Menu

Anna Hyldig: Føler mig meget hjemme i mit spil

image - Det har været at sjovt at spille sammen med nogle nye, lidt ældre holdkammerater, fortæller Anna Hyldig.
15. december 2018 kl. 18:18
Læs interview med 18-årige Anna Hyldig, der for nylig blev kåret til Årets Fund på Hold 2.

I sommers tog Odense Q's to seniorhold imod den første store gruppe af oprykkere fra Team Odense Q's U18-hold. Deres ankomst har løftet niveauet betragteligt til træningen på begge hold, og i kampene har de unge, teknisk velfunderede TOQ-oprykkere også formået at sætte deres tydelige aftryk på spillet.

Årets Fund på Hold 2

En af de nyoprykkede spillere, der har haft allerstørste betydning for sit hold i efteråret, er midtbanespiller Anna Hyldig, som blev kåret til Årets Fund på Hold 2.

- Hun tager stor andel i den måde, vi spiller på, og i de kampe hvor vi har manglet hende, har det også været til at se på vores spil, lød det bl.a. i cheftræner Claus Bertelsens begrundelse for valget.

En lokal Odense Q-profil

Blandt de i alt fire prisvindere på Odense Q-holdene denne vinter var Anna Hyldig den eneste med lokale rødder. Fodboldkarrieren startede med et kort ophold på et drengehold i Boldklubben Marienlyst, inden Anna i 3.-4. klasse genoptog sin interesse for spillet og startede i samme klub — denne gang på et pigehold trænet af nuværende Team Odense Q-formand og U16 Liga-træner Bo Sundahl. Derfra tog det fart, og med undtagelse af et enkelt år som 10. klasseelev på Efterskolen ved Nyborg (EVN), fulgtes Anna med samme Marienlyst/TOQ-årgang helt frem til sommerens oprykning til seniorfodbolden.

I Odense Q-trøjen har hun netop overstået en succesrig halvsæson, der kastede en pokaltitel, en oprykning og – for Annas vedkommende — personlig hæder af sig. Vi har taget en snak med Årets Fund på Hold 2 om den første tid som seniorspiller i klubben.


Hvordan ser du tilbage på din første halvsæson i Odense Q?

- Det har været sjovt at spille sammen med nogle nye, lidt ældre holdkammerater. Jeg har altid spillet i samme klub og på samme hold, så det er første gang, jeg egentligt har prøvet at skifte klub. Det var i sig selv en udfordring, men det har jo fungeret rigtigt godt, og alt i alt har det været rigtig rart at være en del af. Jeg synes, vi har et godt, blandet niveau på holdet, og vi har spillet nogle fede kampe her i efteråret. 


Du var en del af en stor gruppe spillere fra Team Odense Q, der rykkede op i sommers. Hvordan har I fundet sammen med de mere etablerede seniorspillere her i efteråret?

- Selvfølgelig er der den her aldersforskel, men den mærker man ikke rigtigt. Vi har været gode til at lave nogle arrangementer og tage ud og spise sammen efter træning, så vi på den måde har brugt rigtigt mange timer sammen uden for banen. Alle har været gode til at bakke op om det, og det har virkelig bragt holdet tæt sammen.

Hvad så med den rent fodboldmæssige omstilling til de nye holdkammerater?

- Der bliver spillet fodbold på en lidt anden måde heroppe, og det har jo helt naturligt gjort, at jeg har lært nogle nye taktikker og tankegange at kende. Men rent spilmæssigt havde jeg svært ved at finde mig til rette i starten. Jeg tror, at de fleste selv føler, at de spiller og tænker fodbold på den rigtige måde, og jeg havde været vant til, at bolden blev spillet rigtig meget rundt — især over midten. Det blev ikke altid gjort her, og det var en stor udfordring for mig, men jeg tror, at vi mødte hinanden på halvvejen, som sæsonen skred frem. Nu føler jeg mig meget hjemme i mit spil, og vi spiller noget fodbold, som jeg tror, vi alle kan stå inde for.


Der var mange nye profiler i spil til prisen som Årets Fund på Hold 2, men valget faldt på dig. Hvordan var det at runde året af på den måde?

- Det var helt fantastisk. Jeg gik glip af et par kampe her til slut, og til de efterfølgende træninger kom flere af pigerne over og sagde, at de virkelig havde savnet mig i kampene. Jeg troede mest, at det var for venlighedens skyld, at de sagde det, men det blev måske bekræftet lidt med prisen her. Så det kan jeg ikke klage over.

Hvis ikke du selv skulle have haft prisen, hvem havde du så givet den til?

- Det er et godt spørgsmål. Malene og Sofie (hhv. Rodríguez og Ottosen red.) er oplagte, fordi de har lavet en masse mål for os. Men jeg synes også, at der længere tilbage på banen er nogle nye spillere, der virkelig har været med til at gøre en forskel. Der er mange gode præstationer at fremhæve, og alle bidrager jo med noget forskelligt, så jeg har lidt svært ved at vælge den ene frem for den anden.


Hvad vil du gerne opnå med fodbolden i 2019?

- På holdbasis vil jeg gerne have, at vi bliver mere ensartet i vores måde at spille på. Nu kommer vi op i en ny række, hvor der venter nogle større udfordringer, og jeg tror det er vigtigt, at vi får skabt en endnu tydeligere sammenhæng i vores spil. I forhold til min egen udvikling kunne jeg måske godt bruge noget mere fysik. Det er noget, jeg altid har kæmpet lidt med, men det ville i hvert fald være fedt at blive stærkere på den front.

I den kommende tid skal vi også høre nærmere fra de tre andre prisvindende Odense Q'ere: Laura Petersen, Maria Olsen og Tenna Kappel.


Opstart 2019

Der er træningsopstart for begge Odense Q-hold lørdag den 19. januar. Hvis du godt kunne tænke dig at prøve kræfter med et af klubbens to hold, så tag kontakt til trænerteamet på enten 3F Liga eller Kvindeserie Vest for mere info om opstarten i det nye år.