Chance-bonanza da Odense Q spillede sig videre i Sydbank Kvindepokalen

image
Frederik Hestbjerg
14. november 2020 kl. 19:56
Vejret var blændende da Odense Q, i årets sidste kamp, kunne spille sig videre til semifinalen i Sydbank Kvindepokalen med en sejr på 2-0 over Aalborg Freja. Odense Q var før kampen udnævnt til favoritter, dette kunne også ses i spillet, alligevel skulle man helt frem til det sidste minut inden kampen blev definitivt afgjort.

Fotograf: Iver Tidemand

At Odense Q var favoritter kunne allerede ses fra kampens start. Odense dominerede på bolden og formåede at holde et højt tempo i lange perioder. Dette resulterede i flere chancer, blandt andet et på frit mål, havde det ikke været for en velspillende Marie Sørig i Aalborg Freja målet, så havde kampen været afgjort i 1. halvleg.

Efter 22 minutter kunne Odense Q’s Sarah Sundahl dog bringe Odense Q foran 1-0. Usikkert målmandsspil på kanten af feltet resulterede i en ripost som kunne skydes i et tomt Aalborg Freja-mål. Målet var med til at tvinge Aalborg Freja mere frem på banen, hvilket gav flere chancer til Odense Q, der dog ikke kunne udnytte disse og derfor blev der ikke scoret mere i 1. halvleg.

Efter pausen var det stadig et toptunet Odense Q, der tog taktstokken på banen. Odense Q’s Emilie Lajmiri var en sikker bolddirigent på midtbanen og var med til at sikre at hjemmeholdet kunne fastholde et højt pres i store dele af 2. halvlegs. Selvom Aalborg Freja fik 2. halvlegs første chance, så var de første 25 minutter af 2. halvleg præget af store chancer til Odense Q og et spil i højt tempo.  Efter 54 minutters spil kunne Odense Q prikke bolden i mål til 2-0 efter klumpspil i feltet, dommer Jacob Gerner-Rasmussen dømte dog frispark til Aalborg Freja i situationen. Chancefordelingen var i den grad i Odense Qs favør, Marie Sørig fortsatte dog den høje redningsprocent fra 1. halvleg og var med til at sikre at kampen ikke skulle afgøres alt for tidligt.

Hen mod kampens slutning var det dog et Odense Q hold, der ønskede at lukke kampen. Dette resulterede i en masse forhastede afleveringer, der enten blev sendt udover linjen eller også blev de opsnappet af Aalborg Freja, der forsøgte med en række kontraer. Dog havde Aalborg Freja ufattelig svært ved at veksle de opsnappede bolde til større chancer, derfor blev det også kun lige ved og næsten for dem.

2 minutter inde i dommerens overtid blev kampen definitivt afgjort da Sofia Hvidbak kunne prikke bolden i mål efter en opspilsfejl fra Aalborg Freja til resultatet 2-0. Et forløsende mål ovenpå en 2. halvleg med et utal af chancer til Odense Q, der omvendt må ærgre sig over manglende effektivitet.

Bortset fra vores lave effektivitet, så er jeg meget tilfreds med vores spil i dag. Vi spiller rigtig flot fodbold med tempo, gode afleveringer og får skabt et hav en chancer. Derudover er det bare virkelig vigtigt for os at slutte året af med en sejr og så er det jo bare et ekstra plus at sejren betyder at vi er semifinalen. Vi er nu klar til at give den 100% både i pokalsemifinalen og i resten af oprykningsspillet” Udtaler cheftræner Bo Sundahl efter dagens sejr.

Med sejren avancerer Odense Q sig til semifinalen der spilles i foråret og afgøres over 2 kampe, modstanderen er stadig ukendt.

Kampinfo:
22’  : 1-0 Sarah Sundahl
90+2’ : 2-0 Sofia Hvidbak