Menu

Kvartfinale i Kvindepokalen: Odense Q-Brøndby

image 22-årige Kamilla Ø. Jensen scorede sit første hjemmebanemål i Odense Q-trøjen, da Brøndby var på besøg i efterårets grundspil.
15. februar 2019 kl. 14:49
Lørdag tager Odense Q imod Brøndby i Kvindepokalens kvartfinaler. Læs optakt til kampen her.

Odense Q-tropperne skal på en svær opgave, når de lørdag får besøg af Brøndby i et knald-eller-fald opgør om en plads i Kvindepokalens semifinaler. Vi har taget et nærmere kig på de to hold i selskab med cheftræner Morten Christiansen.

Gode takter i opstarten

Odense Q-tropperne kom godt fra land i det nye år med en 2-1 sejr på udebane mod BSF efterfulgt af en 8-0 sejr i sidste weekends opvisningskamp mod U18 DM-pigerne fra Team Odense Q.

- Jeg synes, vi er kommet fint fra start. Vi har spillet et par gode træningskampe, der også har kastet nogle fornuftige resultater af sig. I den første kamp mod BSF spillede vi noget af det bedste, vi har gjort længe, selvom vi var uden et par af stamspillerne fra efteråret, lyder vurderingen fra cheftræner Morten Christiansen.

Kan kun overraske

Denne sæsons pokaleventyr startede ud med en 12-3 sejr over MG & BK i Middelfart, inden avancementet til kvartfinalerne blev sikret med en udesejr på 5-0 over Farum BK/FCN i pokalturneringens 4. spillerunde. Der venter dog Odense Q-tropperne en væsentligt større udfordring, når de i morgen står over for et Brøndby-hold, som ikke har tabt en pokalkamp siden juni 2016. 

- Det er en kamp, som vi kun kan overraske i, og vi går ind til kampen med en masse gåpåmod og en stor tillid til, at vi er klar til den opgave, der venter os. Det er vigtigt, at vi fokuserer på at få vores eget spil til at køre, og så skal vi ellers håbe på, at vi alle formår at ramme niveauet på dagen. Gør vi det, er jeg sikker på, at vi nok skal få en god oplevelse med derfra, fortæller Morten Christiansen.

Sejrsvante gæster

Brøndby spillede sig frem til kvartfinalerne med sejre over Herlufsholm og BK Fix på hhv. 7-0 og 12-0 i efterårssæsonen, hvor de blå-gule gæster også noterede sig for 13 ud 14 mulige sejre i 3F Liga-grundspillet. I træningskampene i det nye år har brøndbyerne desuden gjort rent bord med sejre over svenske LB07 (1-6), polske Medyk Konin (3-2), russiske CSKA Moskva (4-0) og Sundby BK (0-3).

- Brøndby-holdet virker toptunet og er længere fremme i forberedelserne, end vi er. De er i forvejen store favoritter, og den favoritværdighed bliver ikke mindre af, at vi må se bort fra en del spillere til kampen. Det betyder også, at vi formentligt giver debut til et par unge spillere på lørdag, fortæller Morten Christiansen med henvisning til Team Odense Q-trioen Cecilie Nielsen, Emilie Lajmiri og Sascha Munk, der er med i Odense Q-truppen til morgendagens pokalbrag.

Der er gratis entré til lørdagens kvartfinaleopgør, som sparkes i gang kl. 14:00 på bane 1.

Luk