Menu

Bo Sundahl ny cheftræner i Odense Q

image - Jeg vil gerne have energi i træningen, og jeg vil gerne have den positive vinkel, fortæller Bo Sundahl.
14. december 2019 kl. 20:00
Bo Sundahl er ny cheftræner for Odense Q's førstehold. Han overtager cheftrænerhvervet fra Steen Hansen, der træder ind i nyoprettet managerstilling.

Læs mere om det nye trænersetup i artiklen her.

Bo Sundahl: Vil gerne have energi i træningen

Bo Sundahl er i forvejen en kendt skikkelse i Odense Q. Han er medstifter af Team Odense Q – talentsamarbejdet mellem Odense Q, Marienlyst og TPI – og har fra start været en vigtig sparringpartner for seniorafdelingen.

De seneste år har han stået i spidsen for Team Odense Q’s U16- og U18-hold med flotte resultater til følge, og han kan nu se frem til at arbejde videre med flere af de spillere, som vandt ham en bronzemedalje i U18 DM Ligaen tilbage i sommeren 2018.

Bo Sundahl har et grundigt indblik i talentmassen på både ungdoms- og seniorholdene, og han har selv været med til at fastsætte ligaholdets spillemæssige kurs sammen med de to forhenværende cheftrænere.

- Allerede for halvandet år siden, hvor vi snakkede med Morten Christiansen og Steen (Hansen red.) første gang, lavede vi de første elementer til at koble spillestilene sammen. Så den måde, Odense Q har spillet på det seneste halvandet år, ligger meget langt hen ad vejen i forlængelse af det, vi gerne vil arbejde med i ungdommen, fortæller Bo Sundahl.

Heller ikke på træningsbanen er der lagt op til radikale ændringer. Den nye cheftræner lægger i stedet vægt på en positiv tilgang og et højt energiniveau fra både spillere og trænere.

- Jeg vil gerne have energi i træningen, og jeg vil gerne have den positive vinkel. Så forhåbentligt får de at mærke, der er en masse energi fra træneren. Det ved jeg, at der også har været fra de eksisterende trænere, så på den front håber jeg, at jeg kan holde det samme niveau, fortæller han.

Steen Hansen fortsætter i ny rolle

Ligaholdets nu forhenværende cheftræner, Steen Hansen, fortsætter i en nyoprettet stilling som manager for klubbens sportslige sektor, hvor han skal sikre en løbende sparring med cheftræneren omkring taktik og træningsmetoder.

Fra starten af det nye år tager Steen Hansen hul på den 1½ år lange UEFA PRO-træneruddannelse, og som et led i det forløb vil han jævnligt stå for hele, spillestilsfokuserede træningspas med Odense Q's ligahold.

- På et overordnet plan skal jeg indgå i en struktureret sparring med Bo omkring truppen, taktikken og spillestilen. Det gælder bl.a. om at udfordre ham på metoder og øvelser i forhold til vores spillestil, og jeg vil jævnligt stå for træningspas med specifikke temaer, der matcher den. På den måde kan vi løbende gøre brug af hinandens kompetencer, og vi kan få skabt nogle sportslige rammer, som kan bringe os tættere på de mere etablerede ligahold, fortæller Steen Hansen.

Odense Q-formand: Et større og bredere trænerteam

Med den udvidede lederstab er målet at samle flere kompetencer i den sportslige sektor – og høste frugten deraf – samt sikre det nærvær, der kræves i et elitesetup.

- Vi har forøget indsatsen på elitedelen, så vi nu har fået et større trænerteam for at reflektere i det, der har været i efteråret, hvor vi har prøvet at leve op til et elitesetup, men det har ikke været helt derhenad. Der har manglet lidt, og nu prøver vi at råde bod på det ved at tage Bo med op, så vi får et større og bredere trænerteam, fortæller Odense Q-formand Rene Hansen.

Han har de seneste år samarbejdet med Bo Sundahl om både sportslige og organisatoriske forhold, og Odense Q-formanden peger især på den nye cheftræners lokale indsigt som en stor gevinst ved ansættelsen.

- Bo kender jo mange af spillerne fra ungdommen, og derfor kender han også deres kvaliteter. Og så har han jo haft med det her at gøre, lige siden vi startede herude. Jeg tænker også, at det kan bidrage til rigtig meget med de andre trænere, vi har omkring det, slutter han.

Luk