Menu

4 År som cheftræner lakker mod enden - Bo Sundahl kigger frem og tilbage på sin tid i Odense Q og OB Q.

image
Frederik Hestbjerg
16. november 2023 kl. 12:47

Alting har ende - også tiden som cheftræner. Der mangler nemlig kun 2 kampe af sæsonen og så træder den nuværende cheftræner Bo Sundahl tilbage og bliver assistenttræner for OB Q. Samtidig kommer den tidligere landsholdsassistent ind og bliver ny cheftræner.

Bo Sundahl tager dermed titlen som den længest siddende træner i Odense Q og OB Qs historie.

Det hele startede tilbage i december 2019 hvor Bo overtog et nedrykket Odense Q-hold. I løbet af de 4 år som cheftræner er det blevet til 2 sikre førstepladser i 1.division, kvalifikationsspil hvert eneste år og spilletid til rigtig mange Team Odense Q-talenter som har udgjort kernen på holdet og hvor flere er taget til større adresser.

Vi tog en snak med den erfarne cheftræner, der snart overgår til rollen som assistenttræner, om tiden i Odense Q & OB Q, læringer gennem tiden og hvad den perfekte afslutning er efter 4 år som cheftræner

 

Sæsonen lakker mod enden og din tid som cheftræner lakker også mod enden - Sæt et par ord på det?  

Jeg har ikke rigtig haft tid til at gøre så mange tanker endnu. Fuldtidsarbejde, fire træninger om ugen med forberedelse, kampanalyser, spillersamtaler og meget mere. fylder dagene godt ud.Jeg glæder mig til juleferien og en mere normal hverdag til foråret. Så vi må se, om jeg kan trives som assistent, eller om jeg bliver rastløs. Men hvis jeg kender mig selv, så bliver eventuelle ledige stunder sikkert hurtigt fyldt ud med nye projekter.    

 

Hvad er den helt store forskel på det Odense Q-hold ud overtog og det OB Q-hold du giver videre? 

- Det kan slet ikke sammenlignes. Det er to forskellige verdener, hvor det de første 3 år var en evig kamp for overlevelse, holde sammen på truppen og gøre nye unge håbefulde talenter klar til seniorfodbold i rekordfart. Vi mistede typisk 5-8 spillere fra top 14 hver sæson og startede næsten forfra hver sommer. I samme periode er vi også gået fra 0 spillere på aftaler til ca 15 aftaler og kontrakter. Det har været en vild rejse.   Den trup, vi har nu, er vant til at træne fire gange ugentligt og har fået rimelig styr på deres styrketræning. De er klar til at tage det næste skridt.  

 

Det er blevet til 4 år som cheftræner og dermed har du jo siddet noget længere end mange andre trænere, hvorfor er det blevet til så lang tid? 

- Økonomien i Odense Q tillod ikke en lønnet cheftræner, hvilket udelukker en del kandidater og konkurrenter. Men ellers synes jeg, vi har været gode til at samle et stærkt og velfungerende trænerteam, som har stået sammen i både medgang og modgang. Derudover har jeg haft en stærk relation til mange af spillerne som jeg også har trænet i deres ungdomstid. Sidstnævnte har været en vigtig parameter i motivationen og troen på projektet i de svære perioder for både spillere og trænere.  

 

Hvorfor er dette så det rette tidspunkt ‘at give stafetten videre’? 

- Projektet er ved at blive professionelt, hvilket også betyder halv- eller fuldtidsansatte trænere. Det hænger ikke sammen for en fyraftensprof som mig, når jeg også har et firma ved siden af. Men glæder mig til at følge projektet på nærmeste hold, og så må vi se hvad tiden bringer.  

 

Du har takket ja til at fortsætte som assistenttræner - hvorfor det? 

- Selvom vi er i en overgang til mere professionelle rammer, er der stadig mange opgaver, som endnu ikke er forankret i den nye organisation under OB. Jeg synes det ville være unfair over for både spillerne og den nye træner, hvis jeg trådte helt ud af kabalen. Samtidig så ser jeg frem til at få ny inspiration til min egen trænerudvikling. Kristian kommer med en stærk faglig baggrund, så jeg forventer at der er en masse god læring at hente.   

 

Hvad bliver den helt store forskel på dig som cheftræner og dig som assistenttræner? 

- Den helt store forskel for mig personligt bliver en hverdag der hænger bedre sammen tidsmæssigt. Spillerne og omgivelserne vil nok føle, at jeg trækker mig lidt i forhold til den person, de har været vant til. Men det er netop assistenttrænerens fornemmeste opgave: at hjælpe med at få tingene til at glide, lukke huller og give intern sparring og feedback.  

 

Og hvad er en god afslutning på din tid som cheftræner?

- En sejr over B93 i sidste hjemmekamp på Nature Energy Park. 

 

Du kan købe billet til Bo Sundahls sidste kamp, som er på lørdag kl. 14.00 på Nature Energy Park hvor B.93 kommer på besøg 

 

Luk