Menu

Bo Sundahl før B.93: Vi går 100% efter at vinde

image
Frederik Hestbjerg
16. november 2023 kl. 12:26
Sæsonen nærmer sig stille og roligt sin afslutning i OB Q, som dermed snart har afsluttet sit første halvår som striwert, efter at Odense Q blev opkøbt af OB i sommeren.

Det har været en tid, der har budt på mange forandringer, mange sejre og mange oplevelser. Vi havde en kort samtale med cheftræner Bo Sundahl om, hvordan den første tid har været, hvilke opture der har været, og hvordan han og OB Q forbereder sig til årets sidste hjemmebanekamp.

 

Det er første sæson som OB Q. Hvordan har det været? Og er sæsonen gået som forventet?

- Det var en meget hektisk sommer med talrige forandringer, mediebevågenhed og tusind praktiske opgaver, der skulle løses samtidigt. Desuden vidste vi heller ikke præcist, hvor vi stod niveaumæssigt. Vi havde haft et svært forår, hvor truppen tydeligvis var for ung, i form af ti førsteårs-spillere og så var den for smal til at tage kampen op i Kvalifikationsligaen. Det var derfor en forløsning at komme godt fra start med 4-0 i åbningskampen og siden har holdet vist at det har potentiale til kvindeligaen. Kigger man på stats, så har vi vundet alle kampe på offensiv possession og xG, hvilket vi er meget tilfredse med. Vi vil gerne give vores bidrag til at udvikle produktet kvindefodbold med offensiv seværdig fodbold samtidig med at vi vinder 1. Division.   

 

Det er sidste hjemmekamp, vi nærmere os afslutningen af 1. division og I er sikret kvalifikationsspil til næste år - Hvilke tanker gør du dig om det? 

- Vi er meget ærgerlige over det uheldige nederlag i Østerbro, som kostede os førstepladsen. Vi føler vi er det bedste hold i rækken, så det vil vi gerne bevise. Men nu har vi et brag af en sæsonfinale på Nature Energy Park mod B.93 hvor kun en sejr tæller. Hvad mere kan man ønske sig?  

 

Hvad kan I tage med fra denne sæson ind i Kvalifikationsligaen? 

- Der har været stor kontinuitet i truppen i 1½ år og der er skabt mange rutiner og relationer mellem spillerne både på og uden for banen. Det kan betyde rigtig meget i kval.spillet hvor det hele afgøres på 10 kampe. Taktisk og spillemæssigt så tænker jeg at Kristian Mørch, den kommende cheftræner, har nogle gode ideer til elementer som skal optimeres yderligere.

 

I weekenden spiller OB Q deres sidste hjemmebanekamp, inden sæsonen lukkes ned i Sundby i næste weekend igen.Weekendens sidste hjemmekamp bliver et direkte opgør mellem nummer 1 og nummer 2, når B.93 kommer på besøg

Det omvendte opgør endte 3-3, en hektisk kamp, hvor der blev scoret 4 mål i de sidste 10 minutter af kampen. 

Selvom begge hold længe har sikret sig en plads i Kvalifikationsligaen i 2024 og dermed kun spiller for æren, forventer Bo Sundahl ikke, at hverken OB Q eller B.93 tager let på kampen i weekenden.

 

I oplevede det første nederlag i sidste uge. Påvirker det jer på nogen måde og påvirker det jeres tilgang til kampen?  

- Det påvirker os på den måde, at vi er endnu mere opsatte til at gøre rent bord på hjemmebane mod B.93. Vi spillede en fin kamp mod Østerbro og havde godt styr på kampen i de fleste faser. En skudstatistik på 19-6 i vores favør giver et meget godt billede på, at vi ikke havde marginalerne med os.  

 

Det er topkamp - og selvom begge hold er sikker på at spille kval næste år, tror du så at B.93 griber kampen anderledes an, end hvis der ikke var noget på spil? 

- Nej, de vil gøre alt for at vinde kampen. Vi har haft en intern rivalisering de sidste 2½ år på den gode måde. Vi kender hinanden rigtig godt og begge hold plejer at have en lille taktisk overraskelse med i ærmet til vores indbyrdes kampe. Det kommer også til at ske lørdag.  

 

Påvirker det jeres tilgang til kampen? Vil I evt. prøve noget nyt af? 

- Nej. Vi går 100% efter at vinde og stiller det hold vi mener på dagen er den rigtige opstilling mod B93.  

 

Hvad skal I så lykkedes med for at få 3 point? 

- Vi skal dæmme op for deres stærke boldbesiddelse, og så er vi nok nødt til at give Rebekka Winther lidt ekstra opmærksomhed. 21 mål i 12 kampe er vanvittig flot. Men derudover så er det vores hjemmebane, hvor vi indtil nu har en målscore på 26-1. Så kampen skal primært ske på vores præmisser.  

 

I har haft en rigtig god hjemmebanestatistik, 1 mål lukket ind og lutter sejre. Hvorfor er I så stærke på hjemmebane? 

- Græsset og banens størrelse passer rigtig godt til vores spillestil og kvaliteter, og så skal vi heller ikke undervurdere stadioneffekten. Omgivelserne, indmarchen til OB's slagsang og de mange livlige fans giver helt sikkert spillerne 5-10% ekstra energi. Det forpligter at spille under disse rammer, og pigerne har indtil videre levet flot op til det.

 

Husk du kan købe din billet til årets brag i 1. division, når OB Q og B.93 tørner sammen på lørdag kl. 14.00 på Nature Energy Park

Luk