Menu

Bo Sundahl: "Uanset resultatet lørdag har bevist at vi kan være med i toppen af dansk kvindefodbold"

image
Frederik Hestbjerg
04. juni 2021 kl. 13:12
Vi bringer et kort interview cheftræner Bo Sundahl før lørdagens kamp mod AGF

Lørdag d. 5 kl. 14.00 spiller Odense Qs sæsonens sidste kamp, modstanderen hedder AGF. Der er for en gangs skyld noget at spille for, en plads i Gjensidige Kvindeliga 2021/2022. Alt der kræver er "blot" at Odense Q laver flere point lørdag end AaB og så er man sikker på at rykke op.

Vi fangede cheftræner Bo Sundahl til en kort snak om lørdagens kamp, om taktik og potentielle nerver.

 

Bo, sidste kamp i morgen, der er masser af spille for - Er der nerver på?

Sjovt nok synes jeg der har været flere nerver på i nogle af de tidligere kampe. Måske er det fordi vi har haft så mange ”finaler” i foråret at vi er ved at være lidt hærdet. Ellers også er det fordi vi uanset resultatet lørdag har bevist at vi med hårdt arbejde og stærk talentudvikling kan være med i toppen af dansk kvindefodbold. De sidste bittesmå marginaler, som afgør om vi ender som nummer 8 eller 9 ændrer ikke ved det faktum spillerne har leveret en flot sæson med mange flotte præstationer.

 

Det er en kamp hvor i skal ud og levere et ekstraordinært resultat. Hvordan forbereder man sig på det?

Nøjagtig som alle de andre kampe i foråret, hvor vi også har skulle levere et godt resultat. Vi har en meget ung trup som er under udvikling. Hvis vi introducerer en masse nye elementer blot fordi kampen er vigtig, så får vi bare den modsatte effekt. Så vores forberedelse i ugen op til går meget på at resumere de elementer vi har arbejdet med, og som vi tror er vigtige mod AGF.

 

Sidste kamp endte med et 4-1 nederlag, spiller det nogen rolle i forhold til hvordan i griber kampen an? Eller er det 2 kampe der ikke kan sammenlignes?

Ja, vi blev klogere på AGF i sidste kamp hvor de lykkedes at trykke os med højt pres. Betingelserne for sidste kamp var også lidt anderledes grundet baneforhold, skader og Corona karantæne. Vi er i hvert fald bedre forberedt på AGF's styrker denne gang

Jeg forestiller mig der er en del nerver på hos spillerne, hvordan har i arbejdet med det mentale? Udover nerver, hvordan har stemningen ellers været op til kampen?

Vi har ikke arbejdet specielt med det mentale udover at de fik en ekstra fridag midt på ugen. Sæsonen har været lang og en ekstra fridag giver altid lidt mentalt overskud. Stemning har som altid været helt i top og det går jeg næsten mere op i. Vi har haft en rigtig god moral og godt humør, uanset hvordan det har gået i løbet af sæsonen. 

 

I og med der er så meget på spil i morgen, vil man så se jer forkaste taktik i jagten på et resultat?

Det er jo også en taktik at forkaste taktikken, men nej vi gør som hele tiden har gjort. Har fokus på vores eget spil og justere en smule ud fra modstanderens styrker og svagheder. Og så har vi selvfølgelig en plan B til de sidste 20 min hvis vi skal jagte et resultat til sidst. Men som jeg sagde tidligere, så skal man ikke forvente at vi kommer ud med et nyt overraskende udtryk.

 

Slutteligt, er der noget publikum skal se frem til på lørdag? 

Jeg tænker at publikum får en spændende og medrivende kamp, hvor Odense Q spillerne kæmper til sidste blodsdråbe.

 

 

Kampen spilles kl. 14.00 på Odense Atletikstadion

Billetter kan købes her: https://flexbillet.dk/odenseq/204z1v