Menu

Bo Sundahl før Næstved Herlufsholm: "læg mærke til de nye unge svaner som er kommet op i truppen"

image
Frederik Hestbjerg
07. august 2021 kl. 07:49
Vi fangede cheftræneren, Bo Sundahl, til en snak om opstarten og den kommende kamp mod Næstved Herlufsholm

Der er nu under 24 timer til at Odense Q sparker 1. division i gang, modstanderen hedder Næstved Herlufsholm og det hele løber af stablen kl. 14.00 på hjemmebanen i Marienlyst.

Sommeroptakten er notorisk kort i kvindefodbold og i Odense Q har det været en ekstra spændende en af slagsen. Hele 7 spillere har sagt farvel og er taget til USA, mens at 5 unge spillere er kommet op og samtidig er der hentet en målmand i den bedste svenske række - Vi tog en snak med Bo Sundahl om det hele:

 

7 Spillere har sagt farvel og er taget til USA. Hvordan "ordner" man dette på træningsbanen

7 spillere er selvfølgelig meget at miste i en trup på ca 20 spillere og havde det ikke være for vores ungdoms akademi, så havde det været yderst problematisk. Men med 5 nye spillere fra U18 DM og en ny målmand fra Sverige, så er vi næsten status quo i truppen. Og da de 5 unge er vokset op med vores spillestil – og i øvrigt trænede med senior hele vinteropstarten pga Corona – så har det været en nem overgang. Vi satser også stærkt på at det er sidste år vi netto sender så mange til USA. De kommende år forventer vi at der ca. kommer lige så mange retur som vi sender derover. Vi skal også huske på at vi ikke har for vane at rykke spillere op førend vi mener de er klar til senior. Vi har således flere spændende U landsholdsspillere i ungdom som først begynder at træne med senior her i efteråret. 3

 

Første kamp er mod Næstved Herlufsholm, en udbryder klub fra det tidligere HG Fodbold. Hvordan forbereder man sig på et hold, der ikke har spillet en kamp nogensinde?

Der er muligt at navnet er nyt, men holdet er identisk med det Herlufsholm hold som vandt 1 division i foråret. Så forberedelsen er nøjagtig den sammen som for alle andre modstandere.

 

I forhold til spillet fra sidste sæson til denne sæson - skal man som tilskuere ligge mærke til noget særligt?

Vi har mistet nogle markante profiler fra foråret, ligesom at sommer opstarten er meget kort. Men jeg vil ikke blive overrasket, hvis holdet i løbet af 3-4 uger ligger på samme niveau som i foråret. Jeg synes tilskuerne skal holde øje med spillere som Melisa, Hvidbak, Isabella Jeppesen og Lea Duus. Alle spændende unge spillere med potentiale, men som i foråret stod lidt i skyggen af de andre. Og så synes jeg tilskuerne skal lægge mærke til de nye unge svaner som er kommet op i truppen. De har virkelig vist flaget på træningsbanen og vi ved at der altid er 1-2 spillere som vokser hurtigt med opgaven som senior.

 

Kan man forvente at se nogen af de nye unge svaner allerede på lørdag mod Herlufsholm?

Ja vi har 5 nye med i truppen til lørdag, så der vil helt sikkert være nye svaner at observere i løbet af kampen.

 

og målet for sæsonen? 

Målsætningen for sæsonen er oprykning til kvindeligaen til foråret. Og med det nye Odense Q Elite projekt som er under etablering, så ser perspektiverne pludselig endnu bedre ud. Vi er to sæsoner i træk blevet nummer 3 i kvalifikationsligaen med spillere udelukkende fra egen fødekæde. Forestil jer vi kan fastholde de største profiler på Fyn på kontrakter – og måske supplere truppen med lidt rutine. Men vi er også godt klar over at den nye trup lige skal finde sin egen rytme, så vi er meget ydmyge i de første kampe til vi kender vores reelle niveau. Vi så i træningskampen mod Kolding at holdet har stort potentiale, men også at der er mange detaljer og defensive aftaler som skal tunes igen

 

 

Hvis du ikke har fået billet - så kan du stadig nå det på: https://flexbillet.dk/odenseq/odenseq-naestvedhg

Luk