Første sejr på Nature Energy Park går til Odense Q

image
Frederik Hestbjerg
14. august 2022 kl. 11:20
Solen stod højt, tilskuerne var mange og der var lagt i ovnen til en spændende kamp da Odense Q tog imod B.93 på Nature Energy Park. En lettere uvant hjemmebane for Odense Q, som normalt holder til ude i Marienlyst. I kampens anledning havde ligasponsoren, Gjensidige Forsikring & Gjensidige Drømmelegatet samt Odense Q-sponsoren Middelfart Sparekasse betalt for adgangen - Dette havde fået folket ud, og der var samlet mere end 500 tilskuere til dagens kamp.

At kampen var mellem 2 lige hold var til at se i den indledende fase. Begge hold skulle se hinanden og det blev meget teknisk fodbold, fremfor målsøgende. Efter et kvarter var det Odense Q der i den grad pressede på for en scoring - Først blev en friløber afsluttet for tidligt og blot 30 sekunder senere var det Ajla Habibovic der måtte se 2 skud blokeret i B.93s felt.

Det var alt i alt en første halvleg, hvor der var gode chancer for at komme foran for begge hold. På skift havde man muligheden i hver sit felt. B.93s største chancer forekom efter klumpspil i feltet, hvor Odense Q ofte havde problemer med at få bolden sparket væk, mens at Odense Qs største chancer kom på friløbere og omstillinger.

Hen mod første halvlegs afslutning kunne man godt mærke at temperaturen var ved at gøre et indtog på spillerne - Tempoet faldt og der blev skruet op for de enkelte fejl.

2. Halvleg bød også på lige kamp, efter 53 minutter var det dog den nyerhvervede Helga Marie Gunnarsdottir der kunne prikke bolden i mål efter en 2 mod 2-situation.

Målet løsnede kampen mere op, hvilket hurtigt blev udnyttet af Odense Q. Der i minutterne efter målet havde 2 store chancer, heriblandt et langskud, der gik lige over mål.

B.93 havde dog 3 store muligheder for at bringe balance i regnskabet efter 66 minutter, som alle faldt i samme angreb. Hvis det ikke havde været fordi at målmand Frieda Jensen, Malaika og Louise Wadstrøms clearingsarbejde på stregen så havde der stået 1-1.

I kampens døende minutter blev B.93 reduceret til 10 spillere, da Kristine Lindgaard måtte indkassere sit 2. gule kort.

Der blev heller ikke scoret efter det røde kort og derfor var det altså Odense Q, der kunne tage sæsonens første sejr på Nature Energy Park.

Efter sine markante redninger var det derfor heller ikke overraskende at det var målmand, Frieda Jensen, der blev kåret til player of the match.