Odense Q-triumf i drivvådt pokaldrama

image
10. september 2017 kl. 17:58
Lørdag vandt Odense Q Albanipokalen efter en finalesejr på 4-2 over Kildemosen. Se billeder og læs mere om finalekampen her.

Det var både medrivende og meget vådt, da Odense Q’s hold 2 lørdag vandt Albanipokalen, efter man besejrede Kildemosen BK med 4-2 i finalen, der blev afviklet i KFUM-Parken. Læs vores lille opsummering af begivenhederne herunder, og tjek billederne fra både kamp og præmieoverrækkelse i gallerierne længere nede på siden.

1. halvleg

Det var et toptændt Kildemosen-hold, der gjorde sig bedst bemærket i kampens indledning. Knap et kvarter inde i kampen kom de grønblusede såmænd også foran, da Louise Pedersen var hurtigt over en løs bold i feltet efter et hjørnespark. Spillet bølgede meget frem og tilbage gennem hele første halvleg. Odense Q forsøgte, men havde svært ved at tage styringen over opgøret, og – ligesom det var tilfældet for Kildemosen - var det som oftest hurtige, direkte dybdebolde på det regnvåde underlag, der skabte de farlige situationer. Kildemosen kom til flere store chancer midtvejs i første halvleg, og kun et par mindre mirakler fra Line Jakobsen i Odense Q-målet afværgede en fordobling af Kildemose-pigernes føring.

Odense Q fik dog udlignet efter 38 minutters spil. Ida Kristensen opsnappede en dybdebold for næsen af Kildemosen-keeperen, inden hun fra en spids vinkel fik dirigeret bolden i nettet til 1-1. Den stilling så ud til at holde til pausen, men Kildemosen ville det anderledes. I allersidste aktion inden pausen fik Amalie Rasmussen genetableret Kildemosen-føringen til stor skuffelse i Odense Q-lejren, der ellers var begyndt at vise tænder i offensiven henimod første halvlegs slutning.

2. halvleg

Efter en lille opsang i pausen kom Odense Q-pigerne godt ud til anden halvleg. Der kom gradvist mere og mere sammenhæng i spillet, og særligt på venstrekanten fik man ved flere lejligheder overrumplet Kildemosens defensiv. Efter 63 minutter var det netop et gennembrud i venstre side, som skabte udligningen. Ida Kristensen driblede sig fra sidelinjen og ind i feltet, hvor hun fandt Malaika Din Hashmi, der ubesværet kunne vinkle bolden i mål fra tæt hold.

De grønblusede lod sig ikke ryste af udligningsmålet, og kort efter var man i flere omgange tæt på at tage føringen igen, men Odense Q-keeper Line Jakobsen fik afværget faren fra den til tider velspillende Kildemosen-offensiv. Odense Q syntes at have flest kræfter, men fighten og de farlige kontraløb fra Kildemosen-spillerne gjorde det imidlertid vanskeligt at lægge et vedvarende pres. Finaleopgøret var derfor helt åbent, da vi gik ind i slutfasen, men med 10 minutter igen bragte Odense Q sig i spidsen. En velspillende Nanna Christensen drev gæk med et par modstandere i højre side, inden hun sendte en skærende aflevering i dybden til Ida Kristensen. Odense Q-angriberen tog bolden med sig forbi en fremstormende keeper, inden hun lagde den ind i det tomme mål og sendte de bordeauxrøde på sejrskurs for første gang i kampen.

Det var en hektisk slutfase, der bød på chancer begge veje samt en udskiftning i Odense Q-målet som følge af, at livredder Line Jakobsen måtte udgå med en skade. Trods flere gode forsøg og en sund gejst gennem hele kampen kunne Kildemosen ikke finde det nødvendige modsvar. I stedet kunne Odense Q’s Matilde Jørgensen – på oplæg af Linette Rasmussen - lukke og slukke det regnvåde finaleshow med et brag af et spark fra kanten af feltet til slutstillingen 4-2. Alt i alt en værdig finalekamp, der holdt spændingen til det allersidste og samtidig kastede hele seks mål af sig. Dobbelt målscorer Ida Kristensen blev kåret til kampens spiller, og senere i aften er vi klar med et interview med Odense Q-pokalfighteren.

Se billeder fra både kamp og præmieoverrækkelse i gallerierne herunder.