Chokstart da Odense Q måtte gå tomhændet fra provinsklassiker

image
Frederik Hestbjerg
24. april 2022 kl. 15:04
Odense Q har ikke fået den bedste start Gjensidige Kvindeliga Kvalifikationen og den dårlige stime blev desværre forlænget da AGF var på besøg. 5 gange måtte Odense Q hente bolden ud af eget mål, efter at 5 forskellige AGF-spillere placeret bolden der.

Vejret var godt, solen stod højt og der var lagt i ovnen til en klassiker i Fodbolddanmark, Odense mod Aarhus. Desværre for Odense, var det dog en kamp man hurtigst muligt vil glemme igen. Først og fremmest på grund af resultatet og sekundært fordi Odense næsten fra start var på hælene og konstant skulle jagte.

Chokstart i sommervarmen

Efter blot 3 minutters spil, var den for første gang gal - AGF kunne bringe sig foran på et veltimet hovedstød. Efter et hjørnespark kunne en meget fri Jenna McCormick nemlig heade bolden i mål og bringe AGF foran.

Små 10 minutter senere var den gal igen, et sammenstød mellem 2 spillere, der sendte begge spillere i jorden skabte en del forvirring i Odense Qs felt hvilket blev udnyttet til fulde af AGF. Denne gang var det Sofie Bloch, der kunne hamre bolden i mål og dermed fordoble AGFs føring.

Efter målet til 2-0 kom Odense Q mere ind i kampen og henmod slutningen af 1. halvleg kom Odense Q kunne man se tegn på en Odense Q-scoring. Flere gange fik man brudt AGFs opspil og det var ofte marginaler fra at blive rigtig farligt. Derfor var det også en kold spand vand i hovedet da Emma Andersen efter et frispark kunne score til 3-0 kort før pausen.

Flere kolde spande vande i eftermiddagssolen

2. Halvleg fortsatte med et AGF-pres, dog i et lavere tempo. Det var dog tydeligt at se at på trods af at AGF var markant foran, så var det AGF der dominerede og de tillod ikke at Odense Q kom frem til meget.

Efter 65 minutter fik Odense Q endnu en spand kold vand i hovedet. Efter et angreb der var en millimeter fra at give et Odense Q reducering, kunne Katrine Spanner i det efterfølgende kontraangreb gøre det til 4-0.

10 minutter før tid kunne AGF sætte et foreløbigt punktum for dagens kamp. Først blev et skud sendt i retning af Odense Q målmand Isabelle Granlund, som havde meget svært ved at holde fast i bolden. Dette blev udnyttet til fulde af Cecilie Johansen, der dermed blev den sidste og 5. målscorer for AGF.

Med sejren er AGF stadig i spil til oprykning, mens at Odense Q er isoleret i bunden sammen med Varde IF. Både Varde og Odense Q støder sammen i næste runde d. 30 april i Varde.