image Arkivfoto: Iver Tidemand
Frederik Hestbjerg
03. april 2021 kl. 19:42
1 mål i første halvleg og 2 mål i anden halvleg, sikrede Odense Q en 3-0 sejr i

Første kamp betyder altid nerver. Dette kunne man dog ikke se i dag, hvor Odense Q tog imod Sundby BK i den første kamp i Gjensidige Kvindeliga Kvalifikation. En sikker 3-0 sejr blev kørt i hus takket være et stærkt pres i en livlig kamp.

Tempo for alle pengene

At Odense Q var uden sejr i de sidste 4 kampe var slet ikke til at se. Der var fart over feltet og en enorm spillelyst, med mange løb og opspil igennem 2 aktive kanter. Det var generelt en underholdende kamp for den neutrale seer der kunne se tempofyldt spil og chancer i begge ender. Odense Q var dog dem farligst, på trods af at Sundby BK flere gange fik testet målmand Laura Worsøe af.

Efter 32 minutter modtog Laura Emilie Hansen bolden på egen banehalvdel, en lang stikning blev sendt afsted til kantspiller Nicoline Bæksted der søgte mod baglinjen og dernæst sendte bolden indover til Kamilla Ø, der kunne score sit Odense Q mål nr. 51.

Efter faldt tempoet og på trods af dette kom Sundby frem til flere chancer, det blev dog aldrig for alvor farligt. Odense Q pressede dog på for endnu en scoring før pause, denne kom ikke og derfor forblev resultatet 1-0 efter de første 45 minutter.

En kamp for forløsning

Efter pausen var det et Odense Q, der havde fået tanket energi og spillet var igen i det samme tempo som man havde set de første 30 minutter. Taktisk var der også strammet op og der blev givet væsentlig færre chancer til Sundby. Odense Q havde dog ufattelig svært ved at få scoret et forløsende mål til 2-0. Efter 74 minutter kunne Julie Jensen sende flot aflevering fra venstreback til en fremadstormende Fie Steenberg på højre kant, der efterfølgende lagde den af til Nicoline Bæksted der kunne sende bolden hårdt og fladt i mål til 2-0.

Kampen ændrede igen karakter og Sundby forsøgte mere ihærdigt at få vendt spillet hurtigere, mens at Odense Q forsøgte at få Sundby spillerne ud at løbe.

4 minutter før tid slukkede Sofia Hvidbak alt håb om et Sundby comeback, da hun scorede til 3-0 på en elegant tåhakker. Igen var målet igangsat af en flot tværaflevering fra Julie Jensen.

Der blev ikke scoret yderlig, og dermed kunne Odense Q sikre sig 3 point og en solid start på Gjensidige Kvindeliga Kvalifikation.

En svane takkede af

Anførerbindet var i dag overladt til Kamilla Ø, der forventes at overtage anførerbåndet permanent efter at Tenna Kappel. Dette blev også hædret inden kampens start, hvor Tenna fik buket og gaver som tak for knap 7 år tro tjeneste. Tenna Kappel har pr. dags dato valgt at indstille fodboldkarrieren.

Med dagens resultat ligger Odense Q nr. 1 i rækken, foran AGF og AaB grundet målscorer. Næste kamp i Gjensidige Kvindeliga Kvalifikation er d. 17. april kl. 14, når OQ drager til Aalborg Portland Park og møder i AaB i et topopgør.