Menu

Fra OdenseQ til USA

image Ida Lykke Eriksen og Sandra Jakkobsen har begge fået et scholarship til USA, hvilket betyder at de skal bruge de næste 4 år i hhv. Tennessee
Frederik Hestbjerg
11. september 2020 kl. 12:19
Det er ikke hver dag at spillere fra Odense Q drager til USA, men nu gør hele 2 dette

Det kræver flid og hårdt arbejde hvis man gerne vil til udlandet som kvindelig fodboldspiller. Dette har Ida Lykke Eriksen og Sandra Jakobsen udvist og derfor har de fået et scholarship til USA. Et scholarship er stipendium til USA for udlandske studerende, hvilket betyder at de begge får deres uddannelse betalt derover.

Vi har fanget dem begge til en kort snak om hvad formålet med udlandshopholdet er og hvordan de ser tilbage på deres tid i OdenseQ

 

Ida Lykke Eriksen, 19 år

Hvilken skal du gå på og hvor lang tid?

Middle Tennessee State University i Murfreesboro, Tennessee. Som udgangspunkt er målet at blive der alle fire år, men om det bliver til mere end dette, det ved jeg nu ikke.

Hvilken studieretning ved siden af fodbolden?

Det har jeg ikke besluttet endnu. Det første semester skal jeg på et grundforløb, og så vælger man først derefter. Første halve år er der ikke noget specifikt.

Hvilke forventninger har du og hvad ser du frem til i forbindelse med opholdet?

Jeg er jo desværre lige blevet skadet igen, så jeg forventer først og fremmest at få et godt genoptræningsforløb. Det er meget professionelt derovre, så det tror jeg også, de kan give mig. Jeg ser frem til at blive skadesfri, og så skal jeg ellers finde tilbage på – og løfte mig fra –  det niveau, jeg havde inden skaden.

Hvordan ser du tilbage på din tid i TOQ/OQ?

Jeg kom til Marienlyst som U14 og har hele tiden følt det var et mega godt sted at være – også i ungdomsårene. Der er en god tro på pige- og kvindehold herude, og jeg synes, vi er blevet godt ligestillet. Fra trænernes side har der altid været en god tro på én, og vi har haft et rigtig godt sammenhold på de hold, jeg har spillet på. Så jeg har været virkelig glad for at spille her. Jeg tager vel noget gåpåmod med mig og en tro på at tingene nok skal lykkes, fordi der altid har været en god tro på mig.

 

Sandra Jakobsen, 21 år

Hvilken skal du gå på og hvor lang tid?

Central Methodist University, Fayette, Missouri. Jeg ser gerne mig selv gennemføre College, så umiddelbart 4 år, men jeg tager det, som det kommer, og tager et halvt år af gangen. 

Hvilken studieretning ved siden af fodbolden?

Jeg skal igennem et grundforløb ligesom Ida, men jeg har dog valgt en linje som hedder “Early Childhood Education and Teaching”. Om det lige skal være det, må tiden vise. Når man først er kommet ind på sit College, kan man vælge hvilken som helst uddannelse, så mulighederne er meget brede. 

Hvilke forventninger har du og hvad ser du frem til i forbindelse med opholdet?

Jeg ser meget frem til at komme i gang med noget nyt. Jeg har længe villet ud og rejse, men som vi alle ved, så kom Covid-19 og spolerede det. Jeg ser også meget frem til at opleve det sociale liv, fodbolden og skolelivet på en helt anden måde. Jeg forventer at få en kæmpe oplevelse ud af det, få nye bekendtskaber og nogle nye kompetencer, også sprogligt, i og med at det hele foregår på engelsk. 

Hvordan ser du tilbage på din tid i Odense Q?

Jeg ser tilbage på min tid i Odense Q med en masse op- og nedture. Det har været en rutschebanetur uden lige, både på det personlige men også på det fodboldmæssige plan. Jeg har virkelig nydt min tid i Odense Q, og vil også følge dem igennem mit ophold i USA. På trods af nogle forskellige kontroverser, så står jeg tilbage med en rigtig god følelse fra min Odense Q-tid. Jeg har været 4 år i klubben, og jeg har elsket at komme der. Så alt i alt tager jeg med videre, at man altid skal gøre sig fortjent til sin plads på holdet, og at man skal stå sammen i tykt og tyndt. Og det gælder både på det sociale og fodboldmæssige plan. 

 

 

Vi ønsker både Ida og Sandra et fremragende ophold og vi håber at i opnår den succes i ønsker både på studiet og på fodboldbanen. Tak for mange års tro tjeneste!

 

 

Luk