Knebent Odense Q-nederlag til mestrene

image
15. august 2019 kl. 16:38
Læs reportage fra onsdagens spændende ligakamp mod Brøndby.

Odense Q kæmpede bravt, men måtte i sidste ende indkassere et 2-1 nederlag i onsdagens hjemmekamp mod de regerende mestre fra Brøndby.

Vi giver her et oprids af de største begivenheder fra kampen.

1. halvleg

Der var højt tempo men relativt få chancer i kampens indledende fase. Efter 12 minutters spil faldt den første store mulighed, da hjemmeholdets Lykke Kildegaard fik et hovedstødforsøg blokeret af en Brøndby-forsvarer tæt under mål.

Tre minutter senere gik det løs i den anden ende, da gæsternes Frederikke Lindhardt fik fremprovokeret et straffespark efter en duel med Odense Q-back Cecilie Nielsen. Nanna Christiansen konverterede sikkert fra 11-meterpletten og sikrede brøndbyerne en god start på opgøret.

Udeholdet satte sig på tingene midtvejs i 1. halvleg, hvor både Nanna Christiansen og Nicoline Sørensen var tæt på at gøre det til 2-0. Oven på en turbulent periode bed værterne fra sig. Et par gode Odense Q-kombinationer på kanten af gæsternes felt endte med en hovedstødsmulighed til Lykke Kildegaard, som dog ikke fik dirigeret bolden inden for målrammen.

Herefter fulgte den mest chancefattige periode i første halvleg, som blev afsluttet med et hovedstødforsøg forbi mål fra Brøndbys Julie Tavlo.

2. halvleg

Første scoringsmulighed efter pausen tilfaldt Odense Q. En dybdeaflevering fra Julia Hansen fandt vej til Cecilie Fløe, der måtte se sin kraftfulde afslutning stryge et godt stykke over mål.

Men blot to minutter senere tog Odense Q-duoen revanche. Med en fiks dribling på højrekanten kom Julia Hansen fri af sin direkte oppasser, og inde foran mål fandt hun igen Cecilie Fløe, som bragte balance i regnskabet med en afslutning i det fjerneste målhjørne.

Fem minutter efter udligningen sendte Sarah Sundahl en dybdeaflevering afsted til Kamilla Ø. Jensen, men Odense Q-angriberens afslutning sad lige på Brøndby-keeper Katrine Abel.

Gæsterne fremtvang sig overtaget, og flere af holdets offensivprofiler trådte i karakter midtvejs i 2. halvleg. Først fik Nanna Christiansen hovedet på en dødbold efter en times spil, og kort efter trykkede Mille Gejl af fra kanten af feltet. Begge afslutninger var dog uden for målrammen, men i det 70. minut var Brøndby-sigtekornet indstillet korrekt. Josefine Hasbo blev spillet fri i højre side af Odense Q-feltet, og med en aflevering skråt tilbage i banen fandt hun Nicoline Sørensen, der sparkede de blå-gule på 2-1.

En bitter pille at sluge for hjemmeholdet, der på daværende tidspunkt var reduceret til ti spillere, efter at forsvarsspiller Sille Struck måtte til behandling uden for banen.

Udeholdet fortsatte de gode takter og bød sig til med flere gode tilbud i kampens slutfase, hvor også Odense Q-keeper Sarah Jacobsen viste sig fra sin bedste side.

Med et kvarter igen måtte hun ud i fuld længde for at afværge et følt langskudsforsøg fra Brøndbys Julie Tavlo. Og i det 85. minut traf Mille Gejl først stolpen, inden Louise Ringsings forsøg på riposten blev grebet af hjemmeholdets keeper.

Kampens sidste store mulighed tilfaldt Nicoline Sørensen, der to minutter før lukketid måtte se sin afslutning pareret af en fremadstormende Sarah Jacobsen.

Dermed endte det 2-1 til Brøndby i en spændende affære i Marienlyst. Odense Q-fanklubben De Bordeauxrøde Svaner pegede på keeper Sarah Jacobsen som kampens Odense Q-spiller.

Tæt spillerunde i Gjensidige Kvindeliga

Andetsteds i 3. spillerunde af Gjensidige Kvindeliga spillede VSK Aarhus og Kolding Q 1-1 i Århus, mens Farum BK/FC Nordsjælland vandt 1-0 på udebane mod BSF. FC Thy-Thisted Q overraskede, da de tog et enkelt point med fra udekampen mod Fortuna Hjørring.

På lørdag skal Odense Q-tropperne på udebane op imod netop FC Thy-Thisted Q. Der er kickoff kl. 15:00 i Thisted, og kampen kan ses på Mycujoo.tv.