image Sammenhold og fælles fight gav 1 point mod Vildbjerg SF
Frederik Hestbjerg
13. juni 2020 kl. 17:14
Læs hvordan det gik til da Odense Q og Vildbjerg delte, krydret med citater fra spiller og cheftræner

Der var lagt op til en spændende kamp, da Odense Q tog imod Vildbjerg SF i Gjensidige Kvindeligaens Kvalifikationsspil. På trods af at Odense Q i sidste uge hentede 3 point mod B93, og Vildbjerg tog fra HB Køge med 0, så blev der tidligere på ugen, ikke lagt skjul på fra OdenseQs cheftræner Bo Sundahl lagt vægt på ikke at undervurdere dagens modstander.

Tempofyldt bombardement

Knap var kampen sparket i gang før Odense Q før de første chancer meldte sig, flere kontramuligheder og et fint pres første til flere chancer. Den manglede skarphed og en vaks Vildbjerg-keeper, gjorde dog at målnettet forblev urørt. I den modsatte kom Vildbjerg også frem til enkelte muligheder på kontraspil, og havde det ikke været for en redning på stregen og overliggeren, så kunne Vildbjerg lige så vel havde taget teten.

Midtvejs i 1. halvleg faldt tempoet, hvilket betød færre chancer, flere fejlafleveringer. Efter 40 minutters spil, slog Vildbjerg kontra og i et forsøg på at afværge en farlig situation i feltet blev der begået straffespark mod en Vildbjerg. Det efterfølgende straffespark var klinisk udført og Vildbjerg kunne derefter gå til pause på en straffesparksscoring af Sofie Kamp Frederiksen.

Tenna Kappel med et hovedstødsforsøg i en chancefyldt start

Gå på mod førte til farlige chancer

På trods af et indkasseret mål kort før pausen, var det frisk Odense Q hold kom der ud til 2. halvleg start. Flere 1-mod-1 dueller og solidt pres gjorde at kunne være i tvivl om hvem der egentlig var foran. Efter 53 minutters spil blev Odense Q tilkendt et straffespark, på en situation der nærmest var identisk med den Vildbjerg SF, fik et straffe på. Det efterfølgende straffespark blev omsat til mål af Kamilla Ø. Jensen. De efterfølgende 10 minutter var kendetegnet ved et velspillende Odense Q der kom frem til flere chancer og derfor var det hellere ikke overraskende at Odense Q kunne bringe sig foran på et velplaceret skud af Sarah Sundahl efter 60 minutters spil.

Igen faldt tempoet i kampen og det var et frustreret Vildbjerg hold, der kæmpede videre hvilket betød flere gule kort, samt flere fejlafleveringer.

Kamilla Ø. Jensen efter havde scoret på straffe

Fight og løbevilje

At det var en kamp mod et fysisk og løbestærkt mandskab blev også bemærket af spillerne på banen

"Det var en kamp med mange dueller og eftertacklinger, og der skal vi måske bare være bedre til at spille bolden rundt, vi kommer herfra med 2 skader, hvilket ikke er så godt når vi skal spille på onsdag" Udtalte Isabell Olhn umiddelbart efter kampen

Som cheftræneren havde påpeget tidligere på ugen, skulle man aldrig undervurdere Vildbjergs evne til at kæmpe og løbe. Dette blev udstillet efter 87 minutter, da Vildbjerg efter en række tilfældige situationer iscenesatte Mia Rødvig Olesen, som lobbede bolden over Odense Qs Sarah Jacobsen til slutresultatet 2-2.

Glæde hos Vildbjerg efter reducering til 2-2

Derfor var det også en umiddelbart skuffet cheftræner der udtalte sig efter kampen;

"Vi er først og fremmest skuffet alle sammen, jeg synes ikke helt vi er klar på Vildbjergs spil i første halvleg, hvor vi ikke får spillet den ud som vi gerne vil. Vi kommer dog frem til en masse chancer og så er det bare ærgerligt at vi kan veksle dem til mål" Fortæller Bo Sundahl og fortsætter "Dog kommer vi ud til 2. halvleg og får lagt trykket på dem, og får vendt til det hele til 2-1 og har rigelige chancer til at lukke kampen og så er det bare ærgerligt det går som det går"

På trods af at det ikke blev til mere end 1 point, så er det en fortrøstningsfuld cheftræner der kigger frem mod den kommende hjemmekamp mod HB Køge

"Vi har 4 point for 2 kampe så vi er stadig med, samtidig er moralen høj og vi har en række gode løsninger, vi mangler måske den sidste rutine og is i maven til at straffe et hold som Vildbjerg. Men jeg tror på kvinderne at de har evnerne og viljen til at vinde på onsdag"