Kamprapport - 17 minutter afgjorde Odense Qs skæbne i Aalborg

image Sekunderne efter er bolden placeret i nettet af Sascha Munk
Frederik Hestbjerg
20. juni 2020 kl. 17:45
Trods en føring på 0-2 måtte Odense Q forlade Aalborg med et 4-2 nederlag

"2-0 er den farligste føring"

Sådan plejede Richard Møller Nielsen altid at sige og Odense Q fik i dag lov til at opleve dette, da de i dag var på besøg i Aalborg. En kamp hvor AaB med 1 point oprykning til Gjensidige Kvindeliga, mens at Odense Q var presset til sejr for at holde i liv i drømmen om oprykning.

Odense Q klar til kamp!

At det var Odense Q der var presset til sejr, var til at se på spillet på banen. Allerede fra første fløjt var det Odense-kvinderne der tog teten og dikterede spillet. Dette betød blandt andet flere chancer til, der dog blev afværget af et solidt AaB-forsvar.

Dog måtte AaB bukke under for presset, efter 30 minutters spil kunne Fie Steenberg-Hansen sende bolden i nettet og 8 minutter senere kunne Sascha Munk fordoble føringen på en assist af Kamilla Ø. Jensen. På trods af at være foran med 2, pressede Odense Q på for 3. mål, dette kom også, men blev efterfølgende underkendt af dagens dommer. Derfor var stillingen ved pause 2-0 til Odense Q.

"Helt overordnet set, spiller vi en fremragende 1. halvleg hvor spillestil og identitet skinner igennem, vi får vist hvordan vi gerne vil spille fodbold og det bærer frugt" Udtaler cheftræner Bo Sundahl om kampens første 45 minutter.

Sascha Munk til 2-0

17 minutter ødelagde drømmen om oprykningen

Efter pausen var det et forandret AaB-hold der kom ud til kamp. Fra 2. halvleg start var det med speederen i bund og et tungt pres på et ungt Odense Q-hold. Dette bar hurtigt frugt og efter 4 minutter kunne Erin Lynn Gunther reducere på en dødbold og trods protester fra Odense Q blev målet anerkendt. Dernæst gik det hurtigt, 3 minutter senere kunne Pernille Skydstrup gøre det til 2-2. 6 minutter senere kunne selv samme spiller gøre det til 3-2 og 5 minutter kunne Pernille Skydstrup lægge en assist til AaBs Laura Frank der kunne score til 4-2.

"Vi var forberedt på at AaB ville komme ud med 110 i timen, de får skabt et momentum og desværre for os så udnytter de og laver 4 hurtige kasser"  Fortæller cheftræner for Odense Q, Bo Sundahl, og fortsætter "De får lagt et højt pres, hvilket stresser vores forsvar og de bedste beslutninger bliver ikke truffet under stress og desværre for os bliver det straffet"

Efter målet til 4-2 faldt AaBs pres, mens at Odense Q fik spillet sig tilbage i kampen. Dette ændrede dog ikke på at 4-2 forblev kampens resultat. Dette betyder at oprykkerne til Gjensidige Kvindeliga bliver AaB og HB Køge, mens at Odense Q skal spille 1. division næste år.

"Vi er selvfølgelig voldsomt skuffet og frustreret ingen tvivl der, men nu må vi kigge fremad. Næste kamp bliver første skridt hen mod næste sæson hvor vi går efter oprykning til Gjensidige Kvindeliga" - Bo Sundahl