Menu

Om Odense Q

Odense Q - af Qvinder….for Qvinder

Odense Q udspringer fra OB Kvinde Elite og blev etableret som selvstændig kvindefodboldklub i Odense i 2016. Odense Q er seniorhold for Team Odense Q, der er en overbygning for U16-U18 piger med Marienlyst Boldklub og TPI som moderklubber. Odense Q har base i Marienlystcentret.

Til kamp for kvindefodbolden

Kvindefodbolden har svært ved at komme på landkortet i Danmark. Mange mænd smiler lidt overbærende, når kvindefodbold kommer på tale og nævner manglende fysik, taktik og spilforståelse. Den manglende opmærksomhed og interesse betyder færre sponsorkroner, og færre penge har den konsekvens, at spillerne ikke kan arbejde eller studere på nedsat tid, så de kan træne i stedet. Det er yderst vanskeligt at lave et professionelt setup, tilnærmelsesvist som det vi ser på herre- og drengesiden. Ikke desto mindre er kvindefodbold en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden og herhjemme. En udvikling, der ser ud til at fortsætte. I 2016 var der 62.207 kvindelige spillere ud af i alt 331.693 registrerede fodboldspillere i Danmark.

Odense Q vil arbejde på at skabe forskellige tiltag, som kan skabe værdier, der kan støtte kvinder i alle aldre til at spille fodbold og i at få kvindefodbolden gjort interessant for en bredere kreds. Odense Q skal samtidig arbejde for lige vilkår i sportens verden for kvinder og mænd. Fodboldreglerne er de samme, så hvorfor ikke aflønning, præmiering, synlighed og meget mere.

Vil skabe noget nyt

Interessen blandt kvinder i alle aldre for at være aktive i en eller flere sportsgrene er støt stigende. Og kvinder har ligesom mænd et behov for at blive accepteret i deres sportsgren. Derudover har kvinder et behov for at omgås andre kvinder, såvel privat som erhvervsmæssigt. Odense Q ønsker at gøre noget specielt for at markere sig og skabe noget nyt, som kan få fynboerne og alle andre op af stolene. Odense Q’s overordnede koncept er dristigt og udfordrende.

I Odense Q vil kvindefodbolden og dermed kvinderne være i centrum. Vi vil skabe et univers, som tager udgangspunkt i kvinderne. Mænd kan naturligvis være med, men det er på kvindernes præmisser. Konceptet hedder: 

Odense Q - af Qvinder….for Qvinder

Odense Q’s vision – og realiseringen heraf - er nødvendig for, at nuværende og kommende generationer kan få glæde af kvindefodbolden.

Mission

Odense Q er en fodboldklub for kvinder, der udvikler, tiltrækker og fastholder spillere på alle niveauer samt sponsorer, trænere, ansatte og frivillige med henblik på at være den førende kvindefodboldklub i Odense og på Fyn.

Vision

Vi ønsker at skabe en fodboldklub for kvinder og med kvindelig dominans hele vejen igennem. En klub som på det sportslige plan er i toppen af kvinde- og pigefodbold i Danmark, og som bredt udvikler, tiltrækker og fastholder spillere samtidig med at levere spillere til landsholdet.

Odense Q skal være en sund forretning med en økonomi, der kan bringe klubben til at være den førende kvindeklub på Fyn, stedet hvor førende elitespillere fra hele øen mødes, og hvor der arbejdes hårdt og fokuseret på at skabe tilskuerinteresse.

En gentagelse af historien om den grimme ælling

Odense Q blev startet op i Odense, og intet er mere naturligt end at drage paralleller til H.C. Andersens “Den grimme ælling”. Historien om Odense Q vil være en gentagelse af historien om den grimme ælling, der bliver til den smukke svane.            

Odense Q står i dag på egne ben, og vi vil gøre det attraktivt at engagere sig i kvindefodbolden på Fyn som spiller, tilskuer, sponsor eller andet. Vi ser gerne, at alle vores samarbejdspartnere involverer sig i Odense Q, ligesom vi gerne involverer os den anden vej. Sammen skal vi sikre fremtiden for den fynske kvindefodbold!

Sportsligt skal vi igennem de nærmeste år opnå en position i toppen af 3F ligaen med et 2. hold, der ligger i en af de nærmeste rækker under ligaen, således at bredden sikres. Sportslig succes vil løfte klubben og kvindefodbolden på alle fronter, herunder sikre tilskuernes gunst.

Et fynsk fællesskab i kvindefodbold

Odense Q vil dyrke fællesskabet for hele Fyn og søge et sammenhold, der kan gøre forholdene bedre for alle. Alle i Odense Q skal respektere hinanden og den indsats, som gøres i klubben og blandt andre klubber.     Fællesskab kan give tryghed for alle omkring klubben, og dermed skabe bedre forudsætninger for udvikling i retning af at være ambitiøse og visionære. Odense Q tager ansvar for at skabe det bedst mulige miljø for kvindefodboldens vilkår på Fyn.