Menu

Bo Sundah før kval-spillet: "Det lykkedes i år fordi vi får en god start med en ung og meget talentfuld trup"

image
Frederik Hestbjerg
31. marts 2023 kl. 09:35
Vinteren er ovre, det samme er dvalen i kvindeligaen. Vi tog en snak med cheftræner Bo Sundahl om vinteroptakten, de mange nye tilgange, hvorfor man har spillet træningskamp hver weekend og hvad man skal forvente af kampen mod AaB lørdag d. 1

Hvordan vil du beskrive hele vinteroptakten og er du tilfreds med hvad du har set?

Jeg synes generelt at vi har haft en fin vinteropstart uden de store uheld. Vi lagde ud med en smule overdosering, men den sidste måned har vi haft næsten alle spillere i aktion. Så sammenlignet med sidste års kaosopstart med smaltrup, skader og hele truppen ude med Corona 4 uger før premiere, så har 2023 været en drømmestart. Jeg synes også vi har set en god udvikling i holdet som på det seneste virkelig har fået gang i målscoringen.

 

Hvad har fokus været i de her 3-4 måneder? og hvad betyder tilgangen af de mange nye spillere i vinteren?

Det primære fokus her i vinteropstarten er altid at komme i god form. Her synes jeg vi har lagt et lag på de tidligere år bl.a. fordi vi nu har fysisk træner fast med 2x ugentligt plus hele test forløbet med SDU. Rent taktisk har det været rart at have en serie kampe hvor udviklingen har været i fokus. Vi startede med et halvt nyt ungt hold sidste sommer, hvor spillerne blev kastet ud i et vind eller forsvind drama i 1. division. Vi så en god udvikling henover efteråret og den udvikling synes vi bestemt er fortsat i opstarten.

 

Hvad er forventningen i dette kvalifikationsspil?

AGF kommer med noget større set-up og en trup som har spillet kvindeliga, mens B93 er blevet suppleret med mange profiler fra Sundby. Så de to klubber må påtage sig favoritværdigheden. Jeg vill vurdere, at Odense Q og AAB kommer lige bagefter som outsidere med HG Næstved som ”dark horse', der kan drille alle hold. Så forventningen er at vi skal være med i spillet om de 2 pladser til sidste runde,

 

Modsat tidligere år, så pointhøsten ikke så overbevisende som tidligere, er det noget man tænker over i optakten til dette kvalspil?

Det er svært at sammenligne, da 1 division er blevet stærkere og 1 division for 2 år siden var opdelt i en øst og vest række. Er egentlig godt tilfreds med pointudbyttet ud fra den betragtning at der var en god udvikling henover efteråret. Vi hentede 14p i anden halvdel mod kun 8p i første halvdel, men spillede også med 7-9 førsteårs i alle kampene. Så nej det er ikke noget vi tænker over.

 

Der er flere “gamle kendinge” med i dette kval-spil, gør det noget ved jeres tilgang til spillet?

Nej på dette niveau må vi formode at alle hold er godt forberedte på modstanderen uanset om det er en gammel kending eller ej. Men kan da godt røbe at vi har et rigtig godt kendskab til alle holdene og deres spillere – måske med undtagelse af Sundby som vi ikke helt ved hvad stiller med endnu.

 

Første kamp er mod AaB, hvad er tankerne om denne kamp?

Først og fremmest er det en nøglekamp for både AAB og os. Som outsidere er det vigtig at komme godt fra land og bekræfte troen på egne evner. Dernæst har vi de sidste 3 år haft mange tætte kampe mod netop AAB som typisk er blevet afgjort på marginaler. De sidste 4 opgør er endt 0-2, 1-2, 0-0, 2-1. Det siger vidst alt.

 

Der er kommet en række tilgange henover vinteren, uden at afsløre for meget - Kan vi forvente at se alle i kampe mod AaB?

Nej, ikke alle sammen. Men vi har da 4 nye med i truppen til lørdag.

 

Er der noget nyt, som vi tilskuere skal bide mærke i til denne kamp? Spillestil, tilgang, opstilling eller noget helt andet?

 

Jeg håber at dem som har fulgt holdet siden sommerferien kan se at holdet som helhed står lidt skarpere både defensivt og offensivt. Det er specielt rollefordelingen og relationerne som er blevet styrket så det skulle gerne afspejle sig i færre ”dumme” fejl og bedre udnyttelse af f.eks. overtalssituationer og omstillinger.

 

Slutteligt, efter 3 år med kval-spil hvor det er mislykket - hvorfor lykkes det så i år?

Det er 3 meget forskellige kvalspil som vi har været igennem. Synes kun det er den ene sæson hvor vi er ”mislykkedes” og havde en trup som var stærk nok til top-2. Første kval.spil var Corona året med HB Køge og sidste sæson havde vi alt for mange skader i en smal trup til at det var realistisk. Det lykkedes i år fordi vi får en god start med en ung og meget talentfuld trup, der vokser med opgaven. Det er også første gang i min tid at vi for alvor har konkurrence om start pladserne,

 

Luk