Odense Q-Brøndby IF: Billeder & Reaktioner

image Emilie Lajmiri stod for et flot indhop i lørdagens pokalkamp, hvor hun seniordebuterede sammen med Team Odense Q-veninderne Cecilie Nielsen, Nicoline Bæksted og Sascha Munk.
17. februar 2019 kl. 10:15
Se alle billederne fra lørdagens pokalopgør, og få Odense Q-målscorer Sarah Sundahls reaktion på kampen.

Lørdag eftermiddag blev der sat en stopper for Odense Q-troppernes pokaleventyr, da Brøndby tog en 5-1 sejr med fra kvartfinaleopgøret i Marienlyst.

I artiklen her kan du læse om kampen samt læse interview med nyoprykkede Odense Q-midtbanespiller Sarah Sundahl. Se også alle billederne fra opgøret i galleriet nederst på siden.

Odense Q-Brøndby 1-5 (0-5)

En historisk ung Odense Q-trup skulle lørdag forsøge at drille et stærkt Brøndby-hold, der forud for kampen var ubesejret i Kvindepokalen siden juni 2016. Morten Christiansen og Steen Hansen havde inkluderet fire nye, talentfulde skikkelser fra Team Odense Q's U18 DM-hold i form af Cecilie Nielsen, Emilie Lajmiri, Nicoline Bæksted og Sascha Munk, der alle debuterede som seniorspillere lørdag eftermiddag.

Som forventet blev det en svær opgave for hjemmeholdet, og Brøndby viste stor styrke i en første halvleg, der endte hele 5-0 i gæsternes favør. Nicoline Sørensen, Mille Gejl og Olga Athinen nettede et enkelt mål hver, inden Ria Ôhling fulgte op med to scoringer i de første 45 – meget ensidige – spilminutter.

Selvom gæsternes overtag fortsatte, bed Odense Q-tropperne væsentligt mere fra sig efter pausen, og godt 10 minutter inde i 2. halvleg reducerede nyoprykkede Sarah Sundahl til 1-5 på et flot langskud. En solid defensiv indsats fra værterne og et par flotte redninger fra Sarah Jacobsen medvirkede til, at der ikke faldt flere scoringer i 2. halvleg, og dermed avancerer Brøndby til Kvindepokalens semifinaler efter en 5-1 sejr i Odense.

Se alle billederne fra opgøret længere nede på siden.

Sarah Sundahl: - En god og lærerig oplevelse

17-årige Sarah Sundahl imponerede på midtbanen i lørdagens kamp, hvor hun også kunne lade sig notere for karrierens første mål på seniorplan. Vi har taget en snak med Sarah oven på Odense Q-troppernes pokalexit.

I taber 5-1 i lørdagens pokalkamp mod Brøndby. Hvordan oplevede du kampen?

- Det var en svær kamp mod et sindssygt stærkt Brøndby-hold. Vi har svært ved at matche dem, og det kan man også se, i og med vi er bagud 5-0 efter første halvleg. I pausen får vi snakket hinanden godt op, og vi får lavet de rigtige aftaler. Det hjalp os en hel del, og jeg synes, at vi med indsatsen i 2. halvleg viser, at vi både kan og vil spille 3F Liga-bold i næste sæson. Vi spiller til tider næsten lige op med Brøndby i en 2. halvleg, som vi endda vinder 1-0. Så der er en masse gode ting, vi kan tage med herfra.

Du noterer dig for den enlige Odense Q-scoring i opgøret på et brag af et langskud i 2. halvleg. Hvordan var det at komme på tavlen i sådan en kamp?

- Det var rigtig dejligt. Det er jo mit første mål som seniorspiller, så det var fedt – og så endda mod Brøndby.

Gennemsnitsalderen i Odense Q-truppen var historisk lav til lørdagens kamp, og fire af dine veninder fra Team Odense Q-tiden fik seniordebut. Hvordan var det at gå ind til en kamp af den kaliber med så mange nye ansigter i truppen?

- For mit vedkommende var det rart at spille sammen med så mange spillere, som jeg kender så godt. Jeg synes, at alle på holdet var gode til at tage imod de nye, og jeg tror, det var en rigtig god og lærerig oplevelse for os alle sammen. Vi vidste, det ville blive svært, men alle gik ind til opgaven med oprejst pande, og vi kan være godt tilfredse med vores indsats i 2. halvleg.

Næste lørdag spiller Sarah Sundahl og co. testkamp imod Farum BK/FCN. Efterskolen ved Nyborg er vært for kampen, som sparkes i gang kl. 13:00.

Se alle billederne fra lørdagens pokalkamp i galleriet herunder.