Menu

Laura Petersen: Har været et rigtig godt år

image - Jeg kom i sidste vinter fra 1. division og har bare udviklet mig helt vildt, specielt fysisk og tempomæssigt, fortæller Laura Petersen.
17. december 2018 kl. 17:06
Laura Petersen ser tilbage på det første år i Odense Q og kåringen som Årets Fund på 3F Liga-holdet.

18-årige Laura Lilholm Petersen, der skiftede fra Herlufsholm til Odense Q sidste vinter, blev tidligere på måneden kåret til Årets Fund på 3F Liga-holdet. - Laura har virkelig kæmpet for det, og både tempo- og spilmæssigt har hun i 2018 rykket sig mere, end man kunne forvente af så ung en spiller i karrierens første 3F Liga-sæson, lød det bl.a. i trænerteamets begrundelse for valget.

Vi har taget en snak med Laura om kåringen og bedt hende reflektere over oplevelserne fra det første år i Odense Q-trøjen.


Hvordan ser du tilbage på dit første år som 3F Liga-spiller i Odense Q?

- Jeg ser tilbage på et godt år, til trods for vi har haft en del nederlag i ligaen. I forhold til min egen udvikling kunne jeg ikke have ønsket mig noget bedre, og det skyldes i høj grad, at jeg har trænet og været på hold med så mange dygtige medspillere, der hele tiden er med til at udfordre mig. Jeg kom i sidste vinter fra 1. division og har bare udviklet mig helt vildt, specielt fysisk og tempomæssigt. I løbet af året er jeg blevet omskolet fra kantspiller til højre back, og det tog lidt tid, før jeg fandt mig helt til rette på backpladsen. Men jeg føler også, at det har udviklet mig helt vildt meget, så det er jeg virkelig glad for. 

Trænerne pegede på dig som Årets Fund på 3F Liga-holdet. Hvordan var det at slutte året af på den måde?

- Det blev jeg meget overrasket og beæret over – ikke mindst fordi der var så mange om buddet. Men også fordi jeg ikke rigtigt vidste — eller havde de store forventninger til — hvad det ville bringe mig af spilletid, da jeg for et år siden skiftede hertil. Trænerne har vist mig meget tiltro gennem hele året, og det viser bare, at man er på rette vej, når man bliver anerkendt på den måde.


Hvis du ikke selv havde fået prisen, hvem synes du så skulle have haft den?

- Der er mange at vælge imellem, men jeg synes, at sådan en som Sofie Søderholm har gjort det virkelig godt. Hende føler jeg mig meget sikker ved at spille ved siden af.

Hvilke fodboldoplevelser i 2018 ser du tilbage på med størst glæde?

- At score på Stina Lykke i pokalsemifinalen og at score mit første 3F Liga-mål i udekampen mod VSK Aarhus var to gode personlige minder fra foråret. Og at jeg blev udtaget til U19-landsholdet senere på året, var også bare en stor drøm, der gik i opfyldelse. Her i efteråret synes jeg, at specielt vores pokalkamp i Farum var en rigtig god oplevelse. Vi var inde i en svær periode på det tidspunkt, så det var vigtigt for os at få en sejr og samtidig vise, at der alligevel var et stort spring fra 1. division til 3F Ligaen — og det gjorde vi. Efter den kamp gik det fremad, og sejrene i vores to sidste hjemmekampe var en god måde at slutte året af på. Alt i alt synes jeg, det har været et rigtig godt år, hvor jeg også har udviklet mig meget personligt.


Hvilke mål har du sat dig for fodboldåret 2019?

- Helt klart at vi skal vinde Kvalifikationsligaen, og så vil jeg forsøge at holde mig så tæt på landsholdsfodbolden, som jeg nu kan. Ellers skal jeg bare fortsætte med at udvikle mig både defensivt og offensivt på backpladsen. Det er der, trænerne har set et stort potentiale i mig, og selvom det ikke altid har været favoritpositionen, er det som back, jeg har udviklet mig allermest.


Senere på ugen skal vi høre nærmere fra Odense Q-anførerne Maria Olsen og Tenna Kappel, der løb med titlerne som både Årets Spiller og Årets Odense Q'er på deres respektive hold.


Tegn et spillersponsorat i Odense Q

Laura Petersen er sponsoreret af Glumsø Auto. Hvis du også godt kunne tænke dig at tegne et spillersponsorat i Odense Q, så tag kontakt til kommerciel leder John Bæksted på tlf. 53 85 03 25 eller på mail sponsor@odenseq.dk.

Luk