Menu

Forrygende fodboldaften i Ringe

image
15. november 2018 kl. 10:26
Spillere og trænere fra Odense Q og Team Odense Q var i sidste uge til fællestræning i Ringe med en stærk samling af fynske piger og pigetrænere. Læs om det hyggelige arrangement her.

Onsdag den 7. november var Ringe Boldklub vært for et spændende og udbytterigt arrangement i den fynske pigefodbolds tjeneste. Her var spillere og trænere fra pigeafdelingerne i Egebjerg Fodbold, Nyborg GIF, Årslev Boldklub — og værtsklubben selv naturligvis — samlet til en hyggelig aften i selskab med elitespillere og trænere fra Odense Q og Team Odense Q.

I artiklen her ser vi tilbage på en forrygende fodboldaften i Ringe.

Et talentfuldt trænerteam

40 seje piger havde trodset kulde og tåge og var troppet op på træningsbanen, hvor de blev mødt af et talstærkt og talentfuldt trænerteam. Tenna Kappel og Mathilde Jessen var med fra Odense Q’s 3F Liga-trup, og de var ledsaget af Team Odense Q-stjernerne Josefine Ladegourdie, Karen Linnebjerg, Laura Worsøe, Sarah Sundahl og Sascha Nielsen. Spillere og trænere blev fordelt i fire grupper, der kørte på i halvanden time med højt humør og en masse øvelser, der udfordrede og udviklede de unge pigers tekniske færdigheder.

- Alt i alt var det bare en rigtig god oplevelse. Pigerne var mega klar til at træne, og det virkede også til, at de synes, det var fedt at træne med os. Så det var super sjovt, og det er halvanden time, som jeg synes var godt givet ud i selskab med nogle piger, som virkelig vil det, fortæller 3F Liga-spiller Mathilde Jessen om sin oplevelse fra træningen.

Masser af energi hos de yngste

Mathilde var en af de elitespillere med allermest erfaring i rollen som træner. I 2017 prøvede hun for alvor kræfter med faget, da hun i en længere skadesperiode var fast tilknyttet som træner for Team Odense Q's stærke U14-piger. Til træningen i Ringe sørgede hun sammen med Sascha Nielsen for alt det nærvær, man kunne ønske sig fra et trænerteam, for de fire U8-spillere, som deltog til træningen i Ringe.

- Det var en flok piger med en masse fart i fødder og tanke, så ovre ved os var der fuld gang i den. Vi skulle lave en masse boldberøringer, arbejde på nogle små tricks og skyde lidt på mål, så pigerne fik så mange succesoplevelser som overhovedet muligt, fortæller Mathilde om træningen med arrangementets yngste spillere.

Oplæg for de fynske pigetrænere

De fynske piger var ledsaget af forældre og trænere, som brugte aftenen i selskab med et par af de største trænerprofiler i fynsk pige- og kvindefodbold. John Bæksted, talentchef i Team Odense Q og ass. træner for U18 DM-holdet, lagde ud med fortælle vidt og bredt om det store setup i Team Odense Q, og hvordan det understøtter pigespillernes udvikling.

Herefter overtog Odense Q's 3F Liga-cheftræner Morten Christiansen, der også er ansvarlig for DBU's U14-samlinger på Fyn. Morten satte fokus på de centrale elementer i fodboldspillerens udvikling samt det udbytte og de faldgruber, man som pigetræner bør være opmærksom på.

Sidste levende billede på talerstolen var Jesper Hoeg, som har ansvaret for sundhedssektoren i Team Odense Q. Han bød ind med et spændende oplæg om fysisk træning af pigespillere, og hvordan man på hensigtsmæssig vis kan implementere det i pigefodboldens ofte meget boldfokuserede træning.

På vegne af alle os i Odense Q og Team Odense Q skal der lyde en kæmpestor tak til de deltagende spillere, trænere og klubber — ikke mindst til Ringe Boldklub for godt værtskab og for lån af fremragende faciliteter til både træning og oplæg.

Kom til kamp på lørdag

Odense Q, med sidste uges gæstetrænere Mathilde Jessen og Tenna Kappel i truppen, har 3 skæbnesvangre kampe tilbage i 3F Ligaens grundspil. Den første af dem spilles på lørdag den 17. november kl. 13:00 i Marienlyst, hvor vi tager imod FC Thy-ThistedQ. Odense Q-tropperne har brug for alle 3 point, hvis håbet om en plads i slutspillet skal holdes i live, så kom ud og vis din støtte i det vigtige opgør. Der er gratis entré til kampen. 

Gå til begivenhed på Facebook

Luk