Slutspillet glippede i Odense

image
19. november 2016 kl. 19:47
Odense Q måtte overlade den sidste slutspilsplads til Vejle, der hev en 1-0 sejr med hjem fra Odense.

Der var masser af spænding at spore forud for dagens dyster i 3F Ligaen, og den mest betydningsfulde af slagsen fandt sted i Odense. Her skulle Vejle forsøge at tage den sjette og sidste slutspilsplads ud af hænderne på hjemmeholdet, og kun med en sejr kunne vejlenserne opnå det.

1. halvleg

Der var dømt dødvande i kampens indledende fase. Begge hold virkede en smule anspændte, og der var derfor heller ikke mange flotte spilsekvenser at skrive hjem om fra kampens start. I stedet blev det til en række lange bolde begge veje, som ikke voldte nævneværdige problemer for de to bagkæder. Den uskønne start tog dog lidt af et afbræk, da Vejle efter 15 minutters spil fik fremprovokeret et hjørnespark i værternes venstreside. Et farligt indlæg ramte ind mellem venner og fjender i det odenseanske straffesparksfelt, og da ingen parter for alvor vandt hovedstødsduellen, dumpede bolden ned foran Amalie Thestrup, som med en kølig afslutning bragte Vejle på vinderkurs. Det var et mere initiativrigt hjemmehold, der forsøgte at reagere på føringsmålet, men de ellers veletablerede angreb manglende den sidste gnist. Vi skulle derfor helt frem til 32. minut, før det rigtigt brændte på i udeholdets straffesparksfelt. Emilie Henriksen, der var blandt Odense Q’s bedste i første halvleg, opfangede et indlæg fra Maria Møller Thomsen bagerst i feltet, og fra en spids vinkel sendte hun en afslutning afsted, men Vejle-keeperen gjorde sig bred og fik blokeret til hjørnespark. Henimod slutningen af første halvleg genoptog kampen det rodede mønster fra tidligere, og trods stor ivrighed fra hjemmeholdet var der langt mellem truslerne mod vejlensernes mål. Derfor gik holdene til pause ved stillingen 0-1 oven på 45 relativt uskønne spilminutter i den fynske regn og blæst.

2. halvleg

2. halvleg startede som lyn og torden, da Amalie Thestrup allerede efter et minut testede Camilla Simonsen i Odense Q-målet med en kvalificeret afslutning fra 30 meter. Herefter var det Odense Q, der sad mest på bolden, men Vejle-defensiven var kampen igennem gode til at få lukket ned for de sidste led i odenseanernes opspil. Alligevel brændte det på efter 57 minutter, da Odense Q-anfører Tenna Kappel brød igennem. På kanten af feltet fik hun taklet bolden forbi bagkæden, men Katrine Beck i Vejle-målet var hurtigt ude for at samle op. Fem minutter senere var Odense Q igen farlige, da indskiftede Annika Hansen kom igennem på højrekanten. Med et veleksekveret indlæg fandt hun Britta Olsen, der kvikt fik lagt af til en ventende Emilie Henriksen, men der manglede præcision i afslutningen fra den unge offensivspiller. Odense Q-presset fortsatte, men en velorkestreret Vejle-defensiv dæmmede op for det meste, mens de også – i hvert fald i nogle perioder – lå på lur i kontrafasen. Med fem minutter igen var det tæt på en udligning, da Tenna Kappel trykkede af fra distancen, men hun måtte se sin afslutning snige sig over mål. Herefter fulgte en febrilsk slutfase, der ikke bød på de store tilbud til nogen af holdene, og dermed kunne Vejle trække sig sejrsrigt ud af det vigtige opgør, mens Odense Q-lejren vil ærgre sig over den manglende kynisme i begge ender, der har været symptomatisk for store dele af efterårssæsonen.