan være en inspiration for mange unge piger og kvindere, da jeg har vist at man kan komme på landsholdet som Odense Q’er. Jeg håber samtidig også at det giver et boost til klubben på den ene eller anden måde.

 

 • Havde du forventet den?

Nej slet ikke. Igen, jeg har været væk fra dansk fodbold i noget tid, da jeg valgte at tage til USA og det plejer ikke at være noget der giver landsholdsminutter.
Hårdt arbejde betaler sig og afklarethed om rolle

Selvom det kunne være fedt, så er det ikke i rollen som førstemålmand at Laura er udtaget - og det er hun afklaret med og også ganske tilfreds med. Hun ved at hun er med som en overraskelse og at hun har fremtiden foran sig - Derfor er det andre ting, som hun regner med at kunne få med gennem sådan en udtagelse. 

 

 • Hvilke tanker har du gjort dig om EM og din udtagelse, det er jo gået meget hurtigt? 

Mine tanker er at det har gået rigtig hurtigt. Først udtagelse til Østrig, så debut og så udtagelse på lidt over 2 uger. Selvfølgelig er landsholdet noget jeg har drømt om, men jeg havde ikke regnet med at det skulle blive til en slutrunde. Derfor er jeg selvfølgelig vildt glad og stolt over det her - Det er mange timers hårdt arbejde, der er blevet forløst nu. 

 

 • Tænker du over at du i nogle journalisters øjne er en overraskelse? eller er det noget man er ligeglad med?

Det gør jeg ikke. Jeg kan godt se hvorfor de tænker det, jeg er jo den nyeste på landsholdet og jeg kom jo først med til kampen i Østrig. Men nu er jeg her, jeg vil gøre mit for at presse de andre, målmænd og markspillere, så de kan stå skarpt på kampbanen og det glæder jeg mig til. 

 

 • Hvad vil kendetegne et godt EM for dig?

Et godt EM for mig er at komme ind i god rytme med holdet, blive komfortabel på holdet. Jeg skal være en stærk spiller på træningsbanen så alle kan stå skarpere. Jeg ved at jeg kan bidrage på og udenfor banen, hvilket jeg selvfølgelig vil gøre. Dog handler det om at jeg er her for at presse mine medspillere. Jeg er helt afklaret med den rolle jeg har fået som tredje-målmand, det passer mig godt. Jeg har masser af lære og det at være med her giver en masse erfaring. Jeg kan lære så meget fra alle spillerne og målmændene, specielt når vi bruger så meget tid sammen både på og udenfor banen. Jeg ser det som udviklingsmoment, og et rigtig godt sted hvor jeg kan lære en masse, blive bedre og dermed også bliver en bedre målmand.  

 

 • Hvad håber du at landsholdet kan give dig på sigt?

Det er svært at svare på, da jeg ikke udtager holdet. Jeg vil rigtig gerne være med fast og i fremtiden få nogle minutter. Jeg har fået en teaser i Østrig, den har givet noget blod på tanden og jeg vil da gerne have mere, det skal da ikke være en hemmelighed. Lige nu er jeg dog afklaret med min rolle og det passer mig som sagt godt. Jeg har ikke toppet endnu og jeg skal stadig lære en masse.

 

Succesen er skabt af mange mennesker

Den nærmeste fremtid er allerede givet da den står på EM i England, men hvad der skal derefter vides ikke. Selv holder hun alle døre åbne og nævner at intet er underskrevet. En ting er dog sikkert, hun er bevidst omkring at hendes succes og hendes landsholdsudtagelse ikke er kommet af sig selv eller af hende selv. 

 

 • Er der nogen i Odense Q eller Team Odense Q, der har været med til muliggøre en landsholdsdebut, som du gerne vil takke?

"Der er virkelig mange, der er en del af min succes - Det er jeg meget bevidst om. Jeg er ikke kommet til hvor jeg er i min fodboldkarriere alene. Der virkelig mange, men altså Bo Sundahl som jeg har haft som træner i mange år. Målmandstrænerne i Odense Q, Martin i starten og sidenhen Morten Hansen - Selvfølgelig også Karina Sundahl som har været en eminent holdleder og støtteperson. Der er så mange som jeg gerne vil sige tak til. Der er mange, der har del i det her og som har sikret at både jeg og mine holdkammerater har kunne stå skarpt på banen."  Afslutter Laura.

 

Odense Q ønsker Laura Worsøe et fremragende EM - og selvom ikke regner med det, så krydser vi alt hvad der krydses kan for at Laura får græs under fødderne i England. Danmarks program for gruppespillet ser således ud:

 

 1. Danmark vs Tyskland - d.8/7 kl. 20.00
 2. Danmark vs Finland - d.12/7 kl. 20.00
 3. Danmark vs Spanien - d. 16/7 kl. 20.00